Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Nu mai e de muncă la stat, ci doar la privat

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ mediul de afaceri din judeţ are nevoie doar de 346 de noi salariaţi ■ în sistemul bugetar nu este nici un loc ■

Mediul de afaceri din judeţul Neamţ se resimte dramatic după criza sanitară, iar la acest moment se fac puţine angajări. În ultima săptămînă din luna lui Cuptor, afaceriştii au nevoie numai de 346 de noi salariaţi în diverse domenii de activitate, în timp ce în sistemul bugetar, unde sînt salarii mai bune, nu este nici un loc de muncă pentru doritorii interesaţi care trebuie să se orienteze, în final, tot la privat.

Conform Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ din totalul posturilor vacante la nivel de judeţ cele mai multe angajări, 156, ar putea avea loc pînă la începutul lunii viitoare în Roman şi comunele limitrofe. În zona Piatra Neamţ sînt 129 de cereri de personal, în timp ce cele mai puţine solicitări vin de la patronii de la Tîrgu Neamţ, care ar avea nevoie doar de 61 de noi lucrători.

Trebuie spus că pentru absolvenţii de studii superioare sînt foarte puţine oportunităţi. La Piatra Neamţ este nevoie de un director de vînzări, se mai caută un inginer electromecanic, un inginer electrotehnic şi un inginer producţie. Pentru ceilalţi, piaţa oferă 10 posturi de agenţi de curăţenie, mai este nevoie de 11 lucrători comerciali, 5 finisori mobilă, 16 muncitori necalificaţi sau 8 tîmplari universali.

Mai puţine cereri de persona sînt în alte ocupaţii între care vînzător, vulcanizator, tapiţer, zidar-rosar-tencuitor, precum şi mecanic auto, mecanic auto sau mecanic utilaj. Mai multe informaţii despre cererea de personal la nivelul zonei Piatra Neamţ pot fi obţinute de la Agenţia locală pentru ocuparea forţei de muncă de pe strada Mihai Eminescu din reşedinţa de judeţ.

Zona Roman s-a ridicat în ultima perioadă de timp şi patronii din oraş şi din comunele limitrofe cer mai mulţi angajaţi decît la Piatra Neamţ, în total 156. Este nevoie de ceva licenţiaţi, între care trei economişti, un medic veterinar şi cîte un inginer agronom, un inginer electric şi un alt inginer electric, dar care să aibă un curs în sănătate şi securitate în muncă, aceste ultime două posturi fiind vacante de mai mult timp.

Mai e nevoie de 10 operator confecţioner industrial, precum şi 49 de confecţioneri – asamblori articole textile, industria uşoară fiind lider în angajări. Ar mai putea găsi de lucru pînă la finele acestei luni cei care pot presta în ocupaţii cum ar fi casier, cofetar, constructor acoperişuri, dulgheri, electricieni sau frezori.

La Tîrgu Neamţ nu se acoperă de luni bune de zile două job-uri pentru personal cu studii superioare calificat în ocupaţiile de medic veterinar şi inginer zootehnist. Se mai caută barmani, osptari, drujbişti, dulgheri, muncitori în construcţii sau şoferi.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Mosu

    30 iulie 2020 at 7:08 AM

    La stat s-a umplut de amante, nepoti si cumetri!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending