Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Jandarmii, o „misiune“ la Centrul de Transfuzii

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un număr de 18 jandarmi nemţeni au ales să dedice cîte o zi din viaţa lor pentru a dona sînge, în scopul refacerii rezervelor de lichid vital, în condiţiile în care, în ultima perioadă de timp numărul donatorilor a scăzut dramatic.

Acţiunea umanitară a avut loc pe 15- 16 iulie 2020, cînd jandarmii nemţeni s-au alăturat Campaniei Naţionale „Donează sînge! Salvează o viaţă!“, una demarată în urmă cu 7 ani de Patriarhia Română, în parteneriat cu Jandarmeria Română.

Şi în anii precedenţi jandarmii au fost implicaţi în astfel de acţiuni voluntare, astfel încît la nivelul instituţiei s-a creat o tradiţie în ceea ce priveşte acest demers.

Reprezentanţii Centrului de Transfuzii Sanguine Piatra Neamţ, împreună cu jandarmii nemţeni, lansează un îndemn pentru toţi membrii comunităţii, de a se alătura acestor acţiuni umanitare, în scopul acordării unui real ajutor persoanelor aflate în dificultate, la vreme de grea încercare, de suferinţă şi de nevoie.

„Prin astfel de acţiuni, ne propunem să contribuim la susţinerea şi încurajarea acţiunilor de donare benevolă de sînge în rîndul nemţenilor, ca simplu gest de sprijin adus sistemului naţional de sănătate şi iniţiativă cetăţenească faţă de pacienţii aflaţi în situaţii de criză.

Nevoia de sînge este resimţită puternic în urgenţe medicale de orice fel. Depinde de fiecare dintre noi cum îi putem ajuta pe cei aflaţi în suferinţă“, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Neamţ.

Advertisement
Trending