Contactează-ne

Administrație

Neamţ: Preşedintele CJ atacat de liberali pentru că nu a venit la dezbaterea pe rectificarea bugetară

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ “președintele Consiliului Județean Neamț nu se dezice de comportamentul duplicitar, una spune, alta face” ■ “nu a onorat invitația PNL de a discuta pe marginea proiectului de rectificare bugetară” ■

Liberalii nemţeni au formulat un nou atac declarativ la adresa preşedintelui Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, pe care îl acuză de comportament duplicitar pentru că nu a răspuns invitaţiei de a discuta pe marginea proiectului de rectificare bugetară. Vă prezentăm în continuare declaraţiile a doi consilieri judeţeni PNL. ”Președintele Consiliului Județean Ionel Arsene nu a onorat invitația PNL a de veni să discutăm pe marginea proiectului de rectificare bugetară. Un bărbat politic ar fi venit, însă, în schimb, el lansează atacuri gratuite la adresa noastră pe pagina de Facebook, clamînd că este sincer interesat de soarta nemțenilor. Cînd trebuia să acționeze, să demonstreze că este interesat, nu a făcut-o! Nu înțelegem de unde această încăpățînare păguboasă, avînd în vedere că de fiecare dată ne spune să facem administrație, nu politică. Am fi vrut și noi să vedem că face administrație! Dacă nu îi convenea să vină la sediul PNL putea să propună un alt loc de întîlnire, pentru a avea dezbaterea, mai mult decît necesară, pentru proiectul de rectificare al bugetului județului Neamț. Mai mult chiar, din cauza acestor tărăgănări primăriile din județ rămîn fără banii, de care au nevoie ca de aer, pentru a continua proiectele de dezvoltare, deja demarate! Da, președintele Consiliului Județean Neamț a demonstrat astăzi că nu îi pasă de nemțeni”, a declarat Florin Hopșa liderul consilierilor județeni liberali. ”Așa cum am spus în conferința de presă de săptămîna trecută astăzi împreună cu liderul consilierilor liberali județeni Florin Hopșa am venit pregătiți să purtăm dezbaterea privind rectificarea proiectului de buget al județului Neamț, precum și proiectul privind alocarea sumei din impozit pentru UAT-uri. Așa cum era de așteptat domnul Ionel Arsene, sau vreun alt reprezentant, delegat al președintelui Consiliului Județean, nu au binevoit să aloce din timpul lor pentru această dezbatere. Acest tip de comportament ne arată că toate atacurile la adresa consilierilor PNL sînt simple acțiuni populiste, care nu au nicio legătură cu interesul cetățenilor. Îi solicit președintelui Consiliului Județean să explice de ce împiedică bunul mers al județului Neamț”, a declarat Bogdan Buhușanu consilier liberal.

Actualitate

Moş Crăciun a revenit acasă, la Piatra Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

Moş Crăciun a revenit acasă, la Piatra Neamţ, joi, 8 decembrie, fiind primit de câteva sute de pietreni prezenţi în centrul oraşului, alături de oficialităţile locale.

Evenimentul, evident unul simbolic, dar încărcat de emoţie, s-a produs joi în centrul oraşului, fiind marcat inclusiv prin aprinderea instalaţiei ornamentale din bradul înalt de 20 de metri, achiziţionat de Primăria Piatra Neamţ, dar şi a iluminatului ornamental din oraş.

”Acum 600 de ani, oraşul nostru se numea Piatra lui Crăciun. Se zice că pe atunci, Moș Crăciun avea o casă la Piatra Neamţ. Eu zic că de anul acesta, trebuie să-l chemăm pe Moș Crăciun din nou acasă, să ştie că îl aşteaptă din nou aici o casă, în centrul oraşului, în foişorul nostru, o casă în care îi urăm bun venit, poate chiar își dorește să-și facă buletin de Piatra Neamț (… ) Împreună cu voi în seara asta, m-am convins de un lucru. Eu cred că Piatra Neamţ este un oraș minunat, că Piatra Neamț este un colț de rai”, a declarat Andrei Carabelea, primarul municipiului Piatra Neamţ.

Nu au lipsit un joc de artificii, dar şi proiecţiile laser pe Turnul lui Ştefan şi pe clădirile de pe platoul Curţii Domneşti. Centrul oraşului s-a transformat în mod real în oraşul lui Moş Crăciun, dovezi fiind personajele din poveştile specifice sărbătorilor de iarnă, dar mai ales căsuţa lui Moş Crăciun, în foişorul din Parcul Central, acolo unde copiii vor putea să-l întâlnească, să stea de vorbă cu el și să-i vadă pe spiriduși în acțiune, împachetând cadouri. Moș Crăciun îi va aștepta cu câte o surpriză în fiecare zi pe cei mici de la ora 14, până seara târziu la ora 20.

