Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Coduri colorate de ploi, unul după altul emise

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii au prelungit codul galben de ploi pînă duminică ■ se anunţă instabilitate atmosferică temporar accentuată, cu pînă la 60 de l/mp ■ temperaturile sînt plăcute, dar modeste pentru final de Cireşar ■ precipitaţiile şi furtunile nu contenesc în primele trei zile ale săptămînii viitoare ■

Nu mai ieşim din zodia ploilor. După ce de la începutul anului a plouat numai sporadic, la final de mai au revenit precipitaţiile care nu se mai opresc, iar meteorologii nu mai contenesc să emită coduri galbene, portocalii sau chiar roşii.

Pe 19 iunie, pînă la ora 23, jumătatea vestică a judeţului Neamţ a fost sub avertizare cod portocaliu de ploi, iar în restul teritoriului a fost cod galben. Ulterior meteorologii au prelungit avertizarea cod galben de instabilitate atmosferică temporat accentuată pînă duminică, 21 iunie, la ora 10.00.

„În intervalul menţionat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi pe arii restrînse 40-60 l/mp. Gradul de instabilitate atmosferică se va menţine accentuat în cea mai mare parte a ţării şi în prima parte a săptamînii viitoare“, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Aşa stînd lucrurile trebuie spus că pe 19 iunie sînt aşteptate furtuni, cu toată suita de fenomene caracteristice, dar răzleţ putem vedea şi soarele. Ziua vor fi cel mult 24 de grade, în timp ce peste noapte mercurul din termometre se opreşte la 16 grade.

Nu se schimbă nimic în aspectul vremii nici pe parcursul zilei de sîmbătă, 20 iunie, cînd din nou ne putem aştepta la ploi consistente şi vijelii. Doar regimul termic diurn se modifică puţin şi vor fi 23 de grade, în timp ce minima nocturnă rămîne cantonată la 16 grade.

Duminică, 21 iunie, vom avea din nou cer senin în prima parte a zilei, fiind aşteptate ploi consistente din punct de vedere cantitativ mai ales după amiază. Din nou mercurul din termometre ajunge ziua la 23 de grade, iar noaptea rămîne cantonat la 16 grade. Săptămîna viitoare debutează cu acelaşi regim meteo.

Luni, 22 iunie, nu scăpăm de maxima de 23 de grade, dar nici de furtunile care se vor manifesta în special ziua, şi mai ales după amiază. Peste noapte vor fi din nou 16 grade. Dacă meteorologii nu dau greş, nu vor fi schimbări în registrul meteo nici marţi, 23 iunie. Sînt anunţate ploi importante cantitativ, o maximă diurnă în creştere uşoară pînă la 24 de grade şi o minimă cu aceeaşi tendinţă, vreo 17 grade.

Miercuri, 24 iunie, din nou vor fi furtuni, 23 de grade ziua şi 16 după lăsarea întunericului. Abia de joi, 25 iunie, am putea scăpa de furtuni, nu şi de precipitaţii, dar vor fi cantităţi de apă mai puţin importante, la cel mult 23 de grade.

Cam la fel vor fi condiţiile meteo şi în perioada 25 – 26 iunie, vineri şi sîmbătă, ceva ploi slabe, cam 22 de grade ziua şi vreo 14 grade peste noapte. Se pare că de duminică, 28 iunie, scăpăm de ploi, şi va fi o zi însorită, cu valori termice în creştere uşoară pînă la 24 de grade.

FOTO: generica

Actualitate

Şapte persoane la spital din cauza ciupercilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

Şapte persoane, dintre care patru copii, au ajuns la Spitalul Târgu-Neamţ, vineri, 14 mai, având diagnosticul intoxicaţie cu ciuperci. Solicitarea către Ambulanţa Neamţ a fost făcută în jurul orei trei dimineaţa  şi la unitatea sanitară au fost transportaţi o fetiţă de cinci ani, un băieţel de şase ani, o fetiţă de 8 ani şi un băiat de 12 ani, dar şi trei tineri cu vârste cuprinse între 23 şi 29 de ani.

Citește știrea

Actualitate

Nu ieşim din zodia ploilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ informarea de instabilitate atmosferică expiră azi, la ora 21:00 ■ totuşi, nu scăpăm de precipitaţii nici săptămîna viitoare ■ valorile termice diurne vor oscila între 14 şi 22 grade ■

Cea de-a doua jumătate a lunii mai nu aduce timp bun şi foarte aproape de vara calendaristică meteorologii anunţă ploi consistente, iar în cea mai rece zi a săptămînii viitoare nu vor fi mai mult de 14 grade. Singura veste bună este că nopţile vor fi mai calde, iar minimele se vor situa între 9 şi 11 grade.

O informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată expiră azi, 14 mai, la ora 21:00, dar specialiştii spun că vor fi perioade în care va ploua în averse ce vor avea şi caracter torenţial, vor fi descărcari electrice, intensificări de scurtă durată ale vîntului, vijelii şi, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi, pe arii restrînse, 25…35 l/mp.

La acest moment, la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca mai sînt 15 centimetri de nea. Astăzi, 14 mai, regimul termic va fi bunişor, 20 de grade ziua şi cam 10 grade vor fi peste noapte. Temperatura se apreciază pe parcursul zilei de sîmbătă, 15 mai, iar la jumătatea lui Florar vor fi 21 de grade, dar nu scăpăm de furtunile care vor fi în special după amiază.

Nu sînt schimbări în regimul termic nocturn şi vor fi vreo 10 grade. Duminică, 16 mai, în prima parte a zilei va fi soare, însă la amiază maxima ajunge cu greu la 20 de grade şi sînt aşteptate ploi în aversă. Noaptea vor fi 10 grade. Cea mai caldă zi de săptămîna viitoare va fi cea de luni, 17 mai, cînd meteorologii prognozează o maximă îndrăzneaţă de 22 de grade.

Cu toate acestea, nu scăpăm de instabilitate şi sînt anunţate ploi mai după amiază. Minima nocturnă rămîne cantonată la 10 grade. Conform prognozei, de marţi, 18 mai, începe depreciarea regimului termic, astfel că la amiază în zona noastră vor fi 19 grade. Instabilitatea îşi face de cap şi din nou pot veni furtuni. Va fi ceva mai bine după lăsarea întunericului şi minima saltă la 11 grade.

Urmează cea mai rece zi, cea de miercuri, 19 mai, cînd maxima atinge cu greu valoarea de 14 grade. Cerul va fi acoperit şi va ploua mărunt întreaga zi. Precipitaţii sînt anunţate şi după lăsarea întunericului, cînd se vor înregistra cam 10 grade. Joi, 20 mai, se mai încălzeşte niţel, revedem şi soarele şi vor fi vreo 17 grade.

Nu trebuie să uitaţi umbrelele acasă pentru vor fi ceva stropi de ploaie, în aversă. Urmează cea mai rece noapte din întreg intervalul de prognoză, iar minima va fi de 9 grade. Vineri, 21 mai, norii se cantonează în zona noastră şi va ploua mai tot timpul. Termic nu stăm prea bine pentru începutul ultimei decade a lui mai şi vor 17 grade ziua şi vreo 11 grade după lăsarea întunericului.

Sîmbătă, 22 mai, este anunţat cer variabil cu soare, ceva ploi după amiază, 19 grade ziua şi vreo 11 grade vor fi peste noapte. Singura zi fără ploi pare a fi cea de duminică, 23 mai, cînd se vor înregistra 21 de grade.

Citește știrea

Actualitate

E căutat un minor fugar

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale de la IPJ Neamţ şi cei ai Poliţiei municipiului Roman fac verificări pentru depistarea unui minor de 17 ani, dar dispărut acum cîteva zile.

„La data de 11 mai 2021, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Roman au fost sesizaţi cu privire la faptul ca minorul Mereuţă Vlăduţ Ionuţ, în vîrstă de 17 ani, din Roman, a părăsit voluntar Centrul de asistenţă socială în care se afla şi nu a mai revenit“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Adolescentul are o înălţime de circa 1,65 metri, greutate de aproximativ 66 de kilograme, părul brunet, tuns scurt, ochi căprui. Nu se cunosc detalii referitoare la obiectele de îmbrăcaminte pe care acesta le purta la momentul dispariţiei.

Anchetatorii au efectuat verificări pe raza municipiului Roman, precum şi a localităţilor limitrofe, în vederea depistării acestuia, dar fără folos, astfel că cer ajutorul populaţiei. Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea persoanei căutate, este rugată să apeleze numărul unic de urgenţă 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

De regulă, în astfel de cazuri, copii fugari hoinăresc prin oraş sau merg la rude timp de cîteva zile, după care revin în centrele unde sînt instituţionalizaţi.

Citește știrea

Trending