Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Începe procesul poliţistului mituit cu un smartwatch

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ ofiţerul a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat de luare de mită ■ el ar fi pretins şi primit un smartwatch de la patronul unei firme de transport persoane ■

Magistraţii din cadrul Tribunalului Neamţ au finalizat procedura de Cameră preliminară şi au dispus începerea procesului în care comisarul Ioan Iulian Cloşcă, ofiţer în cadrul Biroului Rutier Roman, a fost acuzat de luare de mită.

Decizia instanţei de fond nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău. Cînd hotărîrea Tribunalului va deveni definitivă, procesul va continua cu audieri de martori şi administrări de probe, în vederea stabilirii vinovăţiei sau nevinovăţiei omului legii.

Ofiţerul a fost pus sub acuzare la data de 30 aprilie, iar o săptămînă mai tîrziu, pe 6 mai 2020, a scăpat de controlul judiciar după ce a contestat măsura preventivă la Tribunalul Neamţ. „În baza art. 215/1 alin.(1) raportat la art. 213 Cod procedură penală, admite plîngerea formulată de inculpat, împotriva ordonanţei procurorului din 30.04.2020, prin care s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar. Revocă măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpat, prin ordonanţa nr. 89/P/2019, din 30.04.2020, emisă în dosarul nr. 89/P/2019, al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău. Definitivă“, au stabilit judecătorii. Procurorii anticorupţie au stabilit că poliţistul de la Rutier ar fi primit de la patronul unei firme de transport persoane un ceas inteligent pentru a „închide ochii“ atunci cînd trebuia.

Conform datelor oficiale, faptele ar fi avut loc la finele anului trecut, în perioada noiembrie – decembrie 2019. Atunci poliţistul ar fi pretins şi primit bunuri în valoare de aproximativ 1.500 de lei de la administratorul unei societăţi de transport persoane, se pare o firmă de taximetrie.

Totul avea legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu privind constatarea şi sancţionarea eventualelor contravenţii la regimul rutier. Mai exact omul legii ar fi trebuit să se facă că nu vede dacă maşinile firmei cu pricina ar fi comis eventuale nereguli în trafic contra unui smartwatch.

Numai că de înţelegerea dintre patronul firme de taxi şi omul legii au aflat procurorii din cadrul DNA care l-au pus pe Ioan Iulian Cloşcă sub control judiciar. Poliţistului Cloşcă i s-a interzis să desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvîrşit fapta, respectiv aceea de constatare şi sancţionare a abaterilor la regimul circulaţiei rutiere.

Pe 6 mai comisarul a scăpat de controlul judiciar, decizia Tribunalului Neamţ fiind definitivă, astfel încît acum el va fi judecat în libertate.

Advertisement
Trending