Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: “Niciun elev şi niciun cadru didactic nu au fost infectaţi cu noul coronavirus”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ afimaţia aparţine inspectorului şcolar general Mihai Obreja şi se referă la perioada de cînd s-a reluat activitatea în şcoli pentru pregătirea examenelor naţionale ■ doi elevi sînt în izolare pentru că unii membrii ai familiilor lor s-au întors din străinătate ■

“Niciun elev şi niciun cadru didactic nu au fost infectaţi cu noul coronavirus”, după ce elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a au revenit în bănci pentru a pregăti examenele naţionale, a declarat inspectorul şcolar general Mihai Obreja, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, 10 iunie.

Precizarea a fost făcută în contextul în care zilele trecute a fost făcută publică informaţia că Şcoala nr. 2, din Piatra Neamţ, a fost închisă pentru că au fost diagnosticate cu Covid-19 două persoane. Conform sursei citate, este vorba despre două femei de serviciu, din care una nu a fost în şcoală în ultima perioadă de timp, iar cealaltă a fost în unitatea de învăţămînt săptămîna trecută.

Chiar şi aşa, s-a luat decizia să fie suspendată activitatea de pregătire a elevilor, să fie făcută o igienizare, pentru ca şcoala să fie pregătită pentru examenul care se apropie. Tot Mihai Obreja a mai anunţat că sînt doi elevi în izolare, pentru că unii membrii ai familiilor lor s-au întors din străinătate şi aşa impun normele în vigoare, cum mai sînt şi alte cazuri de persoane, din sistem, care au intrat în izolare din acelaşi motiv. Inspectorul şcolar general a mai afirmat că în judeţ, pentru sistemul de educaţie, au ajuns 390.000 de măşti de protecţie, suficiente pentru derularea examenelor care vin.

Acesta a mai ţinut să îşi exprime încrederea că va avea parte de susţinerea instituţiilor abilitate astfel încît, pe durata derulării examenelor naţionale, în fiecare centru de examen să fie prezent un cadru medical.

Advertisement
Trending