Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Cătuşe pentru un soţ violent

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat în vîrstă de 54 de ani, din localitatea Stăniţa, a fost încarcerat de oamenii legii după ce şi-a agresat nevasta, a făcut scandal şi a distrus mai multe bunuri.

S-a întîmplat pe 28 aprilie, cînd oamenii legii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Sagna au fost sesizaţi de către o femeie de 50 de ani, din Stăniţa, care a reclamat că a fost agresată de soţ.

Anchetatorii s-au deplasat la faţa locului şi au constatat că, pe fondul consumului de alcool şi a unor discuţii contradictorii, suspectul ar fi provocat scandal la domiciliu şi ar fi agresat-o pe fosta soţie, atît fizic cît şi verbal. Ulterior, femeia s-ar fi închis în locuinţă, de unde a solicitat intervenţia poliţiştilor, timp în care bărbatul, folosindu-se de un obiect tăietor ar fi ameninţat-o cu acte de violenţă, încercînd să pătrundă în casă.

Pentru că nu a reuşit, a distrus mai multe bunuri din curtea imobilului. „Întrucît bărbatul a manifestat o atitudine ostilă în prezenţa forţelor de ordine, acesta a fost condus la sediul poliţiei“, conform unui comunicat al Poliţiei Neamţ.

În aceste condiţii, existînd o stare de temere şi un risc asupra vieţii şi integrităţii victimei, oamenii legii au emis un ordin de protecţie provizoriu împotriva presupusului agresor. În urma administrării probatoriului, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de violenţă în familie, ameninţare şi distrugere.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, urmînd a fi prezentat în faţa unui procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Roman, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Poliţiştii atrag atenţia cu privire la respectarea normelor de convieţuire socială, inclusiv în cadrul familiei şi a legislaţiei. FOTO: generica

Advertisement
Trending