Contactează-ne

Eveniment

Neamţ: Proastă afacere! 47 de sticle cu spirt au „costat“ 100 de milioane

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ oamenii legii au făcut verificări la peste 200 de comercianţi ■ au găsit la raft alcool sanitar fără acte şi au aplicat o amendă de 10.000 de lei ■

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au efectuat verificări la un număr 221 de societăţi şi persoane fizice autorizate, au fost constatate numeroase nereguli, fiind aplicate amenzi ce au totalizat 282.000 lei.

Una din cele mai mari sancţiuni a fost aplicată unui comerciant care vindea spirt medicinal, pentru care nu avea acte de provenienţă, el trebuind să scoată din buzunar 100 de milioane de lei vechi.

„La data de 22 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au descoperit la sediul unei societăţi comerciale din Girov, 47 de sticle de alcool sanitar, expuse spre vînzare. Întrucît reprezentantul societăţii nu deţinea documente legale de provenienţă pentru produsele comercializate, întreaga cantitate de alcool sanitar a fost ridicată, în vederea confiscării.

De asemenea, acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 10.000 lei, în conformitate cu Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite“, conform unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Anchetatorii au început verificările de acest fel încă din momentul intrării în vigoare a Ordonanţei Militare nr. 1. Misiunile au ca scop prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilegale comise de către operatorii economici şi persoanele fizice pe fondul stării de urgenţă actuale, urmărindu-se atît activităţile comerciale cu produse alimentare şi alte produse de strictă necesitate, cît şi cele cu produse din categoria dispozitivelor de protecţie sau medicale.

Totodată, verificările poliţiştilor au vizat situaţiile de majorare artificială a preţurilor, profitînd de contextul actual şi modul de respectare de către agenţii economici a dispoziţiilor prevăzute la art. 1 şi 2 din Ordonanţa Militară nr. 1/17.03.2020.

În acest context, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au efectuat verificări privind respectarea prevederilor impuse la 221 de societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate, fiind organizate cu precădere şi acţiuni de monitorizare a acestora.

În urma neregulilor constatate anchetatorii au aplicat 60 de sanctiuni contravenţionale. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost ridicate, în vederea confiscării, produse în valoare de peste 12.000 de lei, pentru care comercianţii nu au putut prezenta documente de provenienţă, încălcîndu-se astfel prevederile legislaţiei în vigoare.

Actualitate

Femeie arsă de vie

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

O femeie a ars de vie, sâmbătă, 10 aprilie, în urma unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din satul Doina, comuna Girov.

“Prin apel la 112, în jurul orei 09:00, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui incendiu la o locuință din localitatea Doina, comuna Girov.

La locul solicitării s-au deplasat patru echipaje pompieri cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra Neamț și voluntari din cadrul SVSU Girov.

Incendiul se manifesta generalizat în interiorul unei locuințe

Forțele de intervenție au localizat și lucrează pentru lichidarea incendiului.

Din păcate,  în interiorul locuinței a fost găsit trupul carbonizat al unei femei de 59 de ani”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Vom reveni.

Citește știrea

Actualitate

A ieşit cu maşina în decor. Două victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier produs sâmbătă dimineaţă, 10 aprilie, în localitatea Adjudeni s-a soldat cu două victime.

“Prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe DJ 201C, pe raza localității Adjudeni. Un autoturism a părăsit partea carosabilă,  rezultând două victime încarcerate. În autoturism se aflau două persoane.

La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare grea și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.

La sosirea forțelor de intervenție cele două persoane care s-au aflat în autoturism erau evacuate.

Paramedicii au acordat primul ajutor calificat pasagerului ( bărbat de 35 de ani), acesta refuzând transportul la spital.

