Contactează-ne

Eveniment

Neamţ: Flagrant cu droguri

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ doi tineri au fost prinşi cînd intenţionau să vîndă cannabis ■ au avut loc şi trei percheziţii ■ suspecţii au fost plasaţi în arest la domiciliu ■

Doi pietreni şi-au riscat libertatea apucîndu-se de vîndut stupefiante, fiind prinşi în flagrant delict de oamenii legii care aflaseră de activitatea ilicită.

Au fost reţinuţi şi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, însă judecătorii au dispus arestul la domiciliu. S-a întîmplat pe 8 februarie 2020, cînd poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate, sub coordonarea unui procuror de la DIICOT Neamţ, au acţionat pentru combaterea traficului de droguri de risc.

A fost constatată o infracţiune în flagrant delict, fiind ridicate, de la două persoane, aproximativ 20 de grame de substanţă vegetală cu aspect de cannabis, destinată comercializării.

Ulterior, în dimineaţa zilei de 9 februarie 2020 poliţiştii au efectuat trei percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Piatra Neamţ, la trei tineri, doi de 24 de ani şi unul de 25 de ani, cercetaţi pentru trafic şi deţinere în vederea consumului propriu de droguri de risc.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat, în vederea confiscării, 10 grame de substanţă vegetală verde-olive, cu aspect de cannabis, patru dispozitive de mărunţit, trei telefoane mobile, 50 de ţiple din material plastic şi un recipient din plastic ce prezentau urme de materie vegetală.

Faţă de doi dintre ei, Mihai Alberto Budei şi Tudor Adrian Dimişcă, procurorul a dispus reţinerea pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentaţi în faţa magistraţilor de la Tribunalul Neamţ cu propunere de arestare preventivă.

În temeiul art.227 alin.1 Cod procedură penală, respinge propunerea D.I.I.C.O.T. Biroul Teritorial Neamţ, de luare a măsurii arestului preventiv faţă de inculpaţii B. M. A. si D. T. A. În baza art.227 alin 2 Cod procedură penală raportat la art.218 şi art.222 alin.1 Cod procedură penală, dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de inculpatul B. M. A.- pentru săvîrşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată, în modalităţile deţinerea, punerea în vînzare şi vînzarea de droguri de risc, fără drept, faptă prev. şi ped. de art. 2 alin. 1 din Legea 143/2000, astfel cum a fost modificată şi completată, cu aplicarea art. 35 alin.1Cod penal, pentru o durată de 30 de zile, începînd cu data de 09.02.2020 pînă la 09.03.2020, inclusiv, care constă în obligaţia impusă inculpatului de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi de a se supune unor restricţii stabilite de acesta“, conform Tribunalului Neamţ.

Acţiunea de prindere a suspecţilor a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Advertisement
Trending