Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Noapte de foc pentru pompieri

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ aceştia au intervenit pentru a stinge trei incendii produse în patru ore

Noaptea de marţi spre miercuri, 11 spre 12 august, a fost una de foc pentru pompierii nemţeni care au intervenit în decurs de aproximativ patru ore pe a stinge trei incendii. Prima alarmă a fost dată puţin după miezul nopţii, flăcările cuprinzând o gospodărie din Izvoare, comuna Dumbrava Roşie, din cauza unei lumânări.

“În jurul orei 00:10, pompierii pietreni cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o locuință în localitatea Izvoare din comuna Dumbrava Roșie.

La ajungerea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei locuințe.

Nu au fost victime.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații închise (lumânare)”, transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Peste aproximativ o oră un alt incendiu a izbucnit în cartierul Văleni, din Piatra Neamţ, de data aceasta din cauza unui cablu electric deteriorat.

“În jurul orei 01:01, pompierii pietreni cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la un apartament din municipiul Piatra-Neamț, în cartierul Văleni.

La ajungerea pompierilor, incendiul se manifesta în interiorul a două apartamente și la acoperișul unei clădiri cu un etaj, cu posibilitatea propagării la celelalte apartamente.

Pompierii au localizat și lichidat incendiul în urma căruia au ars aproximativ 110 mp din acoperișul clădirii, deșeuri de carton aflate în pod, obiectele de mobilier și materiale textile.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic al curentului electric (cablu electric deteriorat). Locatarul apartamentului de la parter a suferit un atac de panică. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la paramedici refuzând transportul la spital”, conform ISU Neamţ.

Al treilea incendiu, cu aceeaşi cauză ca şi precedentul, s-a produs la o gospodărie din Cândeşti.

“În jurul orei 04:32, pompieri din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD și un echipaj de pompieri voluntari cu o autospecială de stingere de la SVSU Cândești au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o locuință în localitatea Cândești.

Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei locuințe existând pericolul propagării la un adăpost pentru animale și un depozit de furaje.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic al curentului electric.

Proprietarul a suferit arsuri de gradul I la mâna dreaptă. Acesta a primit îngrijiri medicale de la echipajul de paramedici, refuzând transportul la spital”, sunt informaţiile oferite de reprezentanţii ISU Neamţ.

Advertisement
Trending