Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Judecat pentru că i-a dat un cap în gură unui poliţist

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un tînăr de 23 de ani, care i-a dat un cap în figură unui om al legii, a fost deferit justiţiei ■ etilotestul a indicat o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat ■

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Bicaz au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a unui tînăr de 23 de ani, din Pîngăraţi, care i-a dat un cap în gură unui poliţist.

La inculpare judecătorii de la Bicaz l-au menţinut după gratii pe Flavius Teofil Gribincea. „Respinge ca nefondată cererea inculpatului Gribincea Flavius-Teofil, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. (…) constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului preventiv şi dispune menţinerea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Gribincea Flavius-Teofil“, conform instanţei. Totul i s-a tras de la o altercaţie în trafic pe fondul consumului de alcool.

Cînd oamenii legii l-au testat cu aparatul etilotest, cel în culpă s-a enervat şi a agresat un poliţist de la Serviciul Rutier, lovindu-l. Chiar dacă a fost imobilizat şi dus la secţie pentru audieri, tot nu s-a potolit şi a continuat să adreseze oamenilor legii ameninţări cu acte de violenţă.

Pentru toatre aceste acte de vitejie, dar şi pentru faptul că la fiolă a avut un rezultat de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, valoare care în sînge se dublează, el a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior fiind arestat. Fapta a avut loc pe 21 iunie, în timp ce poliţiştii Serviciului Rutier Neamţ se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DN 15, în localitatea Straja.

Atunci au fost sesizaţi de către o femeie de 52 de ani, din judeţul Iaşi, care a reclamat că a avut o altercaţie în trafic cu un conducător auto. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, fiind identificat un tînăr de 23 de ani, din Pîngăraţi. „Întrucît emana halenă alcoolică, unul dintre poliţişti a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, moment în care tînărul l-ar fi lovit cu capul în zona feţei.

În acel moment, poliţiştii l-au imobilizat şi condus la sediul poliţiei. Pe timpul deplasarii, tînărul ar fi adresat ameninţări cu acte de violenţă unuia dintre poliţişti“, se arată într-un comunicat al IPJ Neamţ. Şoferul a fost testat alcoolscopic şi a fost condus la o unitate medicală, dar a refuzat recoltarea de mostre în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

Advertisement
Trending