Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Piaţa muncii, în total declin

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la începutul celei de-a doua decade a lui Florar, în judeţ sînt vacante vreo 200 de job-uri ■ licenţiaţii nu prea au căutare ■

Luna mai nu aduce o redresare a pieţii muncii în judeţ, iar la începutul celei de-a doua decade a lui Florar în judeţul Neamţ sînt anunţate ca fiind vacante doar 203 job-uri.

În continuare licenţiaţii nu prea au căutare, marea majoritate a posturilor disponibile fiind pentru cei care nu au studii superioare. Defalcat, angajatorii din Piatra Neamţ şi comunele limitrofe au scos la mezat 76 de locuri de muncă vacante, în zona Roman s-ar putea angaja pînă la finele acestei săptămîni un număr de 89 de persoane, iar la Tîrgu Neamţ, ca de fiecare dată, sînt cele mai puţine cereri de personal, doar 38 de persoane.

Revenind la posibilităţile de angajare în zona Piatra Neamţ, trebuie spus că dintre licenţiaţi cele mai multe oportunităţi le au inginerii. Nu s-au acoperit de mai mult timp două job-uri, unul în ocupaţia de inginer chimist şi altul pentru un inginer specializat în construcţii civile şi indutriale.

Se mai recrutează doi ingineri mecanici şi un inginer electrotehnic. În rest sînt puţine locuri disponibile, dar s-ar putea angaja 18 muncitori necalificaţi, mai este nevoie de 3 sudori sau 7 lucrători comerciali. Mai este nevoie de asistenţi medicali generalişti, casieri, manipulanţi mărfuri, patiseri, preparatori sau recepţioneri marfă.

Şi la Roman cea mai mare căutare o au tot inginerii şi este de muncă pentru un inginer textilist şi doi ingineri specializaţi în electroenergetică din care unul ar trebui să aibă un curs de sănătate şi securitate în muncă, evaluator de risc. Se mai caută un inginer automatist, un altul specializat în sistem software şi doi economişti dar este liber şi un post pentru un topograf.

În rest cel mai mult este de lucru în industria uşoară unde este nevoie de 13 confecţioneri textilişti, dar se mai caută 7 dulgheri, 6 fierari betonişti, 3 constructori de acoperişuri şi muncitori necalificaţi pentru mai multe domenii. Detalii suplimentare despre cererea de personal din zonă poate fi obţinut la Agenţia locală pentru ocuparea forţei de muncă Roman.

La Tîrgu Neamţ cererea de personal de înaltă calificare se limitează la două strigări, nefiind acoperite de mai mult timp un post de inginer zootehnist şi un post de medic veterinar.

În rest ar fi nevoie de cîte 5 confecţioneri textilişti şi muncitori necalificaţi în confecţii, se mai caută cîte 3 frezori, lăcătuş mecanic, manipulanţi, rectificatori sau strungari, dar este de lucru şi pentru cei care pot presta în ocupaţii cum ar fi ambalator manual, îngrijitor animale sau tehnician veterinar.

Actualitate

Accident cu două victime pe artera ocolitoare a Romanului

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier provocat de o neacordare de prioritate s-a soldat cu două victime, marţi, 27 septembrie, pe artera ocolitoare a municipiului Roman.

“Astăzi, 27 septembrie, în jurul orei 11:00, polițiștii Biroului Rutier Roman au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe artera ocolitoare vest,  în municipiul Roman.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 38 de ani, din  județul Galați, conducea un autoturism pe sectorul de drum anterior menționat, ar fi efectuat manevra de schimbare a direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat de 64 de ani, din  București.

În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea conducătorului auto de 64 de ani și a unui pasager de 54 de ani, din același autoturism.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier”, a declarat subinspector Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Biciclist băut, a accidentat o femeie pe trecerea pentru pietoni

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un biciclist care a consumat alcool înainte de a porni la drum a accidentat o femeie care traversa o stradă din Târgu Neamţ, pe o trecere pentru pietoni.

Nedoritul eveniment s-a produs luni, 26 septembrie, în oraşul de la poalele Cetăţii Neamţului.

“La data de 26 septembrie a.c., în jurul orei 16:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 53 de ani, din Târgu-Neamț, se deplasa pe bicicletă, pe strada Ștefan cel Mare, în Târgu-Neamț, ar fi surprins și accidentat o femeie, de 62 ani, din aceeași localitate, care era angajată în traversarea străzii prin loc cu marcaj pietonal.

În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea femeii de 62 de ani.

Ambele persoane implicate în evenimentul rutier au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul biciclistului.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier”, a declarat subinspector Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Nemţeanul dispărut în Ungaria a fost victima unui accident mortal

Știre publicată în urmă cu

în data de

Deznodământ tragic, din păcate, în cazul nemţeanului dispărut în Ungaria la mijlocul acestei luni. Conform autorităţilor din ţara vecină, acesta a fost victima unui accident mortal produs pe 16 septembrie pe teritoriul Ungariei.

“La data de 26 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au fost informați de către autoritățile din Ungaria, că persoana în cauză a fost victima unui eveniment rutier, petrecut la data de 16 septembrie a.c., pe teritoriul Ungariei, în urma căruia a rezultat decesul acesteia”, au transmis reprezentanţii IPJ Neamţ.

Remintim că Ioan Aanei împreună cu fiul său au plecat cu un autocar spre Anglia, pe 14 septembrie. Ajuns în Ungaria, bărbatului de 56 de ani i s-a făcut rău şi a fost internat într-un spital din ţara vecină, pe 15 septembrie. A fost externat în aceeaşi zi şi de atunci familia nu a mai putut lua legătura cu el, motiv pentru au sesizat poliţiştii în legătură cu dispariţia sa.

Citește știrea
Advertisement

Trending