Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Măşti şi costume de protecţie ar putea să fie produse în judeţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la nivel guvernamental se discută cu mai multe firme din industria de textilă despre posibilitatea adaptării producţiei la fabricarea de măşti şi costume de protecţie ■ deputatul Leoreanu susţine că s-ar putea ca una-două fabrici de confecţii din Roman să facă acest lucru ■

Deputatul Dan Laurenţiu Leoreanu, aflat în autoizolare la locuinţa din Bucureşti după ce a participat la o şedinţă a PNL iar acolo a fost şi un coleg depistat pozitiv cu coronavirus, a spus că este o perioadă în care-şi desfăşoară activitatea prin intermediul mijloacelor on-line, ţinînd cont că parlamentarii şi Guvernul se află tot în autoizolare.

Acesta a ţinut să precizeze faptul că la nivel guvernamental se discută despre contactul pe care Guvernul îl are cu mai multe societăţi de confecţii din România, care sînt dispuse să-şi adapteze liniile de producţie pentru fabricarea de măşti şi combinezoane de protecţie, produse atît de necesare în această perioadă.

„Ceea ce vă pot spune la această oră este faptul că ministrul Sănătăţii, Victor Costache şi secretarul de stat, Raed Arafat, dar şi ministrul Economiei, Virgil Popescu, au luat legătura cu societăţi din ţară, care sînt dispuse, pe cheltuiala lor, să-şi schimbe liniile de producţie şi să treacă la fabricarea de măşti şi combinezoane de protecţie.

Şi eu am intrat în legătură cu ministrul Economiei şi am discutat despre posiblitatea ca unu sau doi agenţi economici romaşcani, din domeniul producţiei de textile să poată să se întîlnească cu ministrul Economiei. Asta pentru a vedea concret care poate fi sprijinul pe care-l poate da Guvernul, astfel încît şi în zona noastră să se poată produce materiale sanitare de care este nevoie acum.

Cred că ar fi un plus pentru zona Moldovei şi pentru Roman, dacă ar avea o astfel de linie de producţie. La ora la care vorbim sîntem, repet, doar la nivel de discuţii şi, aşa cum ştiţi, nu vreau să înaintez vreun nume de firmă, înainte de a se concretiza ceva, dar vă asigur că fac un asemenea demers“, a declarat Laurenţiu Leoreanu, deputat PNL.

Parlamentarul nemţean apreciază că vor trebui făcute eforturi susţinute pentru a se putea trece peste această perioadă, în care toată lumea este încercată în plan social, dar şi politic. Contactat telefonic, managerul societăţilor Caremil şi Smirodava, Sorin Chiriac, a declarat că managementul celor două societăţi, care din punct de vedere economic în ultimul an şi jumătate au trecut prin perioade financiare grele, este dispus, în măsura în care vor putea obţine aprobări de executare a unor materiale sanitare să facă eforturi pentru schimbarea tipului de producţie realizat.

Acest lucru depinde însă, în mare măsură, de modul în care se vor putea obţine aprobările, dar mai ales de obţinerea materiei prime, care s-ar putea aduce din China, ţara în care se produceau asemenea echipamente şi materiale sanitare. În prezent, la cea mai mare societate de producţie confecţii din Roman, Caremil, lucrează cîteva sute de muncitoare.

Actualitate

ATENȚIE: Restricționări ale circulaţiei rutiere în municipiul Piatra-Neamț în perioada următoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

În urma solicitării făcute de SC Drupo Neamț SA pentru a putea desfăşura lucrări pentru dezafectarea rețelei electrice aeriene fir contact troleibuze, se va restricționa circulaţia vehiculelor în perioada 23.10.2020 – 18.12.2020 , în intervalul orar 18:00 – 06:00, alternativ pe tronsoane, pe următoarele străzi: Bd. G-ral. N. Dăscălescu, Bd.Traian, Str. Orhei, Str. Mihai Viteazu, Str.Dărmănești, Str.1 Decembrie 1918, Bd. Decebal, Piața M. Kogălniceanu, Bd. Republicii Str. Petru Movilă, Str. Bistriței, Bd. 9 Mai și Piața Gării.

