Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Copil de 1 an şi 7 luni accidentat foarte grav

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ copilaşul, nesupravegheat de părinţi, a ţîşnit în faţa unei autoutilitare ■ nenorocirea s-a petrecut miercuri, 10 iunie, după- amiaza, pe strada Sucedava ■ din cauza fracturilor grave, victima a fost transportată la Spitalul Sfînta Maria din Iaşi ■

Pe strada Sucedava din Roman, în cursul zilei de 10 iunie, un bărbat de 32 de ani, care se afla la volanul unei autoutilitare a accidentat un copilaş de doar un an şi şapte luni.

Acesta, nesupravegheat, a ţîşnit în faţa maşinii, fără ca şoferul să-l poată evita. „În urma unui accident rutier a fost adus la Spitalul Municipal de Urgenţă din Roman un minor în vîrstă de un an şi şapte luni, policontuzionat.

Acesta a fost transportat de ambulanţă în stare stabilă, dar cu traumatism de coloană cervicală, fractură de bazin, traumatism cranio-cerebral. În urma investigaţiilor efectuate s-a decis de către medicii urgentişti transferarea lui la Spitalul de copii Sfînta Maria din Iaşi“, a precizat Andreea Trifan, purtător de cuvînt al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman.

Şi ofiţerul de presă de la Inspectoratul de Poliţie Neamţ, Georgiana Moşu, a precizat circumstanţele în care micuţul a fost accidentat atît de grav: „Din primele cercetări efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier al Poliţiei municipiului Roman a reieşit faptul că, în timp ce un bărbat de 32 de ani, conducea o autoutilitară pe strada Sucedava a surprins şi accidentat un minor, nesupraveghet, în vîrstă de 1 un şi 7 luni, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis.

În urma impactului a rezultat rănirea copilului care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale“. Conducătorul auto a fost testat alcolscopic, rezultatul fiind negativ. Acestuia i s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, în ciuda faptului că minorul, la o asemenea vîrstă, era nesupravegheat de părinţi şi este impropriu spus că s-ar fi putut angaja în traversarea străzii, ţinînd cont că oricine îşi dă seama că la o asemenea vîrstă un copilaş nu cunoaşte regulile de circulaţie şi locurile prin care poate traversa regulamentar.

Tot la Roman, o bătrînă în vîrstă de 78 de ani a decedat, pe data de 9 iunie, după ce a fost accidentată pe o trecere pentru pietoni de pe Bulevardul Republicii. Din primele cercetări la faţa locului, s-a constatat că un bărbat de 49 de ani, care conducea un autoturism pe Bulevardul Republicii a surprins şi accidentat pe trecerea de pietoni o femeie de 78 de ani.

A rezultat rănirea gravă a victimei, care a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Şoferul a fost testat alcolscopic, rezultatul fiind negativ. Un alt nedorit incident, care s-a soldat cu decesul unui şofer , a avut loc pe 7 iunie, în localitatea Turtureşti, comuna Girov, în jurul orei 21:20. La locul respectiv au plecat atît militarii de la ISU Neamţ, avînd în vedere că maşina s-a răsturnat şi a luat foc cît şi poliţiştii de la Serviciul rutier.

Din primele cercetări efectuate de oamenii legii s- a stabilit că, în timp ce un pietrean în vîrstă de 67 de ani, conducea un autoturism pe DN 15 D, pe direcţia Roman – Piatra Neamţ, pe un segment de drum curbă uşoară la dreapta, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de mers intrînd în coliziune cu un cap de pod. „În urma impactului a rezultat decesul conducătorului auto. Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii, cu exactitate, a dinamicii producerii evenimentului, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă“, conform Poliţiei Neamţ.

De menţionat este faptul că în urma impactului cu capul de pod, maşina a luat foc, flăcările fiind stinse de participanţii la trafic pînă la venirea pompierilor. Şoferul a rămas încarcerat între fiarele contorsionate fiind scos de militarii de la Detaşamentul de pompieri Piatra Neamţ. Bărbatul era inconştient, fiindu-i acordate îngrijiri medicale la faţa locului de către echipajul cu medic. Ulterior afost transportat la spital dar starea lui s-a agravat şi nu a mai putut fi salvat.

Advertisement
Trending