Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Lemn ilegal, interceptat „la pont”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un transport fraudulos de lemn s-a soldat cu două amenzi ce au însumat 19.000 de lei şi confiscarea încărcăturii

Un transport ilegl de lemn l-a nenorocit pe şofer dar şi firma care a efectuat transportul, în urma neregulilor depistate de oamenii legii conducătorul auto încasînd două amenzi ce au totalizat o sumă record, 19.000 de lei, iar marfa fără acte de prvenienţă, peste 43 de metri cubi, a fost confiscată.

De menţionat este faptul că poliţiştii au acţionat „la pont“, fiind anunţaţi de un „binevoitor“. Totul s-a întîmplat pe 24 august, în jurul orei 10:00, cînd un apel la oamenii legii anunţa transportul ilicit.

„La data de 24 august a.c, în jurul orei 10:00, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Bicaz au fost sesizaţi cu privire la un posibil transport ilegal de material lemnos pe drumul comunal din localitatea Tarcău“, anunţă Poliţia Neamţ. Anchetatorii s-au deplasat la faţa locului, sesizarea fiind direcţionată tuturor echipajelor de poliţie din teren, astfel că la scurt timp a fost depistat ansamblul de vehicule pe DN 15, în localitatea Bistriţa.

Maşina a fost trasă pe dreapta de poliţiştii de la Serviciul Rutier. Întrucît existau suspiciuni cu privire la legalitatea transportului de material lemnos, poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică au efectuat verificări, ocazie cu care au constatat faptul că bărbatul ar fi efectuat, în cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 04:00, un transport de mnaterial lemnos folosindu-se de acelaşi aviz de însoţire a mărfii, dar şi de acelaşi cod online emis de aplicaţia informatică pe linie de silvicultură.

În aceste condiţii anchetatorii au cerut sprijinul specialiştilor din cadrul Ocolului Silvic Vaduri care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, ansamblul de vehicule transporta cantitatea de 43,60 metri cubi lemn rotund de răşinoase, reieşind un surplus de 2,93 metri cubi faţă de cantitatea înscrisă în aviz. De asemenea, poliţiştii au constatat faptul că materialul lemnos transportat nu corespundea cu cantitatea înscrisă în avizul de însoţire secundar prezentat la control.

„Pentru încălcarea dispoziţiilor din domeniul silvic, conducătorul auto, un bărbat în vîrstă de 48 de ani, din Suceava, a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr. 171/2020, cu amendă în valoare de 15.000 de lei“, mai arată Poliţia Neamţ în acelaşi comunicat. S-a aplicat şi măsura complementară a confiscării cantităţii de 43,60 metri cubi lemn rotund de răşinoase.

În plus, şoferul a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevedilor O.G. nr. 37/2007, privind stabilirea perioadelor de conducere şi a perioadelor de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora. Cea de-a doua amendă a fost în valoare de 4.000 de lei.

Actualitate

Autoturism în şanţ, pasager la spital

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Un tânăr în vârstă de 19 ani a ajuns la spital, vineri seara, 22 ianuarie, după ce a fost victima unui accident rutier produs în comuna Gârcina.

“În jurul orei 22:29, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Gârcina. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.

În urma accidentului rutier produs, în care un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un șanț, a rezultat o victimă.

Până la sosirea forțelor de intervenție, cei doi ocupanți ai autoturismului erau ieșiți din autoturism. Pasagerul, un tânăr de 19 ani, a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la spital.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor autoturismului”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Vreme bună pînă la final de lună

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii anunţă valori termice pozitive pînă la început de februarie ■ arareori minimele vor fi negative ■ precipitaţiile vor fi rare şi neînsemnate cantitativ ■

După ce cîteva zile de ger, vremea s-a încălzit spectaculos, iar din prognoză rezultă că aşa vor fi condiţiile meteo pînă la începutul lunii viitoare. Meteorologii anunţă zile senine, cu valori termice diurne ce se vor încadra între 3 şi cel mult 8 grade Celsius, nefireşti de mari pentru acest moment al anului.

