Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Jandarmii au aplicat amenzi de 60.000 de lei în ianuarie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ una dintre amenzi, de 1.500 lei, a fost pentru un apel fals la 112

273 de abateri de la normele legale au fost constatate şi sancţionate de jandarmii nemţeni în luna ianuarie, valoarea amenzilor însumînd 60.000 de lei

“În cursul lunii ianuarie, jandarmii nemţeni au acţionat zilnic, la nivelul judeţului, pentru menţinerea unui grad de siguranţă ridicat al cetăţenilor, executînd 842 de misiuni specifice de ordine şi siguranţă publică. În perioada de referinţă, au fost constatate şi încălcări ale normelor legale, lucru ce a presupus şi aplicarea de sancţiuni contravenţionale.

Aşadar, au fost aplicate 273 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 90 de avertismente scrise şi 183 de amenzi în valoare de 60.000 lei. Cele mai multe abateri, în număr de 240, au fost constatate şi sancţionate pentru săvîrşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, apelarea, în mod repetat, la mila publicului de către o persoană aptă de muncă, consumul de băuturi alcoolice în locurile publice, provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice, cuantumul amenzilor însumînd 56.000 lei.

În afară de faptele de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, jandarmii nemţeni au mai constatat şi alte contravenţii la regimul piscicol referitoare la pescuitul în scop comercial şi recreativ/sportiv al oricăror specii de peşte şi altor vieţuitoare acvatice vii efectuat fără permis în habitatele piscicole naturale sau pe cursul unei ape curgătoare în zona de 500 m aval de baraj, pentru care s-a aplicat o amendă de 300 lei şi activităţi de comerţ sau prestări de servicii fără îndeplinirea condiţiilor stabilite prin lege sau după caz, cu bunuri a căror provenienţă nu a putut fi dovedită, în condiţiile legii, pentru care s-au aplicat  amenzi în valoare de 2.500 lei.

În perioada de referinţă, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ a recepţionat 710 apeluri prin sistemul unic de urgenţe 112, echipajele de jandarmerie intervenind în 39 de situaţii pentru aplanarea unor stări conflictuale. Urmare a intervenţiilor la 112  a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 1.500 lei pentru alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie conform OUG 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă”, se precizează într-un comunicat de presă emis de reprezentanţii Jandarmeriei.

Advertisement
Trending