Contactează-ne

Eveniment

Neamţ: Medici depistaţi cu coronavirus

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un medic de medicină internă şi unul de familie au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu SARS Cov2 ■ ei îşi desfăşurau activitatea la Roman, Piatra Neamţ şi Centrul de Recuperare a Persoanelor cu Handicap Păstrăveni ■

Epidemia de coronavirus continuă să facă victime din rîndul cadrelor medicale din Neamţ. Cum era şi de aşteptat, depistarea pozitivă a unei asistente medicale de la Secţia de Medicină Internă a Spitalului Roman a dus la o anchetă epidemiologică, care a certificat prezenţa afecţiunii la un medic de medicină internă, un registrator medical şi trei pacienţi contacţi.

„În urma anchetei epidemiologice realizate ca urmare a depistării unei asistente medicale şi a unei paciente infestate cu noul Covid 19 s-au stabilit toţi contacţii: cadre medicale şi pacienţi şi s-a procedat la testarea acestora.

 

În urma testării s-a stabilit că un medic de medicină internă şi un registrator medical au fost confirmaţi pozitiv. Ambii erau asimptomatici. Medicul a fost transferat la Iaşi, iar registratorul la Piatra Neamţ.

Starea lor generală este bună. Au fost testaţi şi 23 de pacienţi contacţi, internaţi în Secţia de Interne. Trei dintre aceştia sînt pozitivi şi se află internaţi în Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Neamţ“, a precizat Andreea Trifan, purtător de cuvînt al Spitalului Roman Roman.

În seara zilei de 1 mai a fost confirmat ca fiind infestat cu SAR Cov2 şi un medic de familie şi colaborator la Centrul de Recuperare a Persoanelor cu Handicap Păstrăveni. Acesta, ca şi întreg personalul din centru, are un regim de lucru de 14 zile în centru şi 14 la domiciliu, în autoizolare.

Lucrurile în privinţa anchetei epidemiologice a acestuia par a fi extrem de complicate, deoarece lucrează, concomitent, ca medic de familie în Piatra Neamţ la un dispensar din cartieru Dărmăneşti şi prestează gărzi şi la un Centru de Permanenţă. El ar fi primul medic de familie din judeţul Neamţ, confirmat a fi pozitiv.

Revenind la Spitalul Roman, după 21 aprilie, dată la care au ajuns rezultatele testărilor COVID, s-au luat măsuri de reorganizare a secţiilor şi de igienizare a celor existente, cu accent sporit pe compartimentele Secţiei de Medicină Internă.

„Din data de 21 aprilie, de cînd s-a depistat primul caz de Covid 19 al unei asistente, de la Secţia de Medicină Internă, după ce a fost testată în aceeaşi zi şi s-au primit confirmările, aceasta a fost transferată la Piatra Neamţ şi s-au luat mai multe măsuri.

În acest sens a fost testat întreg personalul medical care a fost considerat contact apropiat de asistentă, personalul contact a fost izolat la domiciliu şi retestat în a şasea şi a şaptea zi.

O altă măsură importantă este aceea luată de a se sista internările la Medicină Internă. În acest sens, toţi pacienţii noi internaţi în Secţia Medicală (din întreg judeţul – n.r.) sînt testaţi Covid şi pînă la confirmarea oficială a testelor realizate la Roman sînt internaţi în saloane de izolare, urmînd ca apoi să fie tranferaţi la Secţia de Cardiologie, unde sînt mai multe saloane de izolare, cu locuri disponibile.

O altă măsură a fost aceea de a redeschide Secţia de Recuperare Medicală, care fusese închisă pentru renovări. A fost igienizată şi dezinfectată corespunzător şi acolo sînt internaţi bolnavii cu probleme de medicină internă. După igienizarea Secţiei de Interne, după toate regulile, se urmăreşte ca în această secţie, ca de altfel în întreg spitalul, să existe o bună aprovizionare cu echipamente de protecţie a cadrelor medicale, cu dezinfectante biocide pentru suprafeţe şi mîni, precum şi dezinfectarea, de mai multe ori pe zi, a aerului, cu nebulizatorul.

A fost reinstruit întreg personalul, s-au luat măsurile de precauţie standard privind igiena, dezinfectarea spaţiilor fiind făcută frecvent“, a mai afirmat purtătorul de cuvînt al unităţii sanitare.

