Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Iată care o să fie noii directori şi inspectori

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ noii directori şi directori adjuncţi au fost detaşaţi în interesul învăţămîntului pentru un an şcolar ■ au fost numiţi 41 de şefi plini şi adjuncţi ■ vîntul schimbării a „bătut“ şi pe la unele licee ■ jumătate din inspectorii şcolari au părăsit instituţia ■

Aşa cum a anunţat inspectorul general Mihai Obreja, în şedinţa Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar au fost aprobate detaşările în interesul învăţămîntului, pentru posturile de directori şi directori adjuncţi ai unităţilor din Neamţ.

La Şcoala Gimnazială Bahna a fost numit ca director adjunct profesorul Petruţ Miron, iar la Şcoala Gimnazială Regina Maria Bicaz pe funcţia de director plin a fost numită, începînd cu 1 septembrie, profesoara Elena Cristina Sasu, iar pe aceea de director adjunct Iustina Andronic. Liceul Mihail Sadoveanu Borca va avea ca director adjunct pe Ciprian Ciubotă.

La Şcoala Gimnazială Boghicea director este profesorul Dănuţ Nechifor, la Şcoala Gimnazială Crăcăoani director, de la 1 septembrie, va fi Adina Cristina Raclariu, iar la Şcoala Dămuc, Elena Topoliceanu. La Şcoala Gimnazială Farcaşa postul de director va fi ocupat de Constantin Gavriluţ, iar la Şcoala Băluşeşti, din comuna Icuşeşti postul va fi ocupat de profesorul Măncuţă. Ciurdea Livia va fi director la Şcoala Oniceni.

Conducerea Colegiului Naţional Calistrat Hogaş s-a schimbat în totalitate. Pe postul de director plin a fost detaşată profesoara Andrei Brînduşa, iar pe cel de adjunct Cătălina Tărcăoanu. Postul de director adjunct la Colegiul Tehnic Gheorghe Cartianu va fi ocupat de Livia Nicolae. Director la Colegiul Tehnic Forestier va fi Alina Elena Isac, la Liceul de Arte Victor Brauner rămîne ca director profesoara Carmen Corlăţeanu.

La Şcoala Postliceală Sanitară din Piatra Neamţ a fost detaşat ca director profesorul Mihai Floroaia. Postul de director adjunct al Şcolii Gimnaziale Nr. 2 Piatra Neamţ va fi ocupat de Claudia Georgiana Covasan. La Liceul cu Program Sportiv Piatra Neamţ director va fi, de la 1 septembrie, profesorul Răzvan Alexandru Lupu. La Şcoala Piatra Şoimului pe postul de director adjunct este numită Mihaela Luminiţa Ciubotaru, iar la Poiana Teiului director adjunct va fi Milica Olaru. La Liceul Vasile Sav director plin rămîne preotul Alexandru Lezeu, iar director adjunct a fost numită profesoara Monica Dedu.

La Liceul Teologic Romano-Catolic Sfîntul Francisc de Assisi postul de director va fi ocupat de preotul Bogdan Emilian Balaşcă, iar în cel de adjunct a fost detaşat şi anul acesta profesorul Irimia Bogdan, care coordonează Şcoala Costache Negri, structură a acestui liceu vocaţional. La Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu director adjunct a fost numit Dumitru Asoltanei, iar la Vasile Alecsandri director adjunct va fi Adrian Bolea, proaspăt „uns“ consilier local PNL. La Clubul Copiilor Săbăoani director va fi Cornelia Bulai. Schimbări vor interveni şi la Liceul Săbăoani unde pe funcţia de director plin a fost numit profesorul Cătălin Dimitriu.

La Şcoala Tazlu, director va fi Violeta Monalisa Lupu Marinei, iar la Liceul Teologic Vînători Neamţ director adjunct a fost numită Teodora Doina Paga. La Centrul Judeţean de Excelenţă Piatra Neamţ director va fi profesoara Aloma Weis. Postul de director al Palatului Copiilor va fi ocupat de profesorul Ioan Milea, fost inspector şcolar general adjunct. La Colegiul Tehnic Miron Costin a fost numit profesorul Adelin Tălmăcel, cel care antrenează şi echipa de fotbal feminin Vulpiţele Galbene. El îi va lua locul profesoarei Ana Maria Zoloagă, care a fost detaşată de la 1 septembrie la Inspectoratul Şcolar, pe postul de inspector de Limba şi literatura Română. „La Şcoala Gimnazială Nr.2 am înregistrat, între timp, şi demisia domnului director plin şi a fost numit ca director doamna Stela Andrei“, a precizat Dana Păiuş, inspector şcolar general adjunct.

