Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Casa de Pensii reia activitatea cu publicul

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în instituţie este obligatorie purtarea măştii de protecţie, dar şi respectarea unei distanţe de siguranţă ■ oficalii recomandă folosirea serviciilor poştale, pentru depunerea anumitor documente ■

De la ridicarea stării de urgenţă, Casa Judeţeană de Pensii Neamţ a reluat activitatea de lucru cu publicul, însă cei care calcă pragul instituţiei trebuie să poarte mască de protecţie şi să respecte distanţarea socială.

„Avînd în vedere încetarea stării de urgenţă pe teritoriul României, Casa Judeţeană de Pensii Neamţ anunţă reluarea activităţii de relaţii cu publicul cu respectarea distanţării sociale şi a purtării obligatorii a măştii de protecţie. Programul de relaţii cu publicul la sediul Casei Judeţene de Pensii Neamţ se va desfăşura zilnic între orele 8:30 – 13:00.

Recomandăm şi susţinem, în continuare, opţiunea pentru transmiterea prin intermediul serviciilor poştale a dosarelor de pensie, a solicitărilor de recalculare şi altor documente, menţionînd pe cerere numărul de telefon/adresa de e-mail, necesar pentru comunicările ulterioare“, se arată într-un comunicat al Casei Judeţene de Pensii Neamţ.

În perioada imediat următoare relaţiile cu publicul vor fi orientate, în special, pentru depunerea dosarelor de pensionare şi depunerea documentelor pentru acordarea ajutorului deces. Pentru celelate solicitări CJP Neamţ recomandă ca acestea să fie efectuate prin e- mail sau prin intermediul serviciilor poştale.

Răspunsurile la solicitările depuse vor fi comunicate prin poştă sau e-mail, în funcţie de solicitări. Reaminitim că dosarele de pensionare trebuie să cuprindă: cererea tip a solicitantului, carnetul de muncă şi adeverinţele emise în completare – în original, iar documentele de stare civilă – după caz (carte de identitate, certificat de naştere, certificat de căsătorie) vor fi transmise în copie.

În ce priveşte ajutorul de deces solicitările prin poştă sau email vor fi acceptate în continuare, urmînd ca plata acestora să se facă prin poştă sau în conturile bancare indicate. Plata prin casierie se poate efectua numai în cazuri deosebite şi în situaţia în care solicitantul prezintă toate documentele necesare în original.

Pentru cazuri urgente care nu suportă amînare, persoanele care solicită audienţă se vor înscrie telefonic la numărul 0233.214501, int.130, specificînd: numele, prenumele, numărul dosarului de pensie/ numărul de înregistrare al cererii, numărul de telefon de contact, precum şi motivele audienţei. Ulterior, solicitantul va fi contactat telefonic pentru acordarea de relaţii.

De asemenea, se pot solicita informaţii la orice număr de telefon afişat pe site-ul instituţiei: www.pensiineamt.ro. „Subliniem că pentru accesul în sălile de relaţii cu publicul este necesară purtarea măştii de protecţie, iar persoanele sînt rugate să păstreze distanţarea socială ţinînd cont de indicaţiile personalului. Solicităm, pe această cale, ca persoanele cu simptome specifice afecţiunilor respiratorii sau febră să evite prezenţa atît la sediile Casei Judeţene de Pensii Neamţ din Piatra Neamţ şi Roman, cît şi la sediile Cabinetelor de Expertiză Medicală organizate în ambulatoriile spitalelor. Facem apel la pensionari şi persoanele asigurate în sistemul public, precum şi alte persoane interesate la înţelegere, măsurile mai sus menţionate fiind luate pentru desfăşurarea în bune condiţii a întregii activităţi a instituţiei“, mai comunică CJP Neamţ.

Actualitate

Cadavru găsit într-o fosă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Corpul neînsufleţit al unei femei de 74 de ani a fost găsit de pompierii nemţeni într-o fosă, în comuna Gherăieşti, vineri, 16 aprilie.

“Prin apel la 112, în jurul orei 11:04, pompierii au fost solicitați să intervină pentru degajarea unei persoane căzută într-o fosă, în comuna Gherăești.

