Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Parcă-ncepe să se mai dezgheţe piaţa muncii

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în această săptămână, sunt libere 426 de job-uri în Neamţ ■ n cele mai multe recrutări de personal au loc în zona Roman ■ licenţiaţii îşi găsesc cu greu un serviciu ■

Jumătatea anului nu aduce prea multe noutăţi pe piaţa muncii din judeţ, încă puternic afectată de pandemie, dar sunt ceva mai multe oferte faţă de ultima perioadă.

La începutul acestei săptămîni, Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ anunţă că sînt 426 cereri de personal. Unele job-uri sînt pe piaţă de săptămîni bune şi nimeni nu întreabă de ele.

Cele mai multe oferte la final de Cireşar şi început de Cuptor sînt în zona Roman, unde s-ar putea angaja 227 de persoane, în timp ce în reşedinţa de judeţ e nevoie de 144 noi salariaţi. Cel mai puţin ar fi de lucru în Tîrgu Neamţ unde se caută doar 55 de persoane. Patronii din Piatra Neamţ nu au prea mare nevoie de licenţiaţi predominînd, în general, inginerii.

Se caută un inginer elctrotehnic, unul specializat în construcţii civile şi industriale sau un inginer mecanic. Se mai caută un inginer producţie şi două educatoare. Pentru ceilalţi, cele mai multe cereri, 17, sînt în ocupaţie de lucrător comercial, la care se mai adaugă 8 locuri pentru tîmplari universali şi 23 de locuri de muncă pentru necalificaţi în mai multe domenii, agricultură, silvicultură sau construcţii.

În multe alte ocupaţii sînt mai puţine cereri de personal, lista completă putînd fi obţinută la sediul Agenţiei locale pentru ocuparea forţei de muncă Piatra Neamţ de pe strada Mihai Eminescu. La Roman, cei cu studii superioare au la dispoziţie un post de inginer textilist, la care se mai adaugă un inginer proiectare şi un medic veterinar.

Pentru ceilalţi, piaţa oferă 10 job-uri ca agent de securitate, 21 de fierari betonişti, 22 de dulgheri, 15 faianţari, precum şi 25 de operatori confecţioneri industriali, iar alte 57 de posturi sînt în ocupaţia de confecţioner textile. În zonă se mai recrutează barmani, ospătari, bucătari, cofetari sau patiseri, precum şi instalatori, necalificaţi sau şoferi. Din cele 55 de job-uri de la Tîrgu Neamţ numai două sînt pentru personal de înaltă calificare, dar nu se interesează nimeni de ele de luni bune de zile.

Aşa se face că doi angajatori caută, dar nu găsesc, un inginer zootehnist şi un medic veterinar. Alţi patroni de pe malul Ozanei ar mai avea nevoie de personal calificat ca dulgher, frezor, lăcătuş mecanic, manipulanţi, muncitori în construcţii, un tehnician veterinar, strungari şi sudori.

Advertisement
Trending