Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Inculpat pentru un viol ratat şi tîlhărie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la trimiterea în judecată magistraţii au menţinut arestul preventiv ■ inculpatul a încercat să batjocorească o femeie de 27 de ani sub podul peste Siret ■ victima a fost salvată întîmplător, în zonă venind un autoturism ■

Procurorii Parchetului de pe lîngă Judecătoria Roman au finalizat rmărirerea penală şi au dispus trimiterea în judecată a lui Constantin Pitaru, de 23 de ani, din Horia, acesta fiind acuzat de săvîrşirea infracţiunilor de tentativă de tîlhărie şi viol.

Cazul s-a petrecut pe 30 iunie 2020, cînd oamenii legii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Ion Creangă au fost sesizaţi cu privire la faptul că o tînără a fost victima unui jaf. În baza activităţilor realizate, s-a reuşit identificarea şi depistarea persoanei bănuite de comiterea faptei.

Ancheta a relevat faptul că individul ar fi acostat partea vătămată, în timp ce se deplasa pe raza localităţii Ion Creangă şi i-a propus să-l însoţească într-o zonă mai retrasă, din apropiere, dar a fost refuzat. Agresorului nu i-a căzut bine acest lucru şi, spun oamenii legii, continuîndu-şi deplasarea, ar fi lovit tînăra şi a tîrît-o sub un pod din proximitatea rîului Siret.

„La scurt timp activitatea infracţională a celui în cauză a fost întreruptă de sosirea unui autoturism în apropiere, moment în care tînărul ar fi smuls din mîna victimei telefonul mobil, părăsind locul faptei“, conform unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională a fost recuperat şi restituit persoanei vătămate.

În baza probatoriului administrat, poliţiştii au dispus reţinerea individului pentru o perioadă de 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă de viol şi tîlhărie. Ulterior a fost prezentat în faţa judecătorilor, care nu au avut nici o ezitare în a dispune privarea de libertate. „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lîngă Judecătoria Roman în dosarul de urmărirere penală nr.1975/P/2020 şi, în consecinţă: În temeiul articolului 223, alin. 2 Cod procedură penală şi articolului 225 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Pitaru Constantin, pentru comiterea infracţiunilor de tîlhărie, prevăzută de articolul 223 Cod penal şi tentativă de viol, prevăzută de articolul 32, alin. 1, Cod penal, Raportat la articolul 218, alin. 1 Cod penal, cu aplicarea articolului 38, alin 1 Cod penal pentru o perioadă de 30 de zile, începînd cu data de 1 iulie 2020 şi pînă la data de 30 iulie 2020“, conform instanţei. Ulterior măsura privativă de libertate a fost prelungită.

Advertisement
Trending