La locul solicitării s-au deplasat pompieri din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au scos din interiorul fosei  o femeie de 74 de ani, ce nu prezenta semne vitale”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Accident neverosimil: autoturism lovit de roata unui camion

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier mai puţin obişnuit s-a produs vineri, 16 aprilie, în comuna Bălţăteşti. O femeie a ajuns la spital după ce autoturismul pe care îl conducea a fost lovit de o roată desprinsă de la un autocamion încărcat cu lemne.

“Prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Bălțătești. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț.

O roată de la un autocamion încărcat cu lemne s-a desprins și a lovit un autoturism. În autoturism se afla doar conducatoarea auto, o femeie de 40 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD,  ulterior fiind transportată la CPU Târgu Neamț.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și au curățat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Primăvară … timidă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pînă la finele săptămînii viitoare se anunţă temperaturi „călii“ ■ maximele diurne vor oscila între 9 şi 13 grade ■ în cea mai caldă noapte nu vor fi mai mult de 6 grade ■ în cea mai mare parte a intervalului sînt aşteptate ploi ■

Primăvara aceasta a fost capricioasă şi la fel va rămîne vremea chiar dacă am trecut în a doua parte a anotimpului. Cea de-a doua decadă a lui aprilie nu ne aduce timpul bun la care sperăm, iar meteorologii anunţă valori termice sub media perioadei, indiferent dacă vorbim de cele nocturne sau de cele diurne.

Şi mai rău este faptul că în majoritatea intervalului supus analizei sînt aşteptate precipitaţii sub formă de ploaie. Aşa stînd lucrurile trebuie spus faptul că meteorologii de la staţia de pe Ceahlău – Toaca au anunţat faptul că pe munte este un strat consistent de nea, ce măsoară 100 de centimetri de nea, iar o vorbă din popor spune că nu vine primăvara pînă nu se topeşte zăpada de pe munte.

Ieri, 15 aprilie 2021, la jumătatea primăverii, la ora 10:00 erau 2 grade la Tîrgu Neamţ, 3 grade erau la Roman, iar în reşedinţa de judeţ se înregistrau la acelaşi moment 5 grade. Pe munte erau valori negative, de -6 grade. Astăzi, 16 aprilie, am putea zări soarele în răstimpuri, iar la amiază se vor înregistra 11 grade.

Minima nocturnă va fi mult sub media perioadei, doar 2 grade. Ceva mai bine va fi sîmbătă, 17 aprilie, cînd se anunţă cer varoabil cu soare şi pînă la 13 grade. Regimul termic diurn nu-l influenţează şi pe cel nocturn, iar minima rămîne la 2 grade. Duminică, 18 aprilie, se strică vremea. Se readună norii şi plouă destul de mult, iar maxima se opreşte la 12 grade. Singura veste bună este că mai creşte maxima nocturnă care ajunge la 6 grade.

Fix la fel va fi vremea şi luni, 19 aprilie, cînd cerul va fi acopereit, plouă slab întreg intervalul la o maximă diurnă de 12 grade şi o minimă nocturnă staţionară la 6 grade. Cea mai rece zi din întreg intervalul de prognoză pare a fi cea de marţi, 20 aprilie, cînd nu vor fi mai mult de 9 grade şi continuă să plouă. După lăsarea întunericului nu sînt schimbări notabile, iar minima rămîne la 6 grade.

Mai zărim soarele abia miercuri, 21 aprilie, dar vor fi şi ceva nori lipsiţi de importanţă. Se ajunge la valori termice diurne de 11 grade, însă noaptea va fi mai rece şi minima coboară la 5 grade. Joi, 22 aprilie, se readună norii şi reîncep precipitaţiile, chiar dacă ziua se mai încălzeşte şi se ajunge la 13 grade. Se depreciază regimul termic nocturn şi se ajunge la 4 grade. Vineri, 23 aprilie, va fi cer acoperit, dar pare că precipitaţiile încetează.

Maxima zilei nu trece de 13 grade, iar minima nocturnă ajunge la 6 grade. Week-end-ul viitor aduce timp mohorît. Sîmbătă şi duminică, în perioada 24 – 25 aprilie, ploile vor face legea. În ce priveşte temperaturile nu avem mari speranţe, pentru că ziua vor fi cam 12, cel mult 13 grade, iar minima nocturnă va fi de 6 grade.

Citește știrea

Trending