Contactează-ne

Eveniment

Neamţ: Coronavirus – 14 cazuri confirmate

Știre publicată în urmă cu

în data de

Direcţia de Sănătate Publică a confirmat, în urmă cu puţin timp, că, în Neamţ, sînt încă 8 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), care urmează să fie transferate în cursul zilei la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi. Şapte persoane au fost în carantină instituţionalizată în judeţul Neamţ şi au sosit în data de 15.03.2020 din Italia, iar a opta persoană, o fetiţă, este din Bicaz şi are legătură cu persoanele infectate în urma concurusului de dans organizat la Piatra Neamţ la începutul lunii martie.

“La data de 21.03.2020 ora 8.30, de pe teritoriul judeţului Neamţ s-au raportat la Centrul Naţional de Supraveghere şi control al Bolilor Transmisibile următoarele informaţii: 136 persoane în carantină; 1.807 persoane în auto-izolare la domiciliu; 144 teste efectuate la persoanele în carantină; 4 persoane carantinate testate cu rezultat negativ.

Ce se întîmplă dacă vreun membru al familiei prezintă simptome sau are o altă urgenţă medicală în timp ce se află în autoizolare? În cazul în care, pe parcursul celor 14 zile, vreun membru al familiei prezintă simptome sugestive pentru infecţia cu coronavirus (febră, tuse, dificultate în respiraţie) sau prezintă orice altă urgenţă medicală, contactaţi medicul de familie şi/sau sunaţi la 112. Menţionaţi, obligatoriu, că vă aflaţi în situaţia de autoizolare la domiciliu.

Limitaţi cît mai mult posibil contactul apropiat – la mai puţin de un metru, pentru mai mult de 15 minute – acoperiţi-vă gura şi nasul cu batistă când tuşiţi sau strănutaţi! Spălaţi-vă pe mîini cu apă şi săpun imediat, purtaţi mască de protecţie”, transmit reprezentanţii DSP Neamţ.

Actualitate

Dezastru! O vilă şi o cabană, făcute scrum

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ două imobile, care erau situate pe malul lacului de acumulare de la Bicaz, la Izvorul Alb, au fost distruse total de flăcări ■ o butelie a explodat în cabană ■

Mari pagube a suferit proprietarul unei vile şi a unei cabane de vacanţă, care erau pe malul lacului de acumulare de la Bicaz, la Izvorul Alb, ambele imobile fiind distruse în totalite de flăcări. Incendiul a izbucnit luni, 17 mai 2021, iniţial la vilă, propagându-se apoi şi la cabană.

„Prin apel la 112, în jurul orei 15:00, ISU Neamţ a fost înştiinţat despre producerea unui incendiu la o casă de vacanţă din satul Izvorul Alb, oraşul Bicaz.

Se deplasează opt subofiţeri cu autospeciale de la Detaşamentul Piatra Neamt“ a transmis Irina Popa, purtător de cuvânt al ISU Petrodava Neamţ.

La misiunea de stingere, alături de cele două echipaje de intervenţie profesioniste au participat şi voluntarii de la serviciul de urgenţă din oraşul Bicaz, cu o autospecială. Ajunşi la locul indicat, pompierii au constatat că incediul se manifesta generalizat la ambele imobile.

Prima dată a luat foc construcţia mai mare, iar de la scânteile purtate de vânt sau din cauza temperaturii foarte mari s-a aprins şi cabana aflată în imediata apropiere. Dezastrul de la cea de a doua construcţie a fost amplificat şi de faptul că, înainte de sosirea pompierilor, a explodat o butelie aflată în interior.

Un astfel de recipient cu gaz era şi în vilă, dar a fost scos de cadrele ISU, înainte de a sări în aer. A fost astfel îndepărtat pericolul ca flăcările să se extindă la o altă cabană şi la pădurea aflată foarte aproape de imobilele în flăcări.

„Au ars cabana din lemn cu suprafaţa de aproximativ 20 de metri pătraţi, casa de vacanţă cu suprafaţa de aproximativ 60 de metri pătraţi şi bunurile materiale aflate în interiorul acestora. A fost evitată propagarea incendiului la fondul forestier şi a fost salvată o cabană din lemn aflată în imediata vecinătate“, a comunicat ISU Neamţ.

După stingerea incendiului, cadrele ISU au cercetat împrejurările în care au izbucnit flăcările, o primă ipoteză fiind aceea că nedoritul eveniment s-a produs, cel mai probabil, „din cauza unui acumulator electric defectat pe timpul exploatării“.

