Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Cît a luat după ce a vrut să îl cumpere pe şeful de post

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un tînăr din Sagna a vrut să-i dea şefului de post 150 de euro, dar a fost denunţat ■ acuzatul mai avea un dosar penal pentru o infracţiune la regimul circulaţiei ■ s-a ales cu o pedeapsă cu suspendare, dar a pierdut banii prin confiscare ■

Magistraţii din cadrul Tribunalului Neamţ s-au pronunţat în dosarul în care un tînăr de 28 de ani, din localitatea Sagna, a fost inculpat pentru trafic de influenţă.

Cristinel Chihălău a fost condamnat la 1,8 ani de închisoare pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere pe o perioadă de 3 ani. El a fost obligat de judecători să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Tămăşeni sau Primăria Roman.

La data pronunţării a fost revocată măsura preventivă a arestului la domiciliu. Banii oferiţi pentru traficarea influenţei, 150 de euro au fost confiscaţi, iar inculpatul mai este dator cu 1.500 de lei, bani cu titlu de cheltuieli judiciare. Decizia instanţei de fond nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău.

La data faptei acuzatul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore şi apoi plasat în arest la domiciliu. Totul s-a întîmplat pe 3 martie 2020, cînd tînărul a venit cu banii promişi la şeful de post. Asta pentru că avea un „necaz“ cu legea şi dorea să scape de el.

„Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Neamţ au prins în flagrant un bărbat de 28 de ani, imediat după ce a dat suma de 150 euro şefului Postului de Poliţie Sagna, pentru ca acesta să-şi exercite influenţa pe lîngă un coleg poliţist pentru a-l determina să propună o soluţie de netrimitere în judecată într-un dosar privind o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice“, conform unui comunicat al Serviciului Judeţean Anticorupţie Neamţ.

Urmare a flagrantului, procurorul de caz a dispus continuarea urmăririi penale pentru săvîrşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă. Se pare că nemţeanul ar fi avut în lucru un dosar penal pentru conducere fără permis, iar cu 150 de euro voia să scape de acuze. Efectul a fost invers şi s-a ales cu un nou dosar.

Advertisement
Trending