Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Iată care o să fie noii directori şi inspectori

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ noii directori şi directori adjuncţi au fost detaşaţi în interesul învăţămîntului pentru un an şcolar ■ au fost numiţi 41 de şefi plini şi adjuncţi ■ vîntul schimbării a „bătut“ şi pe la unele licee ■ jumătate din inspectorii şcolari au părăsit instituţia ■

Aşa cum a anunţat inspectorul general Mihai Obreja, în şedinţa Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar au fost aprobate detaşările în interesul învăţămîntului, pentru posturile de directori şi directori adjuncţi ai unităţilor din Neamţ.

La Şcoala Gimnazială Bahna a fost numit ca director adjunct profesorul Petruţ Miron, iar la Şcoala Gimnazială Regina Maria Bicaz pe funcţia de director plin a fost numită, începînd cu 1 septembrie, profesoara Elena Cristina Sasu, iar pe aceea de director adjunct Iustina Andronic. Liceul Mihail Sadoveanu Borca va avea ca director adjunct pe Ciprian Ciubotă.

La Şcoala Gimnazială Boghicea director este profesorul Dănuţ Nechifor, la Şcoala Gimnazială Crăcăoani director, de la 1 septembrie, va fi Adina Cristina Raclariu, iar la Şcoala Dămuc, Elena Topoliceanu. La Şcoala Gimnazială Farcaşa postul de director va fi ocupat de Constantin Gavriluţ, iar la Şcoala Băluşeşti, din comuna Icuşeşti postul va fi ocupat de profesorul Măncuţă. Ciurdea Livia va fi director la Şcoala Oniceni.

Conducerea Colegiului Naţional Calistrat Hogaş s-a schimbat în totalitate. Pe postul de director plin a fost detaşată profesoara Andrei Brînduşa, iar pe cel de adjunct Cătălina Tărcăoanu. Postul de director adjunct la Colegiul Tehnic Gheorghe Cartianu va fi ocupat de Livia Nicolae. Director la Colegiul Tehnic Forestier va fi Alina Elena Isac, la Liceul de Arte Victor Brauner rămîne ca director profesoara Carmen Corlăţeanu.

La Şcoala Postliceală Sanitară din Piatra Neamţ a fost detaşat ca director profesorul Mihai Floroaia. Postul de director adjunct al Şcolii Gimnaziale Nr. 2 Piatra Neamţ va fi ocupat de Claudia Georgiana Covasan. La Liceul cu Program Sportiv Piatra Neamţ director va fi, de la 1 septembrie, profesorul Răzvan Alexandru Lupu. La Şcoala Piatra Şoimului pe postul de director adjunct este numită Mihaela Luminiţa Ciubotaru, iar la Poiana Teiului director adjunct va fi Milica Olaru. La Liceul Vasile Sav director plin rămîne preotul Alexandru Lezeu, iar director adjunct a fost numită profesoara Monica Dedu.

La Liceul Teologic Romano-Catolic Sfîntul Francisc de Assisi postul de director va fi ocupat de preotul Bogdan Emilian Balaşcă, iar în cel de adjunct a fost detaşat şi anul acesta profesorul Irimia Bogdan, care coordonează Şcoala Costache Negri, structură a acestui liceu vocaţional. La Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu director adjunct a fost numit Dumitru Asoltanei, iar la Vasile Alecsandri director adjunct va fi Adrian Bolea, proaspăt „uns“ consilier local PNL. La Clubul Copiilor Săbăoani director va fi Cornelia Bulai. Schimbări vor interveni şi la Liceul Săbăoani unde pe funcţia de director plin a fost numit profesorul Cătălin Dimitriu.

La Şcoala Tazlu, director va fi Violeta Monalisa Lupu Marinei, iar la Liceul Teologic Vînători Neamţ director adjunct a fost numită Teodora Doina Paga. La Centrul Judeţean de Excelenţă Piatra Neamţ director va fi profesoara Aloma Weis. Postul de director al Palatului Copiilor va fi ocupat de profesorul Ioan Milea, fost inspector şcolar general adjunct. La Colegiul Tehnic Miron Costin a fost numit profesorul Adelin Tălmăcel, cel care antrenează şi echipa de fotbal feminin Vulpiţele Galbene. El îi va lua locul profesoarei Ana Maria Zoloagă, care a fost detaşată de la 1 septembrie la Inspectoratul Şcolar, pe postul de inspector de Limba şi literatura Română. „La Şcoala Gimnazială Nr.2 am înregistrat, între timp, şi demisia domnului director plin şi a fost numit ca director doamna Stela Andrei“, a precizat Dana Păiuş, inspector şcolar general adjunct.

