Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Procesul pentru moartea unei tinere continuă şi după cinci ani

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ anchetatorii au contestat sentinţa prin care inculpatul a primit o pedeapsă cu suspendare, iar altul a fost exonerat de răspundere ■ în schimb, s-au acordat daune de peste 400.000 lei ■ Curtea de Apel Bacău va da în cauză o sentinţă definitivă ■

Magistraţii din cadrul Curţii de Apel Bacău au fost sesizaţi să soluţioneze definitiv un dosar cu acuze de ucidere din culpă, victimă fiind o adolescentă de 17 ani.

Decizia instanţei de fond, Judecătoria Piatra Neamţ, prin care un inculpat a fost condamnat fără executare iar altul a fost achitat, a fost atacată atît de procurori, cît şi de una din părţile civile. Accidentul în care adolescenta şi-a pierdut viaţa a avut loc pe 2 noiembrie 2015, iar la finele procesului de la prima instanţă judecătorii pietreni l-au achitat pe unul dintre inculpaţi, un taximetrist care a fost exonerat de răspundere penală.

În schimb celălalt şofer, Costel Rusu, de 47 de ani, din Adjud, judeţul Vrancea, a fost găsit vinovat de ucidere din culpă şi a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare, pentru care s-a dispus suspendarea executării pe un termen de doi ani. În plus, el a fost obligat să presteze şi muncă voluntară.

Pe parte civilă s-au acordat familiei victimei daune morale şi materiale care însumează peste 400.000 lei, iar cheltuielile judiciare se cifrează la 1.200 de lei.

Accidentul a avut loc la intersecţia DN15 cu DJ 159C, în comuna Costişa şi s-a soldat cu decesul adolescentei din Cîndeşti, şi rănirea altor şase persoane.

Primele verificări ale poliţiştilor rutieri au indicat faptul că vinovat de producerea accidentului era vrînceanul atunci în vîrstă de 43 de ani. El a intrat într-o intersecţie fără a acorda prioritate de trecere unui autoturism care circula regulamentar.

Tragedia a avut loc în jurul orei 03:00, iar la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de ambulanţă, poliţie şi pompieri. Vrînceanul conducea un autoturism Dacia Solenza pe DJ 159C, pe direcţia Borleşti – Costişa. Ajuns la intersecţia cu DN15, conducătorul auto nu a respectat semnificaţia indicatorului Oprire, moment în care a intrat în coliziune cu un autoturism marca Dacia Logan, în regim de taximetrie, care circula pe direcţia Piatra Neamţ – Bacău.

În urma impactului, copila de 17 ani a murit din cauza leziunilor suferite, iar cei doi conducători auto şi patru pasageri au fost răniţi. Victimele au fost preluate de Ambulanţă şi transportate la UPU de la Spitalului Judeţean Neamţ.

Un bărbat, 43 de ani, a fost diagnosticat cu multiple contuzii; un tînăr de 20 de ani, cu policontuzii; o fetiţă de 6 ani cu „traumatism cranio cerebral, fractură femur; o tînără, de 30 de ani, cu „traumatism cranio cerebral; un bărbat, de 41 de ani, cu politraumatisme; un bărbat, de 43 de ani, cu traumatism toracic.

Cercetările au arătat că nici unul dintre cei doi conducători auto nu consumase băuturi alcoolice.

FOTO: generica

Advertisement
Trending