Șoferul autoturismului (barbat de 32 de ani) a fost preluat de echipajul SAJ și transportat la CPU Roman.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Degetul „uitat” la UPU, victima a rămas infirmă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ conform declaraţiilor prof. dr. Diana Cimpoieşu, coordonatorul UPU /SMURD de la Spitalul Sfîntul Spiridon, transportul pacientului la Iaşi ar fi durat trei ore ■ degetul amputat nu a putut fi transplantat ■ policele prezenta leziuni incompatibile cu posibilitatea de replantare ■

Neobişnuitul caz al bărbatului de 54 de ani din Piatra Neamţ, transportat pe bucăţi, în ziua de 5 aprilie, la Clinica de chirurgie reparatorie de la Spitalul Sfîntul Spiridon din Iaşi nu a avut un final fericit, el rămînînd infirm pe viaţă.

Pacientul, tîmplar de meserie, a suferit un accident de muncă la o mînă în timp ce lucra la o fabrică de prelucrare a lemnului din comuna Ştefan cel Mare şi a fost transportat la Centrul de Primiri Urgenţe de la Spitalul Roman. După cum se ştie, după investigaţiile radiologice, bărbatul a fost transferat la Iaşi, fără ca ambulanţa să ia şi cuţia în care se afla un deget amputatat.

Conform declaraţiilor prof. dr. Diana Cimpoieşu, coordonator UPU/SMURD la Spitalul Sfîntul Spiridon din Iaşi, transportul pacientului de la Roman la Iaşi a durat trei ore. „Pacientul de la Neamţ, cu traumatism complex de mînă, a ajuns cu ambulanţa, în urgenţă, la spitalul nostru şi a fost internat în Clinica de chirurgie plastică şi reparatorie.

Ambulanţa a adus şi fragmentul de deget 1, respectiv de police, care însă prezenta leziuni incompatibile cu posibilitatea de replantare. Problema care s-a ivit a fost aceea că pacientul a fost transportat de o ambulanţă şi degetul de alta (din cauza faptului că degetul a fost uitat la CPU Roman – n.r.).

Ambulanţa care transporta pacientul a aşteptat pe traseu cea de a doua maşină, care a adus degetul, aşa încît la Iaşi atît pacientul cît şi policele amputat au ajus în acelaşi timp. Pacientul a ajuns cu degetul amputat în mediu de coservare: în apă şi gheaţă, dar acesta nu i-a putut fi transplantat din cauzele amintite.

S-a intervenit chirurgical pentru refacerea a trei degete, pacietul avînd la două din degetele amputate fracturi etajate de metacarpian şi leziuni la toate trei degetele. În urma intervenţiei chirurgicale au fost refăcute structurile celor trei degete, dar pentru degetele 1 şi 2 nu s-a mai putut face nimic. De menţionat că pentru degetul 1 exista segmentul posibil de replantat însă nu îndeplinea condiţiile anatomice pentru a se face acest lucru, din punct de vedere al chirurgiei plastice“, a declarat prof.dr. Diana Cimpoieşu.

Medicul a mai afirmat că în presă s-a speculat faptul că transportul pacientului de la Roman la Iaşi ar fi durat 12 ore, lucru care este total eronat. Conform sursei citate, pe viitor bărbatul ar putea, dacă va dori, să i se facă o nouă intervenţie plastică, transplatîndu-i-se degete de la picioare la mînă. Între timp, la Spitalul din Roman a fost declanşată o anchetă internă, urmărindu-se imaginile de pe camerele de luat vederi, pentru a se stabili dacă de vină pentru uitarea degetului la Roman este medicul de gardă, care nu a predat şi recipientul cu degetul amputat sau asistenta de la ambulanţă care nu l-a luat.

„Şi la noi ancheta internă continuă. Aşteptăm rezultatele celei de la Spitalul Roman. Conform celor constate de noi, ambulanţa a plecat din CPU de la Roman la ora 10.25. Între timp, la CPU s-a constatat faptul că nu s-a predat şi recipientul cu degetul amputat şi s-a sunat în substaţia de la Roman, după 25 de minute, cînd o altă autosanitară a luat recipentul şi pe raza comunei Mirceşti, în judeţul Iaşi, s-a făcut predarea-primirea acestuia“, a declarat pentru directorul tehnic al SAJ Neamţ, Ionel Ceaiu.

Citește știrea

Trending