Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: „Dorel“, avaria, energia şi liftul

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ o echipă de intervenţie, care lucra la o avarie apărută în sistemul de alimentare cu apă, a secţionat un cablu de medie tensiune ■ rezultatul isprăvii: 69 posturi de transformare afectate ■ 8.000 de consumatori au rămas fără lumină ■ cîteva persoane au rămas blocate în lift ■

O întîmplare tipic românească: o pană de curent electric, survenită în dimineaţa zilei de 2 septembrie, la aproximativ ora 10.00, a pus la grea încercare nervii a circa 8.000 de consumatori din Roman, care au rămas pentru o oră fără energie electrică.

Cauza întreruperii am aflat-o, pe surse. „Din cuaza unei defecţiuni la un cablu subteran de la linia de medie tensiune, care a fost secţionat, din greşeală, de lucrătorii unei firme care presta servicii de depistare a scurgerilor de apă din zonă, în faţa staţiei Petrom, au rămas fără energie 69 de posturi de transformare, fiind afectaţi aproximativ 8.000 de consumatori din centru (blocurile turn de la Doi Măgari, două blocuri cu şase etaje de pe Bulevardul Roman Muşat şi Unirii, zona blocurilor cu şase etaje de la Central, zona magazinelor de pe întreg centrul comercial, Primăria, Administraţia Financiară, Judecătoria.

Reluarea alimentării cu energie electrică s-a făcut după aproximativ o oră“, am aflat de la reprezentanţii unei instituţii. Se pare că Del Gaz Grid a făut eforturi serioase pentru scurtarea timpului de intervenţie în vederea înlocuirii cablului secţionat. La blocul 33 de pe Bulevardul Roman Muşat, la scara J, în lift a fost surprinsă una din femeile de îngrijire.

„Acestea sînt situaţii limită. Se întîmplă rar să se întrerupă energia electrică. În astfel de situaţii sîntem imediat sunaţi şi ne deplasăm la faţa locului în maxim 5-6 minute, aşa cum s-a întîmplat şi astăzi (ieri – n.r.). Lumea nu trebuie să intre în panică. De regulă fiecare persoană care se află în asemenea situaţie are la ea un telefon mobil cu care trebuie să ilumineze imediat interiorul cabinei de lift şi să apese pe butonul de panică existent în fiecare lift“, a spus unul din cei doi muncitori de la echipa de mentenanţă, sosită să scoată din captivitate persoana rămasă în lift.

Întrebată fiind dacă nu s-a speriat atunci cînd s-a văzut blocată în cabină, femeia de îngrijire a spus, uşor amuzată: „ Nu, nu m-am speriat deloc. Mi s-a mai întîmplat de cîteva ori să rămîn blocată în lift, cînd a fost pană de curent. Aveam telefonul la mine şi mi-am anunţat soţul şi pe una din colege şi unul din ei a anunţat firma de mentenanţă, iar domnii au venit în cîteva minute şi au deschis uşa“.

Din fericire în lift se afla o persoană care a ştiut să se descurce, dar în locul ei putea fi o persoană în vîrstă sau un copil care ar fi putut lesne face un atac de panică. Se pare că în Roman au mai existat alte trei situaţii similare la blocuri cu lift.

Actualitate

Cadavru găsit într-o fosă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Corpul neînsufleţit al unei femei de 74 de ani a fost găsit de pompierii nemţeni într-o fosă, în comuna Gherăieşti, vineri, 16 aprilie.

“Prin apel la 112, în jurul orei 11:04, pompierii au fost solicitați să intervină pentru degajarea unei persoane căzută într-o fosă, în comuna Gherăești.

La locul solicitării s-au deplasat pompieri din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au scos din interiorul fosei  o femeie de 74 de ani, ce nu prezenta semne vitale”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Accident neverosimil: autoturism lovit de roata unui camion

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier mai puţin obişnuit s-a produs vineri, 16 aprilie, în comuna Bălţăteşti. O femeie a ajuns la spital după ce autoturismul pe care îl conducea a fost lovit de o roată desprinsă de la un autocamion încărcat cu lemne.

“Prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Bălțătești. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț.

O roată de la un autocamion încărcat cu lemne s-a desprins și a lovit un autoturism. În autoturism se afla doar conducatoarea auto, o femeie de 40 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD,  ulterior fiind transportată la CPU Târgu Neamț.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și au curățat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Primăvară … timidă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pînă la finele săptămînii viitoare se anunţă temperaturi „călii“ ■ maximele diurne vor oscila între 9 şi 13 grade ■ în cea mai caldă noapte nu vor fi mai mult de 6 grade ■ în cea mai mare parte a intervalului sînt aşteptate ploi ■

Primăvara aceasta a fost capricioasă şi la fel va rămîne vremea chiar dacă am trecut în a doua parte a anotimpului. Cea de-a doua decadă a lui aprilie nu ne aduce timpul bun la care sperăm, iar meteorologii anunţă valori termice sub media perioadei, indiferent dacă vorbim de cele nocturne sau de cele diurne.

Şi mai rău este faptul că în majoritatea intervalului supus analizei sînt aşteptate precipitaţii sub formă de ploaie. Aşa stînd lucrurile trebuie spus faptul că meteorologii de la staţia de pe Ceahlău – Toaca au anunţat faptul că pe munte este un strat consistent de nea, ce măsoară 100 de centimetri de nea, iar o vorbă din popor spune că nu vine primăvara pînă nu se topeşte zăpada de pe munte.

Ieri, 15 aprilie 2021, la jumătatea primăverii, la ora 10:00 erau 2 grade la Tîrgu Neamţ, 3 grade erau la Roman, iar în reşedinţa de judeţ se înregistrau la acelaşi moment 5 grade. Pe munte erau valori negative, de -6 grade. Astăzi, 16 aprilie, am putea zări soarele în răstimpuri, iar la amiază se vor înregistra 11 grade.

Minima nocturnă va fi mult sub media perioadei, doar 2 grade. Ceva mai bine va fi sîmbătă, 17 aprilie, cînd se anunţă cer varoabil cu soare şi pînă la 13 grade. Regimul termic diurn nu-l influenţează şi pe cel nocturn, iar minima rămîne la 2 grade. Duminică, 18 aprilie, se strică vremea. Se readună norii şi plouă destul de mult, iar maxima se opreşte la 12 grade. Singura veste bună este că mai creşte maxima nocturnă care ajunge la 6 grade.

Fix la fel va fi vremea şi luni, 19 aprilie, cînd cerul va fi acopereit, plouă slab întreg intervalul la o maximă diurnă de 12 grade şi o minimă nocturnă staţionară la 6 grade. Cea mai rece zi din întreg intervalul de prognoză pare a fi cea de marţi, 20 aprilie, cînd nu vor fi mai mult de 9 grade şi continuă să plouă. După lăsarea întunericului nu sînt schimbări notabile, iar minima rămîne la 6 grade.

Mai zărim soarele abia miercuri, 21 aprilie, dar vor fi şi ceva nori lipsiţi de importanţă. Se ajunge la valori termice diurne de 11 grade, însă noaptea va fi mai rece şi minima coboară la 5 grade. Joi, 22 aprilie, se readună norii şi reîncep precipitaţiile, chiar dacă ziua se mai încălzeşte şi se ajunge la 13 grade. Se depreciază regimul termic nocturn şi se ajunge la 4 grade. Vineri, 23 aprilie, va fi cer acoperit, dar pare că precipitaţiile încetează.

Maxima zilei nu trece de 13 grade, iar minima nocturnă ajunge la 6 grade. Week-end-ul viitor aduce timp mohorît. Sîmbătă şi duminică, în perioada 24 – 25 aprilie, ploile vor face legea. În ce priveşte temperaturile nu avem mari speranţe, pentru că ziua vor fi cam 12, cel mult 13 grade, iar minima nocturnă va fi de 6 grade.

Citește știrea

Trending