Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Iată care o să fie noii directori şi inspectori

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ noii directori şi directori adjuncţi au fost detaşaţi în interesul învăţămîntului pentru un an şcolar ■ au fost numiţi 41 de şefi plini şi adjuncţi ■ vîntul schimbării a „bătut“ şi pe la unele licee ■ jumătate din inspectorii şcolari au părăsit instituţia ■

Aşa cum a anunţat inspectorul general Mihai Obreja, în şedinţa Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar au fost aprobate detaşările în interesul învăţămîntului, pentru posturile de directori şi directori adjuncţi ai unităţilor din Neamţ.

La Şcoala Gimnazială Bahna a fost numit ca director adjunct profesorul Petruţ Miron, iar la Şcoala Gimnazială Regina Maria Bicaz pe funcţia de director plin a fost numită, începînd cu 1 septembrie, profesoara Elena Cristina Sasu, iar pe aceea de director adjunct Iustina Andronic. Liceul Mihail Sadoveanu Borca va avea ca director adjunct pe Ciprian Ciubotă.

La Şcoala Gimnazială Boghicea director este profesorul Dănuţ Nechifor, la Şcoala Gimnazială Crăcăoani director, de la 1 septembrie, va fi Adina Cristina Raclariu, iar la Şcoala Dămuc, Elena Topoliceanu. La Şcoala Gimnazială Farcaşa postul de director va fi ocupat de Constantin Gavriluţ, iar la Şcoala Băluşeşti, din comuna Icuşeşti postul va fi ocupat de profesorul Măncuţă. Ciurdea Livia va fi director la Şcoala Oniceni.

Conducerea Colegiului Naţional Calistrat Hogaş s-a schimbat în totalitate. Pe postul de director plin a fost detaşată profesoara Andrei Brînduşa, iar pe cel de adjunct Cătălina Tărcăoanu. Postul de director adjunct la Colegiul Tehnic Gheorghe Cartianu va fi ocupat de Livia Nicolae. Director la Colegiul Tehnic Forestier va fi Alina Elena Isac, la Liceul de Arte Victor Brauner rămîne ca director profesoara Carmen Corlăţeanu.

La Şcoala Postliceală Sanitară din Piatra Neamţ a fost detaşat ca director profesorul Mihai Floroaia. Postul de director adjunct al Şcolii Gimnaziale Nr. 2 Piatra Neamţ va fi ocupat de Claudia Georgiana Covasan. La Liceul cu Program Sportiv Piatra Neamţ director va fi, de la 1 septembrie, profesorul Răzvan Alexandru Lupu. La Şcoala Piatra Şoimului pe postul de director adjunct este numită Mihaela Luminiţa Ciubotaru, iar la Poiana Teiului director adjunct va fi Milica Olaru. La Liceul Vasile Sav director plin rămîne preotul Alexandru Lezeu, iar director adjunct a fost numită profesoara Monica Dedu.

La Liceul Teologic Romano-Catolic Sfîntul Francisc de Assisi postul de director va fi ocupat de preotul Bogdan Emilian Balaşcă, iar în cel de adjunct a fost detaşat şi anul acesta profesorul Irimia Bogdan, care coordonează Şcoala Costache Negri, structură a acestui liceu vocaţional. La Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu director adjunct a fost numit Dumitru Asoltanei, iar la Vasile Alecsandri director adjunct va fi Adrian Bolea, proaspăt „uns“ consilier local PNL. La Clubul Copiilor Săbăoani director va fi Cornelia Bulai. Schimbări vor interveni şi la Liceul Săbăoani unde pe funcţia de director plin a fost numit profesorul Cătălin Dimitriu.

La Şcoala Tazlu, director va fi Violeta Monalisa Lupu Marinei, iar la Liceul Teologic Vînători Neamţ director adjunct a fost numită Teodora Doina Paga. La Centrul Judeţean de Excelenţă Piatra Neamţ director va fi profesoara Aloma Weis. Postul de director al Palatului Copiilor va fi ocupat de profesorul Ioan Milea, fost inspector şcolar general adjunct. La Colegiul Tehnic Miron Costin a fost numit profesorul Adelin Tălmăcel, cel care antrenează şi echipa de fotbal feminin Vulpiţele Galbene. El îi va lua locul profesoarei Ana Maria Zoloagă, care a fost detaşată de la 1 septembrie la Inspectoratul Şcolar, pe postul de inspector de Limba şi literatura Română. „La Şcoala Gimnazială Nr.2 am înregistrat, între timp, şi demisia domnului director plin şi a fost numit ca director doamna Stela Andrei“, a precizat Dana Păiuş, inspector şcolar general adjunct.