Care-i situaţia la Inspectoratul Şcolar

Aşa cum şi-a anunţat intenţia, inspectorul general Obreja a „primenit“ cam jumătate din inspectorii şcolari. Conform declaraţiei Danei Păiuş, adjuncta instituţiei, la ISJ vor lucra, din 1 septembrie, 23 de inspectori, o parte cu normă întreagă, iar alta cu jumătate.

La învăţămîntul primar va fi inspector de specialitate Ana Socea, titular la Şcoala Rediu, iar la cel preşcolar educatoarea Rodica Savu, titular la Grădiniţa Mărceni Bicaz. Pe postul de inspector şcolar pentru disciplina Limbă şi literatură Română va funcţiona Ana Maria Zăloagă, fost director la Colegiul Miron Costin. La Engleză şi Franceză va fi inspector Ana Maria Ichim, titulară la Colegiul Naţional Ştefan cel Mare Tîrgu Neamţ.

Pe postul de inspector la disciplina Matematică va fi Cleopatra Olaru, titular la Colegiul Naţional Gheorghe Asachi Piatra Neamţ, iar la Fizică şi Management Educaţional Ana Cezarina Moroşanu, titulară la Colegiul Tehnic Cartianu Piatra Neamţ.

La disciplina Biologie/Chimie, cu atribuţii de management instituţional va funcţiona Ioan Bălan, titular la Colegiul Tehnic Gheorghe Cartianu. La Istorie şi pe Management Instituţional va funcţiona tot profesoara Elena Preda, fost purtător de cuvînt al ISJ Neamţ, pe lista de consilieri a PNL pentru Tîrgu Neamţ.

La disciplina Geografie şi inspector pentru învăţămîntul particular va funcţiona profesorul Daniel Sava, titular la Colegiul Naţional Gheorghe Asachi Piatra Neamţ. La Educaţie Fizică va fi inspector Cătălina Grigoraş Popa, titular la Colegiul Naţional Calistrat Hogaş. Pe disciplinele tehnice a fost păstrat tot Mircea Corlăţeanu, titular la Colegiul de Transporturi Piatra Neamţ.

Tot inspector pe discipline Tehnice şi Management Instituţional va funcţiona şi Cristina Albu Iacob, titulară la acelaşi colegiu. La Managementul resurselor umane va fi inspector şcolar Florentina Ungureanu, titular la Colegiul Naţional de Informatică Piatra Neamţ, iar la Management instituţional cu atribuţii Socio- Umane a fost păstrat profesorul Romeo Roman, titular la Liceul Conta Tîrgu Neamţ.

Din vechea gardă au rămas inspectorii şcolari: Rodica Ciuchi, titular la Colegiul Gheorghe Cartianu Piatra Neamţ, la Dezvoltarea Resursei Umane. La Religie, Monitorizarea programelor privind accesul la educaţie a rămas preotul Mihai Giosanu, de la Seminarul Teologic Mănăstirea Neamţ.

La Învăţămînt special şi Proiecte educaţionale a fost păstrată profesoara Meda Ştirbu, titular la CJRAE Neamţ. La Managementul resurselor umane va fi tot Silvia Bortariu, titular la Colegiul Hogaş. Pe Proiecte educaţionale va funcţiona inspectoarea Mihaela Popa, titulară la Colegiul Tehnic Cartianu.

De Activităţi extraşcolare se va ocupa Mihaela Aanei, titulară la CSEI Tîrgu Neamţ. Cu jumătate de normă va funcţiona ca inspector şcolar pe disciplina Informatică Mirela Fîrţală, de la Liceul Bicaz. Tot cu jumătate de normă vor funcţiona: Irina Horghidan, la Arte, titulară fiind la Liceul Victor Brauner şi inspectorul pentru Minorităţi Costică Alexe, care a rezistat tuturor schimbărilor de inspectori şcolari generali din ultimele două decenii.

Actualitate

Cadavru găsit într-o fosă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Corpul neînsufleţit al unei femei de 74 de ani a fost găsit de pompierii nemţeni într-o fosă, în comuna Gherăieşti, vineri, 16 aprilie.

“Prin apel la 112, în jurul orei 11:04, pompierii au fost solicitați să intervină pentru degajarea unei persoane căzută într-o fosă, în comuna Gherăești.

