Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: „Dorel“, avaria, energia şi liftul

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ o echipă de intervenţie, care lucra la o avarie apărută în sistemul de alimentare cu apă, a secţionat un cablu de medie tensiune ■ rezultatul isprăvii: 69 posturi de transformare afectate ■ 8.000 de consumatori au rămas fără lumină ■ cîteva persoane au rămas blocate în lift ■

O întîmplare tipic românească: o pană de curent electric, survenită în dimineaţa zilei de 2 septembrie, la aproximativ ora 10.00, a pus la grea încercare nervii a circa 8.000 de consumatori din Roman, care au rămas pentru o oră fără energie electrică.

Cauza întreruperii am aflat-o, pe surse. „Din cuaza unei defecţiuni la un cablu subteran de la linia de medie tensiune, care a fost secţionat, din greşeală, de lucrătorii unei firme care presta servicii de depistare a scurgerilor de apă din zonă, în faţa staţiei Petrom, au rămas fără energie 69 de posturi de transformare, fiind afectaţi aproximativ 8.000 de consumatori din centru (blocurile turn de la Doi Măgari, două blocuri cu şase etaje de pe Bulevardul Roman Muşat şi Unirii, zona blocurilor cu şase etaje de la Central, zona magazinelor de pe întreg centrul comercial, Primăria, Administraţia Financiară, Judecătoria.

Reluarea alimentării cu energie electrică s-a făcut după aproximativ o oră“, am aflat de la reprezentanţii unei instituţii. Se pare că Del Gaz Grid a făut eforturi serioase pentru scurtarea timpului de intervenţie în vederea înlocuirii cablului secţionat. La blocul 33 de pe Bulevardul Roman Muşat, la scara J, în lift a fost surprinsă una din femeile de îngrijire.

„Acestea sînt situaţii limită. Se întîmplă rar să se întrerupă energia electrică. În astfel de situaţii sîntem imediat sunaţi şi ne deplasăm la faţa locului în maxim 5-6 minute, aşa cum s-a întîmplat şi astăzi (ieri – n.r.). Lumea nu trebuie să intre în panică. De regulă fiecare persoană care se află în asemenea situaţie are la ea un telefon mobil cu care trebuie să ilumineze imediat interiorul cabinei de lift şi să apese pe butonul de panică existent în fiecare lift“, a spus unul din cei doi muncitori de la echipa de mentenanţă, sosită să scoată din captivitate persoana rămasă în lift.

Întrebată fiind dacă nu s-a speriat atunci cînd s-a văzut blocată în cabină, femeia de îngrijire a spus, uşor amuzată: „ Nu, nu m-am speriat deloc. Mi s-a mai întîmplat de cîteva ori să rămîn blocată în lift, cînd a fost pană de curent. Aveam telefonul la mine şi mi-am anunţat soţul şi pe una din colege şi unul din ei a anunţat firma de mentenanţă, iar domnii au venit în cîteva minute şi au deschis uşa“.

Din fericire în lift se afla o persoană care a ştiut să se descurce, dar în locul ei putea fi o persoană în vîrstă sau un copil care ar fi putut lesne face un atac de panică. Se pare că în Roman au mai existat alte trei situaţii similare la blocuri cu lift.

Advertisement
Trending