Contactează-ne

Eveniment

Neamţ: Coronavirus – primul caz confirmat oficial. Precizările oficialilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

Instituţiile au oferit primele informaţii oficiale despre primul caz confirmat de coronavirus în Neamţ. Prefectul de Neamţ, George Lazăr, alături de un reprezentant al Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ, au organizat o conferinţă de presă, în urmă cu puţin timp, joi, 12 martie.

După cum am informat deja, este vorba despre o femeie de 54 de ani, din Roman, care s-a întors din Italia pe 1 martie, dintr-o regiune care la vremea respectivă nu era în carantină. Femeia a prezentat simptome specifice coronavirusului şi a sunat la 112, fiind transportată la Spitalul Roman.

Ulterior i-au fost prelevate probe şi în această după-amiază a venit confirmarea infestării cu coronavirus. Conform informaţiilor oferite de DSP, în acest moment se efectuează o anchetă epidemiologică ce vizează şase persoane, din familie, cu care a intrat în contact. Acestora li se prelevează probe şi urmează ca rezultatul testării să fie aflat cel tîrziu mîine.

Femeia, care are o stare de sănătate bună, va fi transportată la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi. Conform declaraţiilor făcute în conferinţa de presă, se speră că nu au fost infectaţi şi angajaţii de la Ambulanţă, care au transportat femeia la spital, în condiţiile în care aceştia ar trebui să intre şi ei în carantină.

Ceea ce ar aduce pe tapet problema de personal de la această instituţie, una existentă de altfel şi la nivelul DSP Neamţ. O altă informaţie oferită a fost cea referitoare la situaţia de la Inspectoratul Şcolar Judeţean. Acolo există o suspiciune privind o persoană posibil infestată cu coronavirus, în urma unui contact cu o persoană din alt judeţ, iar atît persoana în cauză cît şi soţia sînt în autoizolare şi se aşteaptă rezultatul analizei probelor prelevate.

O anchetă epidemiologică este efectuată şi referitor la contacţii bărbatului din Constanţa confirmat cu coronavirus şi care a fost în Neamţ la sfîrşitul lunii februarie, începutul lunii martie.

Advertisement
Trending