Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Dealeri de droguri trimişi în judecată

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ cei trei inculpaţi au „căzut“ în urma unor descinderi imobiliare ale procurorilor DIICOT ■ au fost confiscate droguri, substanţe cu efect psihoactiv, bani şi telefoane mobile ■

Procurorii din cadrul DIICOT Neamţ au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a trei inculpaţi acuzaţi de infracţiuni cu droguri şi alte substanţe interzise.

Este vorba de Cristian Căldăraru, Alexandru Daniel Bobu şi Bogdan Andrei Burlacu. Ei au „căzut“ în urma unei acţiuni organizată de procurorii şi poliţiştii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Neamţ şi Iaşi.

Misiunea a fost pusă în aplicare în noaptea de 14/15 noiembrie 2019, cînd au fost efectuate un număr de trei percheziţii domiciliare pe raza judeţului Neamţ, la cinci persoane bănuite de deţinere şi comercializare ilicită de droguri şi substanţe interzise.

În urma descinderilor au fost ridicate, în vederea confiscării, 100 doze cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv, 30 grame de substanţă din aceeaşi categorie, 8.000 de lei, 50 de euro, cinci telefoane, patru cartele SIM şi un cîntar.

La Iaşi, două persoane au fost depistate în flagrant delict în timp ce aveau asupra lor aproximativ 5 grame de substanţă cannabis, destinată comercializării.

Cinci persoane au fost conduse la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Neamţ, în vederea audierii. În baza probatoriului administrat, faţă de doi bărbaţi de 32, respectiv 42 de ani, din Neamţ şi faţă de un bărbat de 31 de ani, din Iaşi, Tribunalul Neamţ a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile“, se arăta într-un comunicat al Poliţiei Neamţ.

Activităţile din această acţiune au beneficiat de sprijinul cadrelor de la Poliţia Neamţ şi Inspectoratul de Jandarmi. La inculpare magistraţii Tribunalului Neamţ au păstrat cătuşele pentru doi dintre acuzaţi, în timp ce Bobu a fost menţinut în arest la domiciliu.

FOTO: generică

Advertisement
Trending