Asigurarea semnalizării rutiere se va face de SC Drupo Neamț SA, iar urmărirea restricționării circulaţiei se face de Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra-Neamţ şi Poliţia Locală.

Citește știrea

Actualitate

Spitalul de la Leţcani, o “ruină” de peste 13 milioane de euro?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Altă ştire tristă: “Zeci de persoane confirmate cu virusul SARS- COV-2 și internate în spitalul mobil de la Lețcani îndură frigul în interiorul containerelor medicale. În cursul zilei de 20 octombrie 2020, în containere s-a înregistrat o temperatură de numai 13 grade Celsius și bolnavii au tremurat de frig. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a achiziționat un spital din bani publici cu mari probleme: stațiile de oxigen nu funcționează, instalațiile de climatizare scot un zgomot asurzitor, iar echipamentele par a fi la mâna a doua”. Sursa: www.bzi.ro

Aşadar, după amânări şi amânări, după festivisme greţoase şi mincinoase făcute doar pentru voturi, după cheltuirea a 3,3 milioane de euro din banii nemţenilor, cu ce ne-am ales: cu un spital cu multe probleme, în care amărâţii internaţi cu COVID-19 tremură de frig la orice pană de curent.

Cât despre Secţia ATI, aia extrem de importantă, acolo unde s-ar fi putut salva vieţi ale pacienţilor cu forme grave, lucrurile stau aşa din informaţiile apărute în spaţiul public: ni s-au promis şi am plătit pentru peste 100 de paturi, DSP a avizat 48 de paturi, dar s-a ajuns la doar 24 de paturi pentru că nu funcţionează staţiile de oxigen.

De ce nu funcţionează? Pentru că nu s-a ocupat nimeni de întreţinerea lor în stare de funcţionare. Normal, toţi erau ocupaţi să taie panglici, să se pozeze din toate poziţiile şi să se milogească după voturi.

Penibil? Nu. Normal. De ce normal? Pentru că asta merităm. Lipsa noastră de reacţie ce ne caracterizează încă din anii de dinainte de pandemie, lipsa de coloană vertebrală şi lipsa curajului de a lua atitudine, faptul că am ridicat pupatul în fund al şefilor politici la rang de artă naţională ne-au dat şi ne dau clasa politică pe care o merităm: una plină de lepre şi de ciumaţi, de toate culorile, care ne cheltuie banul public pe spitale în care nu merg staţiile de oxigen, instalaţia de climatizare te asurzeşte când merge şi te transformă în stană de piatră când nu merge. Asta am votat, asta avem şi acum putem muri mulţumiţi că e doar din vina noastră.

Ştiţi ce e şi mai ironic? Că tot din banii noştri şi-au plătit politicienii pozele făcute triumfalist în faţa unui spital care a costat milioane de euro, dar se dovedeşte a fi, iată, o ruină. Am plătit tot, de la cap la coadă, şi apoi i-am şi votat.

Pe final, întreb şi eu public pe “ai mei” politicieni din Neamţ: în “frigiderul” de la Leţcani, la ora aceasta, e vreun nemţean internat? Că 3,3 milioane de euro au dat nemţenii.

Citește știrea

Actualitate

COVID -19: Piatra Neamţ a trecut de pragul de 3 la mie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Bicaz rata de incidenţă este de 3,6, la Girov de 3,7 ■ Taşca şi Tarcău, localităţile carantinate, au o rată de 3,24, respectiv 8,10 ■

Piatra Neamţ a trecut de rata de incidenţă de 3 cazuri de îmbolnăviri de COVID 19 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, fiind raportată joi, 22 octombrie o rată de 3,14, cu 436 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile, dintre care 80 în spitale şi 356 cazuri comunitare. În localităţile carantinate din Neamţ, Taşca şi Tarcău, rata de incidenţă este de 8,10, respectiv 3,24. Alte localităţi cu rată peste 3 sunt Bicaz, cu 3,6 şi Girov, cu 3,7. Conform reglementărilor în vigoare, în maxim 48 de ore de la raportarea depăşirii indicilor, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni şi va decide ce noi măsuri trebuie aplicate.

Citește știrea

Trending