Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Judecat pentru viol şi crimă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ inculpatul a agresat o consăteancă şi de frică să nu fie reclamat a ucis-o ■ fapta a avut loc în noaptea de 4/5 decembrie, dar a fost descoperită la aproape două săptămîni ■

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a unui sătean din Mărgineni care a siluit apoi a ucis o consăteancă. Fapta a avut loc în noaptea de 4/5 decembrie 2019, dar ucigaşul a fost depistat după aproape două săptămîni.

În cauză este vorba de Petru Gîdioi, de 49 de ani, care este acuzat de viol şi omor. Cadavrul victimei a fost descoperit a doua zi, de către vecinii care au căutat-o pentru că nu o văzuseră pe timpul zilei. Corpul femeii de 62 de ani a fost descoperit în una din camere, pe jos şi chiar dacă la prima vedere nu prezenta urme de violenţă cadavrul a fost transportat la serviciul de Medicină Legală Neamţ pentru efectuarea necropsiei.

Ulterior medicii legişti au stabilit că moartea a fost violentă şi s-a datorat asfixiei mecanice. Timp de aproape o săptămînă anchetatorii au audiat săteni şi încet, încet s-au apropiat de un suspect. Se pare că între cei doi, care locuiau singuri, erau relaţii bune şi din cînd în cînd se mai vizitau. Individul a trecut din nou pe la vecina sa şi i-ar fi propus acesteia să întreţină relaţii sexuale. Victima nu a fost de acord, însă vecinul nu s-a lăsat impresionat de refuz şi ar fi agresat-o.

Se pare că picătura care a umplut paharul ar fi constat în aceea că femeia l-ar fi ameninţat că-l reclamă pentru agresiunea sexuală. Săteanul s-a speriat de consecinţele penale şi într-un acces de furie ar fi strîns-o de gît. Cînd şi-a dat seama că femeia nu mai suflă, bărbatul a tras uşa după el şi a mers acasă fără să spună cuiva despre cele petrecute.

Apoi, pe 11 decembrie, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore în urma probelor adunate de poliţişti şi un procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ. În timpul audierilor el şi-a recunoscut faptele numai parţial, iar la finele audierilor a fost reţinut pentru săvîrşirea infracţiunilor de viol şi omor. El a fost prezentat în faţa magistraţilor de la Tribunalul Neamţ cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Ulterior măsura privativă de libertate a fost prelungită succesiv. Acum că dosarul a ajuns la instanţă magistraţii vor lua în discuţie prelungirea detenţiei. Cauza va fi timp de cel mult două luni în procedură de Cameră preliminară apoi procesul intră în linie dreaptă cu administrări de probe şi audieri de martori. Rămîne de văzut ce va stabili la final instanţa de judecată.

Advertisement
Trending