Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Eminescu, omagiat la Biblioteca Judeţeană

Știre publicată în urmă cu

în data de

Biblioteca Judeţeană „G.T. Kirileanu“ Neamţ a organizat un spectacol literar-muzical sub genericul „Omagiu lui Mihai Eminescu“.

Manifestarea a avut loc pe 15 iunie, la 131 de ani de la trecerea în nemurire a marelui poet. Acţiunea s-a desfăşurat pe esplanada din faţa celei mai mari instituţii de cultură din judeţ, la bustul lui Mihai Eminescu din faţa bibliotecii, cu începere de la ora 12:00.

Programul a început cu depunerea unei jerbe la bustul poetului nepereche, după care bibliotecarul Dan Iacob a recitat din lirica eminesciană. Anastasia Horghidan şi Teodora Tănasă, din clasa a VI-a de la Liceul de Arte „Victor Brauner“ Piatra Neamţ, au susţinut un moment muzical.

Totodată, elevi ai Palatului Copiilor şi Asociaţiei Culturale Arte.Ro au participat la un atelier creativ de pictură sub îndrumarea prof. coord. Cristina Petrariu. De asemenea, pe holurile bibliotecii a fost organizată pentru publicul interesat o expoziţie documentară Mihai Eminescu din colecţiile bibliotecii.

Şi Biblioteca Orăşenească Bicaz a comemorat, pe 12 iunie, trecerea în veşnicie a poetului. La activitatea desfăşurată în parteneriat cu Asociaţia Culturală Eu Cred de pe Valea Bicazului, au fost prezenţi în calitate de invitaţi speciali poeţii Corina Nica din Braşov, Cezar Haiura din Suceava şi Mihai Coşerariu din Neamţ, care aveau să recite din creaţiile proprii şi să interpreteze arii muzicale pe versuri proprii, oaspeţii fiind cunoscuţi publicului şi ca interpreţi de muzică folk.

Advertisement
Trending