La locul solicitării s-au deplasat pompieri din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au scos din interiorul fosei  o femeie de 74 de ani, ce nu prezenta semne vitale”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Accident neverosimil: autoturism lovit de roata unui camion

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier mai puţin obişnuit s-a produs vineri, 16 aprilie, în comuna Bălţăteşti. O femeie a ajuns la spital după ce autoturismul pe care îl conducea a fost lovit de o roată desprinsă de la un autocamion încărcat cu lemne.

“Prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Bălțătești. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț.

O roată de la un autocamion încărcat cu lemne s-a desprins și a lovit un autoturism. În autoturism se afla doar conducatoarea auto, o femeie de 40 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD,  ulterior fiind transportată la CPU Târgu Neamț.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și au curățat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Primăvară … timidă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pînă la finele săptămînii viitoare se anunţă temperaturi „călii“ ■ maximele diurne vor oscila între 9 şi 13 grade ■ în cea mai caldă noapte nu vor fi mai mult de 6 grade ■ în cea mai mare parte a intervalului sînt aşteptate ploi ■

Primăvara aceasta a fost capricioasă şi la fel va rămîne vremea chiar dacă am trecut în a doua parte a anotimpului. Cea de-a doua decadă a lui aprilie nu ne aduce timpul bun la care sperăm, iar meteorologii anunţă valori termice sub media perioadei, indiferent dacă vorbim de cele nocturne sau de cele diurne.

Şi mai rău este faptul că în majoritatea intervalului supus analizei sînt aşteptate precipitaţii sub formă de ploaie. Aşa stînd lucrurile trebuie spus faptul că meteorologii de la staţia de pe Ceahlău – Toaca au anunţat faptul că pe munte este un strat consistent de nea, ce măsoară 100 de centimetri de nea, iar o vorbă din popor spune că nu vine primăvara pînă nu se topeşte zăpada de pe munte.

Ieri, 15 aprilie 2021, la jumătatea primăverii, la ora 10:00 erau 2 grade la Tîrgu Neamţ, 3 grade erau la Roman, iar în reşedinţa de judeţ se înregistrau la acelaşi moment 5 grade. Pe munte erau valori negative, de -6 grade. Astăzi, 16 aprilie, am putea zări soarele în răstimpuri, iar la amiază se vor înregistra 11 grade.

Minima nocturnă va fi mult sub media perioadei, doar 2 grade. Ceva mai bine va fi sîmbătă, 17 aprilie, cînd se anunţă cer varoabil cu soare şi pînă la 13 grade. Regimul termic diurn nu-l influenţează şi pe cel nocturn, iar minima rămîne la 2 grade. Duminică, 18 aprilie, se strică vremea. Se readună norii şi plouă destul de mult, iar maxima se opreşte la 12 grade. Singura veste bună este că mai creşte maxima nocturnă care ajunge la 6 grade.

Fix la fel va fi vremea şi luni, 19 aprilie, cînd cerul va fi acopereit, plouă slab întreg intervalul la o maximă diurnă de 12 grade şi o minimă nocturnă staţionară la 6 grade. Cea mai rece zi din întreg intervalul de prognoză pare a fi cea de marţi, 20 aprilie, cînd nu vor fi mai mult de 9 grade şi continuă să plouă. După lăsarea întunericului nu sînt schimbări notabile, iar minima rămîne la 6 grade.

Mai zărim soarele abia miercuri, 21 aprilie, dar vor fi şi ceva nori lipsiţi de importanţă. Se ajunge la valori termice diurne de 11 grade, însă noaptea va fi mai rece şi minima coboară la 5 grade. Joi, 22 aprilie, se readună norii şi reîncep precipitaţiile, chiar dacă ziua se mai încălzeşte şi se ajunge la 13 grade. Se depreciază regimul termic nocturn şi se ajunge la 4 grade. Vineri, 23 aprilie, va fi cer acoperit, dar pare că precipitaţiile încetează.

Maxima zilei nu trece de 13 grade, iar minima nocturnă ajunge la 6 grade. Week-end-ul viitor aduce timp mohorît. Sîmbătă şi duminică, în perioada 24 – 25 aprilie, ploile vor face legea. În ce priveşte temperaturile nu avem mari speranţe, pentru că ziua vor fi cam 12, cel mult 13 grade, iar minima nocturnă va fi de 6 grade.

Citește știrea

Trending