Administrație
Neamţ: Faliment? ApaServ pierde zeci de mii de consumatori după ce pleacă romaşcanii
■ Consiliul Local Roman a fost de acord cu desprinderea de ApaServ ■ se va face o chestionare a populaţiei privind trecerea la ApaVital Iaşi ■ firma ieşeană ar urma să plătească despăgubiri de 1 milion euro către ApaServ ■
O criză de apă care ţine de cîteva luni, despre care ApaServ Neamţ spune că e cauzată de seceta prelungită, iar alţii că ar fi în urma unui „Dorel“ care a perforat conducta de aducţiune către Roman a adus nemulţumirile populaţiei la apogeu.
Întreruperi repetate ziua şi noaptea şi livrarea de apă cu presiune scăzută au condus la o decizie se pare pregătită minuţios de către edilii romaşcani şi de demersurile deputatului Dan Laurenţiu Leoreanu.
Este vorba despre renunţarea la serviile firmei de distribuţie ApaServ Neamţ în schimbul celor de la ApaVital Iaşi. Într-o şedinţă de îndată a Consiliului Local Roman a fost aprobat, cu votul a 19 consilieri prezenţi, proiectul privitor la trecerea serviciilor de apă şi canalizare la operatorul ieşean.
A urmat apoi un al doilea proiect prin care primarul Lucian Micu a fost împuternicit să negocieze cu ApaVital şi să realizeze un sondaj în rîndul populaţiei pentru a se asigura că are acordul acesteia. A urmat o conferinţă de presă prin care primarul Lucian Micu şi deputatul Dan Laurenţiu Leoreanu au explicat faptul că operatorul ieşean îşi asumă plata unor despăgubiri către ApaServ, care sunt estimate a ajunge la aproximativ un milion de euro.
Deputatul Dan Laurenţiu Leoreanu a subliniat că la nivelul Ministerului Afacerilor Europene a fost obţinut acordul să aprobe cheltuilile de aproape 20 de milioane de euro pentru sprijinirea Romanului în această trecere. Vom reveni cu amănunte într-o ediţie următoare a cotidianului Monitorul, în care vom face dezvăluiri referitoare la pregătirea în amănunt a acestei treceri şi la pasivitatea conducerii companiei ApaServ, care s-a complăcut în a nu face mai nimic pentru rezolvarea crizei de apă de la Roman, facilitînd desprinderea de operatorul judeţean.
După cum se ştie, ApaServ Neamţ a motivat că întreruperile în furnizarea apei în oraşul de la malurile Siretului şi Moldovei se datorează secetei, lipsa precipitaţiilor ducînd la scăderea nivelului din puţurile staţiei de captare.
Lasă un răspuns
-
Actualitate9 ore,
MARSAT SA Roman
-
Actualitate2 săptămâni,
Cine a câștigat alegerile prezidențiale la Roman
-
Actualitate2 săptămâni,
Proiect european în valoare de 1,5 milioane de euro
-
Prima pagină2 săptămâni,
Îngrijorări majore în sistemul de Sănătate
-
Prima pagină2 săptămâni,
Cultura Cucuteni, cea mai importantă civilizaţie preistorică europeană. Simpozion internațional la Piatra-Neamț
-
Actualitate2 săptămâni,
SC Balky Com SRL
-
Actualitate2 săptămâni,
Brad natural de Crăciun în centrul orașului!
-
Actualitate2 săptămâni,
Urgia flăcărilor. Nimic n-a mai rămas dintr-o locuință
V.Vasile
13 februarie 2020 at 9:46 PM
Vai, da nu se poate, mai ieri, directorul peste 2 persoane si catelul din curte de la A.D.I. AQUA Neamt, de la inaltimea lui, tuna si spumega sa-si dea demisia conducerea de atunci a societatii ApaServ ,cu toate ca societatea nu avea pierderi financiare, pierderi de apa da, insusite de catre actionarul majoritar, adica C.J, pt. ca ,a predat societatii spre administrare, UN CIUR !
A venit un altul , fosilizat prin CJ, agaman de meserie, adica sinecurist, care inspirat de poeziile din telefonul personal, a limpezit apele, da, asa le-a limpezit de le-a scumpit de 2 ori si implicit si scumpetele ce se duc spre epurare cand tragem apa.
Deci mai ,,dragii mei nemteni,, luati cu apa(cand aveti) si daca e tulbure ciocu mic, aveti ce meritati !