Contactează-ne

Prima pagină

Neamţ: Copilul ars de viu – destin tragic. Orfan de mamă şi cu handicap, în grija bunicii, nu a putut scăpa din flăcări

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ cauza incendiului a fost un scurtcircuit la un aparat electric de încălzit ■ victima era singură în casă şi din cauza afecţiunii medicale nu s-a putut salva ■ cei cinci copii ai familiei rămăseseră orfani de mamă, aceasta decedînd anul trecut ■ tata muncea în Germania pentru a-i întreţine ■ copilul cu handicap era îngrijit de o bunică şi un frate, elev în clasa a XII-a ■

Un apel la 112, dat miercuri, 13 februarie, în jurul orei 16.40, anunţa pompierii militari despre un incediu generalizat izbucnit la o gospodărie din comuna Borleşti, cauza probabilă a incendiului fiind un scurtcircuit la un aparat electric de încălzire.

După ce s-au luptat mai bine de jumătate de oră cu flăcările, cadrele ISU aveau să se descopere în interiorul casei arse, într-un pat, trupul carbonizat al unui adolescent de 16 ani. Victima era singură în locuinţă la ora producerii incendiului, băiatul avînd un grav handicap neuropsihic, lucru care a făcut să nu se poată salva.

Asistentul social al Primăriei Borleşti, Elena Sărăcilă, a relatat situaţia din familia lovită de o asemenea tragedie, afirmănd că băiatul era rămas acasă cu bunica şi un frate mai mare. Acesta, elev în clasa a XII-a, se afla la pregătire pentru examenul de Bacalaureat în momentul izbucnirii incendiului.

„Este vorba de o familie formată din tată, care avea în grijă 5 copii, cărora în 2019 le-a murit mama. Bărbatul munceşte în Germania pentru a-şi întreţine familia. El a luat-o cu el şi pe fiica sa, acasă rămînînd adolescentul cu un grav handicap psihomotor. El a avut pînă anul trecut însoţitor pe mama sa, care primea o indemnizaţie.

După moartea acesteia, anul trecut, tatăl a preferat să primească indemnizaţia de handicap. Cu această sumă a angajat o vreme o persoană care să aibă grijă de băiat, însă după o puţin timp aceasta a plecat şi familia nu a mai găsit pe altcineva. La ora la care s-a produs nenorocirea, probabil că bunica trebăluia pe afară. Ceea ce ştim este faptul că fratele cel mare, elev în clasa a XII-a, se afla la o oră de pregătire pentru Bacalaureat. Aşa că adolescentul nu s-a putut salva, find găsit carbonizat în pat“, a declarat asistentul social Elena Sărăcilă.

Contactat telefonic de redactorii Monitorul, primarul comunei Borleşti, Vasile Puică, aflat în delegaţie la Bucureşti, a declarat că a fost informat despre tragedie şi că, după ce se va întoarce va stabili şi ce alte măsuri de ajutorare a familiei pot fi luate.

În primă instanţă, edilul a dat dispoziţie ca salariaţii primăriei, cu utilajele din dotare, să cureţe urmele incediului, care a distrus în întregime casa familiei sinistrate. Acesta a mai afirmat că a discutat cu preotul satului, care este şi rudă a familiei şi va putea să vadă ce se poate face pentru a veni în ajutorul năpăstuiţilor.

ISU Neamţ a transmis că, în jurul orei 19:30, forţele de intervenţie au stins incendiul şi că a existat posibilitatea propagării la o locuinţă alăturată.

FOTO: generică

Advertisement
Trending