Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Controale anti-Covid şi amenzi de 75.000 de lei

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ verificările au avut loc pe terase sau în baruri, dar nu numai ■ au fost aplicate amenzi de 75.000 lei ■ la verificări au fost găsite produse expirate ■

Timp de două zile poliţiştii au desfăşurat o acţiune de verificare a respectării masurilor de protecţie sanitară.

S-a întîmplat în week-end, în perioada 25 – 26 iulie, în intervalul orar 17:00 – 20:00, fiind implicaţi poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, în colaborare cu cei ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciului Rutier din cadrul Poliţiei Neamţ care au acţionat pe raza mai multor localităţi, scopul fiind prevenirea răspîndirii noul tip de coronavirus. Alături de oamenii legii au fost funcţionari de la Direcţia Sanitar- Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratului Teritorial de Muncă şi Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Neamţ.

Pe parcursul acţiunii au fost efectuate controale de specialitate pentru verificarea respectarii normelor legale impuse unităţilor economice – terase, baruri în aer liber, activităţi în general unde este semnalată prezenţa unui public numeros.

„În urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 50 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 8 la Legea 28/1999 privind obligaţia operatorilor economice de a utiliza aparate de marcate electronice fiscale, patru conform OUG nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor şi trei conform Legii 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite“, anunţă Poliţia Neamţ.

De asemenea, s-au aplicat opt sanciuni conform Legii 61/1991, precum şi alte şapte pentru diverse alte nereguli. Pentru prevenirea riscului rutier au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale, conform OUG 195/2002. Au fost reţinute trei permise de conducere şi s-au retras două certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a depăşit 75.000 de lei. În urma verificărilor s-au retras de la comercializare produse alimentare a căror termen de valabilitate expirase şi a fost ridicată, în vederea confiscării, suma de 2.739 de lei, susceptibilă a proveni din activităţi comerciale ilicite. În activităţi au fost angrenate şi cadre de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ.

Advertisement
Trending