Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Nu i-a plăcut în carantină la hotel, are dosar penal

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un tînăr de 18 ani a părăsit hotelul în care era carantinat, fiind ulterior găsit de jandarmi ■ în alt caz, un individ este cercetat penal după ce a ieşit la plimbare cu o adeverinţă falsă ■

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ au dechis două noi dosare pentru săvîrşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Unul dintre acestea îl vizează pe un tînăr de 18 ani, din Valea Ursului, căruia nu i-a plăcut carantina de la un hotel din buricul tîrgului. A plecat din centrul în care era carantinat, fiind depistat ulterior de un echipaj de jandarmi. Recent, acesta s-a ales cu acuza penală şi ar putea fi trimis în judecată.

„La data de 20.04.2020, la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ a fost înregistrat un dosar penal avînd ca obiect săvîrşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352, alin 1 din Codul penal.

Cauza penală are ca obiect sesizarea din oficiu a organelor de cercetare penală din cadrul poliţiei municipiului Piatra Neamţ, judeţul Neamţ, cu privire la faptul că la data de 28.04.2020, la orele 13:30, un tînăr de 18 ani, din comuna Valea Ursului, judeţul Neamţ, nu a respectat măsurile de carantinare dispuse, în sensul că a părăsit camera de hotel în care era carantinat, din incinta Hotelului Central Plaza din Piatra Neamţ, fiind depistat de un echipaj de jandarmi la ieşirea din spatele centrului de carantinare.

Tînărul a părăsit camera în care era carantinat din data de 23.04.2020, în momentul în care se distribuia masa de prînz persoanelor carantinate“, conform unui comunicat al Parchetului Piatra Neamţ. Alt dosat penal îl vizează pe un bărbat de 37 de ani, din localitatea Podoleni, acesta fiind pus sub acuzare pentru săvîrşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Totul după ce pe 28 aprilie 2020 individul a fost oprit în trafic de un echipaj de poliţie din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Piatra Neamţ. A fost tras pe dreapta pe strada General Nicolae Dăscălescu, fiindu-i solicitate documentele care atestă necesitatea deplasării.

A prezentat oamenilor legii o adeverinţă eliberată de o societate comercială din Piatra Neamţ, care atesta că titularul se deplasa în calitate de angajat al firmei şi în interesul acesteia, valabilă în perioada 26 martie – 30 aprilie 2020. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatul nu era angajat al firmei cu pricina, astfel că s-a ales cu două acuze penale. Rămîne de văzut ce vor stabili procurorii la finele urmăririi penale.

Advertisement
Trending