O invitaţie inedită a fost făcută de viceprimarul Marius Irimia, care i-a rugat pe pietreni să vină cu o cutie, frumos împachetată, pe care să o lase sub bradul de Crăciun din centrul oraşului, urmând ca aceasta să fie folosită pentru a împodobi impresionatul pom.

„A fost o cursă contra-cronomentru cu pregătirea acestui Târg de Crăciun. Pomul de Crăciun trebuie să fie ornat de cei dragi din familie, iar noi pietrenii suntem o mare familie şi vin cu o propunere, cu o rugăminte, ca fiecare să aducă o cutie ornată cu un ceolofan rezistent la apă şi să o lăsăm la baza bradului. Vreau ca acest pom să fie împodobit de toţi pietrenii. Va fi primul brad din ţară împodobit de cetăţenii urbei. Cutia trebuie să fie uşoară, goală, rezistentă la apă iar colegii vor urca cutiile în pom. Sper ca până în seara de Crăciun să avem bradul împodobit cu sute de cutii”, a declarat viceprimarul Marius Irimia.

Citește știrea

Actualitate

A mai rămas o zi până la deschiderea târgului „Piatra lui Crăciun – Tărâmul Moșului”!

Știre publicată în urmă cu

în data de

Mâine seară dăm startul unei luni de poveste într-o lume de poveste: deschidem porțile Tărâmului Moșului la ora 18:00, când vom porni iluminatul de sărbători din Parcul Central și Curtea Domnească, dar și cele 50.000 de luminițe din Bradul de Crăciun, cel mai înalt pe care l-am avut vreodată la Piatra-Neamț.

Foișorul din Parcul Central se va transforma în căsuța lui Moș Crăciun, unde copiii vor putea să-l întâlnească, să stea de vorbă cu el și să-i vadă pe spiriduși în acțiune, împachetând cadouri. Moș Crăciun îi va aștepta cu câte o surpriză în fiecare zi pe cei mici de la ora 14:00, până seara târziu la ora 20:00.

În fiecare seară, de la ora 18:00, pe scena din centrul parcului vor fi spectacole susținute de artiști locali, ansambluri folclorice, trupe de folk și grupuri de copii, iar prima seară nu va face excepție: vom bucura de cântece tradiționale și colinde împreună cu Grupul Folk EU CRED.

Nicio sărbătoare nu e completă fără bunătăți de sezon, astfel că la căsuțele din Parcul Central veți găsi feluri de mâncare potrivite pentru toate gusturile: de la preparate tradiționale și dulciuri până la vinul fiert aromat care să ne încălzească în serile friguroase de iarnă. Decorațiunile de sărbători vor avea și ele căsuțe rezervate, unde producători locali își vor prezenta cele mai frumoase ornamente pentru acest sfârșit de an.

Primarul Andrei Carabelea: „Spiridușii moșului se pregătesc intens pentru Piatra lui Crăciun – Tărâmul Moșului. Mâine seară inaugurăm împreună satul Moșului, care îi așteaptă pe cei mici cu povești, activități și surprize, iar pe cei mari cu preparate tradiționale, decorațiuni făcute cu migală și spectacole în fiecare seară. Anul acesta am gândit un concept nou pentru târgul de Crăciun, care să îmbine tradițiile cu cele mai frumoase povești ale copilăriei și cu atmosfera de neînlocuit a Sărbătorilor de Iarnă. Deschiderea târgului va fi marcată de pornirea iluminatului festiv din oraș și din bradul de la Curtea Domnească, cel mai mare și mai spectaculos pe care l-am avut vreodată la Piatra-Neamț. Haideți să trăim împreună magia sărbătorilor la Piatra lui Crăciun – Tărâmul Moșului!”.

Citește știrea

Actualitate

ANUNŢ

Știre publicată în urmă cu

în data de

Comuna Alexandru cel Bun , reprezentată prin primar organizează licitaţie publică deschisă, cu strigare, pentru vânzarea cantităţii de 103,94 mc material lemnos, pe picior,  provenit din accidentale, tăieri de igienă şi curăţiri curente de pe terenuri aflate in afara  fondului  forestieră  – pe pășunea comunală Cojoceni în u.a. 7D şi  parţial  u.a. 7 B,  conform actului de punere în valoare nr. nr. 2831 din 20.09.2022  .  Vânzarea se face în bloc.

Preselecţia se va desfăşura pe data de 06.01.2023, orele 12,00

Licitaţia se va desfăşura pe data de 09.01.2023, ora 14.00

Preţul de pornire a licitaţie este de 30.142,6 lei,(290 lei/mc), pasul fiind în valoare de 5% din preţul de pornire.

Caietul de sarcini,instructiunile pentru ofertanti şi modeul de contract se pun la dispoziţie contra cost de la biroul contabilitate  din cadrul primăriei comunei până pe data de 05.01.2023 ora 15,00.. Relaţii spulimentare la telefon: 0233241018.

 

 

PRIMAR

Ion Rotaru

Citește știrea
Advertisement
Trending