Şi minimele nocturne vor fi preponderent pozitive şi rare vor fi intervalele cînd mercurul din termometre scade sub pragul îngheţului. Precipitaţiile vor fi rare şi nensemnate din punct de vedere cantitativ. Pînă atunci trebuie spus că chiar de ieri, 21 ianuarie, vremea s-a mai îmbunat şi la ora 10:00 termometrele indicau -3 grade la Roman, 1 grad cu plus era la Piatra Neamţ, 2 grade erau la Roman, iar la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca termometrele indicau, la acelaşi moment, -5 grade.

Din cauza vîntului, pe munte indicele de răcire era de -18 grade. Mai este şi ceva zăpadă, în strat de 3 – 5 centimetri în teritoriu şi 37 de centimetri pe munte. Aşa stînd lucrurile, trebuie spus că şi azi, 22 ianuarie, va fi soare şi timp bun, iar la amiază maxima saltă la valoarea de 6 grade. Noaptea aduce valori termice negative, de -1 grad. Cel mai cald va fi în week-end. Sîmbătă şi duminică, în perioada 23 – 24 ianuarie, se anunţă cer variabil cu soare, iar dacă meteorologii nu dau greş, în zona noastră se va înregistra o maximă spectaculoasă pentru momentul din an în care ne aflăm, de 8 grade.

Din acest motiv şi peste noapte va fi mai cald şi trecem la minime nocturne pozitive, de 1, respectiv 2 grade. Singura zi în care aşteptăm ceva precipitaţii va fi cea de luni, 25 ianuarie 2021. Cerul va fi acoperit şi va ploua slab la o maximă diurnă în scădere pînă la 5 grade. Cu toate acestea noaptea va fi blîndă cu o minimă de 1 grad. De marţi, 26 ianuarie, revedem soarele, dar nu prea mai are vlagă, astfel încît la amiază se vor atinge cu greu 3 grade, astfel că rămînem totuşi cu valori termice pozitive. Noaptea nu aduce schimbări de nici un fel şi minima rămîne cantonată la 1 grad.

La fel va fi vremea şi miercuri, 27 ianuarie, cînd va fi cer variabil cu soare, 3 grade ziua. Noaptea va fi mai rece şi minima va fi negativă, de -2 grade. Joi, 28 ianuarie, se readună norii, dar nu vor mai fi precipitaţii. Rămînem cu maxima diurnă de 3 grade şi o minimă nocturnă de -1 grad. Vineri, 29 ianuarie, nu este nici un fel de schimbare în registrul meteo. Ceva mai bine va fi week-end-ul viitor.

Pe final de lună, sîmbătă, 30 ianuarie, va fi cer acoperit, dar nu vor fi precipitaţii. Maxima diurnă va fi în creştere, pînă la 4 grade, iar peste noapte va fi 1 grad. În ultima zi a lui ianuarie revedem soarele ce aduce o maximă de 5 grade.

Citește știrea

Actualitate

Coliziune între două autoturisme, două victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier produs joi seara, 21 ianuarie, la Roznov, s-a soldat cu două victime. În accident au fost implicate două autoturisme, unul dintre şoferi fiind scos dintre fiarele contorsionate de pompieri şi transportat la spital. O altă persoană, pasager, a fost de asemenea transportată la unitatea medicală.

“Prin apel la 112, în jurul orei 20:48, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier produs pe DJ 156 A în orașul Roznov. În urma accidentului rutier produs între două autoturisme au rezultat două victime,  din care una încarcerată.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială de stingere, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD,  pompierii voluntari din cadrul SVSU Roznov cu autospeciala din dotare și două echipaje cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au descarcerat victima, conducătorul unuia dintre autoturisme, în stare critică. Acesta a fost preluat de echipajul de la SAJ.

Cea de-a doua victimă, pasager din celălalt autoturism, a fost găsit de către forțele de intervenție pe partea carosabilă. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD care i-a acordat primul ajutor calificat după care a fost transportat la spital.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor de la cele două autoturisme și vor curăța/degaja carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier produs și lichidele combustibile”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Trending