Care-i situaţia la Inspectoratul Şcolar

Aşa cum şi-a anunţat intenţia, inspectorul general Obreja a „primenit“ cam jumătate din inspectorii şcolari. Conform declaraţiei Danei Păiuş, adjuncta instituţiei, la ISJ vor lucra, din 1 septembrie, 23 de inspectori, o parte cu normă întreagă, iar alta cu jumătate.

La învăţămîntul primar va fi inspector de specialitate Ana Socea, titular la Şcoala Rediu, iar la cel preşcolar educatoarea Rodica Savu, titular la Grădiniţa Mărceni Bicaz. Pe postul de inspector şcolar pentru disciplina Limbă şi literatură Română va funcţiona Ana Maria Zăloagă, fost director la Colegiul Miron Costin. La Engleză şi Franceză va fi inspector Ana Maria Ichim, titulară la Colegiul Naţional Ştefan cel Mare Tîrgu Neamţ.

Pe postul de inspector la disciplina Matematică va fi Cleopatra Olaru, titular la Colegiul Naţional Gheorghe Asachi Piatra Neamţ, iar la Fizică şi Management Educaţional Ana Cezarina Moroşanu, titulară la Colegiul Tehnic Cartianu Piatra Neamţ.

La disciplina Biologie/Chimie, cu atribuţii de management instituţional va funcţiona Ioan Bălan, titular la Colegiul Tehnic Gheorghe Cartianu. La Istorie şi pe Management Instituţional va funcţiona tot profesoara Elena Preda, fost purtător de cuvînt al ISJ Neamţ, pe lista de consilieri a PNL pentru Tîrgu Neamţ.

La disciplina Geografie şi inspector pentru învăţămîntul particular va funcţiona profesorul Daniel Sava, titular la Colegiul Naţional Gheorghe Asachi Piatra Neamţ. La Educaţie Fizică va fi inspector Cătălina Grigoraş Popa, titular la Colegiul Naţional Calistrat Hogaş. Pe disciplinele tehnice a fost păstrat tot Mircea Corlăţeanu, titular la Colegiul de Transporturi Piatra Neamţ.

Tot inspector pe discipline Tehnice şi Management Instituţional va funcţiona şi Cristina Albu Iacob, titulară la acelaşi colegiu. La Managementul resurselor umane va fi inspector şcolar Florentina Ungureanu, titular la Colegiul Naţional de Informatică Piatra Neamţ, iar la Management instituţional cu atribuţii Socio- Umane a fost păstrat profesorul Romeo Roman, titular la Liceul Conta Tîrgu Neamţ.

Din vechea gardă au rămas inspectorii şcolari: Rodica Ciuchi, titular la Colegiul Gheorghe Cartianu Piatra Neamţ, la Dezvoltarea Resursei Umane. La Religie, Monitorizarea programelor privind accesul la educaţie a rămas preotul Mihai Giosanu, de la Seminarul Teologic Mănăstirea Neamţ.

La Învăţămînt special şi Proiecte educaţionale a fost păstrată profesoara Meda Ştirbu, titular la CJRAE Neamţ. La Managementul resurselor umane va fi tot Silvia Bortariu, titular la Colegiul Hogaş. Pe Proiecte educaţionale va funcţiona inspectoarea Mihaela Popa, titulară la Colegiul Tehnic Cartianu.

De Activităţi extraşcolare se va ocupa Mihaela Aanei, titulară la CSEI Tîrgu Neamţ. Cu jumătate de normă va funcţiona ca inspector şcolar pe disciplina Informatică Mirela Fîrţală, de la Liceul Bicaz. Tot cu jumătate de normă vor funcţiona: Irina Horghidan, la Arte, titulară fiind la Liceul Victor Brauner şi inspectorul pentru Minorităţi Costică Alexe, care a rezistat tuturor schimbărilor de inspectori şcolari generali din ultimele două decenii.

Actualitate

Coliziune între un autoturism şi un TIR. O victimă încarcerată

Știre publicată în urmă cu

în data de

O coliziune între un TIR şi un autoturism, produsă miercuri, 2 decembrie, în comuna Răuceşti, s-a soldat cu o victimă încarcerată. Aceasta a fost extrasă de pompieri dintre fiarele contorsionate şi a fost transportată la spital.

„Prin apel la 112, pompierii nemțeni au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier produs pe DN 15 C pe raza comunei Răucești. Ca urmare a accidentului rutier produs între un autotren și un autoturism a rezultat o victimă încarcerată. In urma accidentului autoturismul a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un șanț.

La locul evenimentului s-au deplasat pompierii târgnemțeni cu o  autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare,  o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD și un echipaj cu o ambulanță de la SAJ Târgu Neamț.

Pompierii au extras victima încarcerată, șoferul autoturismului, în stare de inconștiență.  Aceasta a fost preluat de echipajul de la SAJ și transportat la spital.

În autoturism se mai afla  o persoană care s-a autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție.

