Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Infracţiuni în trafic

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în cadrul unei acţiuni, oamenii legii au avut în vizor şoferii care conduc băuţi sau drogaţi

Poliţiştii nemţeni, alături de colegii rutieri din alte 28 de state europene, au desfăşurat campania preventiva „Alcohol & Drugs”, pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere produse pe fondul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

Operaţiunea care se înscrie în calendarul de activităţi al Organizaţiilor Poliţiilor Europene ( TISPOL) pentru anul 2020 a avut loc în perioada 15 – 22 iunie. S-a urmărit sancţionarea nerespectării normelor rutiere, în special a celor privind conducerea sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

De asemenea, acţiunea a avut ca scop şi reducerea numărului accidentelor rutiere grave şi a consecinţelor acestora determinate de încălcarea de către participanţii la trafic a normelor privind circulaţia pe drumurile publice cît şi conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii şi consecinţelor accidentelor rutiere.

„În perioada 15 – 22 iunie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Neamţ, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au acţionat pentru combaterea evenimentelor rutiere produse pe fondul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa bauturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive în rîndul conducătorilor auto. Au fost testaţi 550 de conducători auto, fiind constate 58 de contravenţii şi infracţiuni privind conducerea unui vehicul sub infleunţa alcoolului“, comunică Poliţia Neamţ.

Pe 21 iunie în verificări a fost inclusă şi operaţiunea „Alcohol & Drugs Marathon”, care s-a desfăşurat în intervalul orar 00.00 – 24.00. Au fost testaţi 160 de conducători auto, fiind constatate 8 contravenţii şi infracţiuni privind consumul de alcool. Nici nu s-a încheiat bine marea verificare, că pe 22 iunie poliţiştii de la Tîrgu Neamţ au depistat în trafic un bărbat de 31 de ani, din Răuceşti, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din localitate, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicînd o concentraţie de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat mostre biologice de sînge în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru săvîrşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Advertisement
Trending