FOTO: generica

Actualitate

Vânător atacat de urs

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat în vârstă de 71 de ani, din Gârcina, care participa la o vânătoare pe un fond de pe raza localităţii amintite, a fost atacat de un urs.

Poliţiştii nemţeni s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar pneal pentru vătămare corporală din culpă.

“Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substante Periculoase s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal de vătămare corporală din culpă, în urma unui incident care a avut loc astăzi 17 octombrie a.c, cu ocazia unei partide de vânătoare.

Din primele verificări efectuate, a reieșit faptul că un bărbat, în vârstă de 71 de ani, din Gârcina, care participa la o vânătoare colectivă, autorizată, pe raza fondului cinegetic Cuejdi Almaș, gestionat de AJVPS Neamț, ar fi fost atacat de un urs”, au comunicat reprezentanţii IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

A accidentat un copil, a scos plăcuţele şi a fugit

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tînăr din Iaşi a dat dovadă de laşitate. Aflat în trecere prin judeţul Neamţ a provocat un accident de circulaţie în urma căruia un minor de 14 ani a fost rănit.

Şoferul a oprit numai pentru a-şi scoate numerele de înmatriculare, apoi şi-a văzut de drum, cu speranţa că nu va fi găsit şi va scăpa de consecinţele faptei sale, totul datorită faptului că nu avea permis de conducere. Nu s-a întîmplat cum şi-a dorit, iar acum s-a ales cu probleme penale.

Nedoritul incident s-a întîmplat în zi cu ghinion, pe 13 octombrie 2021. Atunci, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei oraşului Tîrgu Neamţ au fost sesizaţi cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe drumul naţional 15 B.

“Din primele cercetări a reieşit că, în timp ce un şofer conducea un autoturism pe drumul naţional menţionat, în localitatea Timişeşti ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, părăsind partea carosabilă şi intrînd în coliziune cu o autoutilitară care era parcată. În urma tamponării a rezultat rănirea unui minor, în vîrstă de 14 ani, care se afla în apropierea autoutilitarei.

Imediat după producerea evenimentului rutier, conducătorul auto ar fi coborît din autoturism, moment în care şi-ar fi scos plăcuţele cu numărul de înmatriculare şi a părăsit locul accidentului“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

În urma investigaţiilor efectuate cu operativitate, poliţiştii rutieri au reuşit identificarea celui în cauză, fiind vorba de un tînăr, în vîrstă de 23 de ani, din judeţul Iaşi. Totodată, verificările efectuate de anchetatorii nemţeni au relevat faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Citește știrea

Actualitate

VIDEO: Un tânăr stabilit în Piatra Neamţ protestează în lanţuri la Roma

Știre publicată în urmă cu

în data de

George Mocanu, un tânăr din Brăila, dar stabilit recent în Piatra Neamţ, protestează în aceste zile în faţa Curţii de Casaţie şi Justiţie din Roma. El şi-a legat nişte lanţuri în jurul corpului şi afirmă că a ales să protesteze astfel pentru că este o victimă a justiţiei italiene.

Tânărul susţine că a ajuns la disperare după ce timp de şase ani de zile s-a luptat cu autorităţile italiene, considerându-se persecutat după ce a încercat să facă lumină în cazul unui accident soldat cu moartea tatălui său. George Mocanu susţine că au fost falsificate probe în dosar, în favoarea unui cetăţean italian implicat în tragicul eveniment rutier.

Mai mult, susţine că în momentul în care a încercat să îşi găsească dreptatea a fost sfătuit de avocaţi să-şi vadă de treabă, că aşa e mai bine pentru el. In plus, a afirmat că a fost băgat la puşcărie în Italia, la mijloc fiind vorba despre o eroare judiciară. În momentul în care a dorit să facă o serie de denunţuri la poliţia italiană, a fost trimis la plimbare.

Tânărul a postat o filmare cu el în faţa Curţii de Casaţie din Roma, rugându-şi prietenii să o distribuie în încercarea de a-şi face cunoscută povestea şi promite că va reveni cu noi dezvăluiri, susţinând inclusiv că ar fi fost ameninţat cu moartea.

Citește știrea

Trending