Pompierii au asigurat și măsurile de prevenire și stingere a incendiilor,  deconectând bornele bateriilor de la autoturism și au curățat/degajat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Casă incendiată

Știre publicată în urmă cu

în data de

O gospodărie din Oşlobeni a fost cuprinsă de flăcări, miercuri, 2 decembrie, pompierii stabilind drept cauză a producerii incendiului acţiunea intenţionată.

„Prin apel la 112, in jurul orei 15:45, pompierii nemțeni au fost înștiințati despre producerea unui incendiu la o locuință din satul Oșlobeni, comuna Bodești.

Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit pompierii pietreni cu două autospeciale de stingere  cu apă și spumă și o ambulanță SMURD și pompierii voluntari din cadrul SVSU Bodești cu o autospecială pentru stingere.

Incendiul se manifesta la acoperișul locuinței și la o magazie lipită de casă.

Forțele de intervenție au lichidat incendiul în urma căruia a ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 60 mp și o magazie cu suprafața de 14 mp.

Acțiunea intenționată a fost cauza probabilă de producere a acestui incendiu.

Nu au fost victime”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Fraţii interlopi, încă o arestare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ după ce fraţii Tănase au fost privaţi de libertate, alte două persoane au ajuns în faţa judecătorilor ■ numai una a fost arestată ■ gruparea ar fi cerut texe de protecţie de la patronii unor săli de jocuri ■ au fost indisponibilizate patru maşini, lei, valută şi telefoane ■

Dosarul fraţii Tănase, cei care au băgat spaima în patronii păcănelelor din Roman, capătă noi proporţii, iar procurorii DIICOT Neamţ au reţinut alte două persoane. Acestea au fost duse în faţa magistraţilor de la Tribunalul Neamţ cu propunere de arestare preventivă.

Este vorba de Merişor Lupu şi Dumitru Ionel Udilă. După deliberări, instanţa l-a arestat preventiv, pentru 30 de zile, numai pe primul dintre inculpaţi, respingînd propunerea pentru cel de-al doilea. Merişor Lupu a fost acuzat de infracţiuni cum ar fi constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj, camătă, ameninţare şi influenţarea declaraţiilor.

Decizia instanţei de fond nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău. Reamintim că pe 24 noiembrie, în acelaşi dosar, au fost arestaţi preventiv fraţii Tănase, Sorin, de 42 de ani, Gheorghe Gabriel, în vîrstă de 39 de ani, şi Aurel, 50 de ani. Toţi trei au contestat cătuşele la Bacău dar nu au avut cîştig de cauză. Cei trei au ajuns după gratii pentru acuze de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj, camătă, ameninţare sau nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Totul a început pe 23 noiembrie, cînd anchetatorii au descins la Roman, vizaţi fiind membrii unei grupări care desfăşura activităţi ilicite. Din 2017, ei se „ocupau“ de cei care aveau afaceri în domeniul jocurilor de noroc, cărora le cereau taxe de protecţie. În cauză mai sînt cercetate şi alte persoane, fiind acuze de şantaj, camătă, ameninţare, inducerea în eroare a organelor judiciare, influenţarea declaraţiilor, hărţuire şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Pentru documentarea activităţii infracţionale, au fost efectuate nouă percheziţii domiciliare, fiind indisponibilizate patru autoturisme, în valoare de 20.000 de euro, 6.700 de lei, 725 de euro, 12 telefoane mobile şi un cuţit.

„În cursul anului 2017, şase persoane, din Roman, s-ar fi constituit într-o grupare infracţională organizată, bazată pe relaţii familiale şi prietenii apropiate, în scopul obţinerii unor foloase injuste, prin ameninţare şi intimidare, de la reprezentanţii unor firme care administrau săli de jocuri de noroc“, conform unui comunicat al IPJ Neamţ. Aceştia ar fi ameninţat cu acte de violenţă atît angajaţii care îşi desfăşurau activitatea în sălile respective, cît şi clienţii.

Prin aceste acţiuni, ar fi determinat reprezentanţii acestor săli să le achite taxe de protecţie. De asemenea, în perioada 2019 – 2020, cinci persoane, membre ale aceleiaşi familii, ar fi oferit bunuri, precum şi diferite sume de bani, cu împrumut, mai multor persoane din oraş. „Ulterior, datornicii ar fi urmat să returneze banii, cu dobîndă, într-un interval de timp stabilit de membrii grupării, iar, în cazul nerespectării acestuia, ar fi exercitat acte de violenţă fizică şi verbală asupra acestora“, conform aceleiaşi surse. Totodată, în cazul nerecuperării banilor, la termenul stabilit, dobînzile ar fi crescut zilnic, iar persoanele cu datorii ar fi fost ameninţate şi constrînse psihic şi fizic, în vederea efectuării plăţilor.

Citește știrea

Trending