Citește știrea

Actualitate

Trei şoferi în vîrstă, implicaţi în accidente

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Roman, într-o coliziune au fost implicate două autoturisme şi un autobuz ■ au fost doar pagube materiale ■ în alt caz, o septuagenară a fost acroşată pe trecerea de pietoni ■

Un accident cu victimă a avut loc pe 18 mai 2021, în jurul orei 9:00, cînd poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Piatra Neamţ au fost sesizaţi cu privire la producerea unui incident, pe bulevardul Traian, din reşedinţa de judeţ.

În urma cercetării la faţa locului, s-a stabilit că, în timp ce un bărbat de 65 de ani, din Piatra Neamţ, conducea un autoturism pe bulevardul Traian din directia Bacău spre Bicaz, a surprins şi accidentat o pietreancă de 70 de ani care era angajată regulamentar în traversarea străzii pe trecere pentru pietoni.

„În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală uşoară a femeii. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă“, conform Poliţiei Neamţ.

Un alt eveniment rutier în care au fost implicate două autoturisme şi un autobuz de transport călători a avut loc în după amiaza de luni, 17 mai 2021, la Roman.

S-a cerut ajutor prin numărul unic de urgenţă 112, apelul fiind înregistrat în dispecerat în jurul orei 14:30, iar la faţa locului, pe Ştrada Ştefan cel Mare, au intervenit atît militarii din cadrul Detaşamentului de pompieri Roman, ambulanţe, dar şi poliţiştii de la Serviciul Rutier.

De menţionat este faptul că pînă la sosirea forţelor de intervenţie, toţi pasagerii din autobuz şi persoanele din autoturismele implicate s- au autoevacuat din maşini. Oamenii legii din cadrul Biroului Rutier Roman au făcut primele cercetări la faţa locului şi au ajuns la concluzia că, un conducător auto în vîrstă de 65 de ani, din Săbăoani, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, intrînd în coliziune lateral stînga, cu o platformă auto, ce se deplasa regulamentar pe sensul opus de mers, la volanul căreia se afla un bărbat în vîrstă de 32 de ani din judeţul Bacău şi ulterior cu un autobuz, ce circula regulamentar, pe sensul opus de mers, condus de un bărbat în vîrstă de 70 de ani, din localitatea Tămăşeni.

În urma impactului, remorca platformei auto a fost proiectată într-un stîlp de electricitate, care a căzut pe carosabil. Din fericire, evenimentul rutier s-a soldat numai cu pagube materiale şi nu au fost victime. Pentru încălcarea normelor rutiere, bărbatul de 65 de ani a fost sancţionat contravenţional conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 60 de zile. Cercetările sînt continuate de anchetatori pentru stabilirea tuturor cauzelor şi condiţiilor care au dus la producerea accidentului.

Citește știrea

Actualitate

Zeci de vitezomani au rămas fără permis

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ verificările în trafic au avut loc în perioada 14 - 16 mai ■ au fost depistate numeroase abateri ■ din 484 de sancţiuni, 277 au fost pentru viteză ■ au fost retrase 77 de permise, 58 fiind ale vitezomanilor ■

Oamenii legii din cadrul Serviciului Rutier Neamţ au efectuat controale în trafic, iar în urma unor verificări care au avut loc timp de trei zile, au fost depistate numeroase abateri. În principal, s-a verificat respectarea normelor legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice.

„În perioada 14 -16 mai 2021, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au acţionat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, conştientizarea participanţilor la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice din judeţul Neamţ“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

În cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri au aplicat 484 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 277 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 6 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi 201 pentru alte abateri.

„De asemenea, au fost reţinute 77 de permise de conducere, dintre care 58 pentru depăşirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h, 6 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi 13 pentru nerespectarea altor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce“, conform aceluiaşi comunicat.

Totodată, au fost retrase 20 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule avînd defecţiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligaţii legale. Pe parcursul activităţii, poliţiştii au constatat 4 infracţiuni pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, 3 infracţiuni pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi o infracţiune pentru conducerea unui vehicul avînd permisul de conducere suspendat.

Pentru toate cele 8 infracţiuni constatate poliţiţtii au întocmit dosare de cercetare penală. Oamenii legii recomandă conducătorilor auto să respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule, să folosească centura de siguranţă, să circule cu o viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, iar pentru un plus de siguranţă, să păstreze distanţa în mers între vehicule.

Citește știrea

Trending