Care-i situaţia la Inspectoratul Şcolar

Aşa cum şi-a anunţat intenţia, inspectorul general Obreja a „primenit“ cam jumătate din inspectorii şcolari. Conform declaraţiei Danei Păiuş, adjuncta instituţiei, la ISJ vor lucra, din 1 septembrie, 23 de inspectori, o parte cu normă întreagă, iar alta cu jumătate.

La învăţămîntul primar va fi inspector de specialitate Ana Socea, titular la Şcoala Rediu, iar la cel preşcolar educatoarea Rodica Savu, titular la Grădiniţa Mărceni Bicaz. Pe postul de inspector şcolar pentru disciplina Limbă şi literatură Română va funcţiona Ana Maria Zăloagă, fost director la Colegiul Miron Costin. La Engleză şi Franceză va fi inspector Ana Maria Ichim, titulară la Colegiul Naţional Ştefan cel Mare Tîrgu Neamţ.

Pe postul de inspector la disciplina Matematică va fi Cleopatra Olaru, titular la Colegiul Naţional Gheorghe Asachi Piatra Neamţ, iar la Fizică şi Management Educaţional Ana Cezarina Moroşanu, titulară la Colegiul Tehnic Cartianu Piatra Neamţ.

La disciplina Biologie/Chimie, cu atribuţii de management instituţional va funcţiona Ioan Bălan, titular la Colegiul Tehnic Gheorghe Cartianu. La Istorie şi pe Management Instituţional va funcţiona tot profesoara Elena Preda, fost purtător de cuvînt al ISJ Neamţ, pe lista de consilieri a PNL pentru Tîrgu Neamţ.

La disciplina Geografie şi inspector pentru învăţămîntul particular va funcţiona profesorul Daniel Sava, titular la Colegiul Naţional Gheorghe Asachi Piatra Neamţ. La Educaţie Fizică va fi inspector Cătălina Grigoraş Popa, titular la Colegiul Naţional Calistrat Hogaş. Pe disciplinele tehnice a fost păstrat tot Mircea Corlăţeanu, titular la Colegiul de Transporturi Piatra Neamţ.

Tot inspector pe discipline Tehnice şi Management Instituţional va funcţiona şi Cristina Albu Iacob, titulară la acelaşi colegiu. La Managementul resurselor umane va fi inspector şcolar Florentina Ungureanu, titular la Colegiul Naţional de Informatică Piatra Neamţ, iar la Management instituţional cu atribuţii Socio- Umane a fost păstrat profesorul Romeo Roman, titular la Liceul Conta Tîrgu Neamţ.

Din vechea gardă au rămas inspectorii şcolari: Rodica Ciuchi, titular la Colegiul Gheorghe Cartianu Piatra Neamţ, la Dezvoltarea Resursei Umane. La Religie, Monitorizarea programelor privind accesul la educaţie a rămas preotul Mihai Giosanu, de la Seminarul Teologic Mănăstirea Neamţ.

La Învăţămînt special şi Proiecte educaţionale a fost păstrată profesoara Meda Ştirbu, titular la CJRAE Neamţ. La Managementul resurselor umane va fi tot Silvia Bortariu, titular la Colegiul Hogaş. Pe Proiecte educaţionale va funcţiona inspectoarea Mihaela Popa, titulară la Colegiul Tehnic Cartianu.

De Activităţi extraşcolare se va ocupa Mihaela Aanei, titulară la CSEI Tîrgu Neamţ. Cu jumătate de normă va funcţiona ca inspector şcolar pe disciplina Informatică Mirela Fîrţală, de la Liceul Bicaz. Tot cu jumătate de normă vor funcţiona: Irina Horghidan, la Arte, titulară fiind la Liceul Victor Brauner şi inspectorul pentru Minorităţi Costică Alexe, care a rezistat tuturor schimbărilor de inspectori şcolari generali din ultimele două decenii.

Advertisement
Trending