Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Căpitanul Barna, transfer la o grupare cu gînd de promovare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ portarul va juca sub formă de împrumut la divizionara secundă CSM Gloria Buzău ■ acesta mai are contract cu CSM Ceahlăul până în 2022 ■ şi alţi jucători se pot despărţi de gruparea pietreană, purtându-se discuţii cu echipe de Liga 1, Liga 2 şi Liga 3 ■

Portarul echipei de fotbal CSM Ceahlăul Piatra Neamţ, Alexandru Barna, a ajuns la un acord cu SCM Gloria Buzău, echipă de Liga 2, care vizează promovarea în primul eşalon al ţării.

Căpitanul formaţiei antrenate de Ştefan Stoica a acceptat propunerea venită şi va evolua în divizia secundă în următorul sezon. Trebuie spus că transferul este unul pe perioadă determinată, până în vara anului viitor. „A plecat sub formă de împrumut“, susţine conducerea clubului pietrean.

De fapt, Alexandru Barna ar fi încheiat contractul cu CSM Ceahlăul la finele sezonului 2020-2021, dar înainte de a pleca la Buzău şi-a prelungit convenţia cu galben-negrii pentru încă un an, până în iunie 2022. Oferta venită de la Gloria nu a fost singura pe adresa CSM Ceahlăul pentru portarul în vârstă de 27 de ani (pe care îi va împlini pe 6 iulie), acesta fiind dorit cu insistenţă de Aerostar Bacău.

Acolo ar fi colaborat din nou cu Florin Anton, antrenor cu portarii galben-albaştrilor recent promovaţi în Liga 2 şi persoana care a ocupat aceeaşi funcţie la Piatra Neamţ din 2016, de la înfiinţarea actualului club de fotbal din Piatra Neamţ.

Căpitanul nemţenilor a mai evoluat în carieră la FC Ceahlăul şi la UTA Arad. Barna a jucat pentru CSM Ceahlăul în 12 din cele 16 jocuri disputate ■ campionatul 2019-2020, în Liga 3. A lipsit, din cauza unor probleme medicale, la partidele cu Sporting Lieşti (etapa 13), KSE Târgu Secuiesc (etapa 14) şi Oţelul Galaţi (etapa 15), fiind înlocuit cu succes de Marius Chelaru (22 ani) şi Rareş Florea (19 ani).

De fapt, aceştia rămân în prezent portarii pe care Ceahlăul se va baza în sezonul 2020-2021 în mod normal, a treia variantă fiind Ştefan Mitrea, care a împlinit 18 ani.

Plecarea lui Alexandru Barna ar putea fi una dintre altele din lotul pietrean. Aşa cum se ştie, fundaşul Fomba Bourama (20 ani, Mali) este împrumutat la Politehnica Iaşi (Liga 1), urmând ca la finele sezonului în curs, prelungit din cauza problemelor medicale de la nivel global, să poată fi cumpărat de formaţia la care antrenează Mircea Rednic. Dacă nu va fi aşa, Bourama se va întoarce la CSM Ceahlăul unde mai are contract încă un sezon.

Pe listele unor formaţii din primele trei eşaloane interne se află şi alţi jucători de la Ceahlăul, fiind doriţi jucători din toate compartimentele. CSM Ceahlăul se va reuni până la mijlocul lunii iulie, sub comanda lui Ştefan Stoica, dar fără preparatorul fizic italian Daniele Nervi.

Conducerea lucrează în această perioadă la consolidarea bugetului pentru sezonul 2020- 2021, dar şi la formarea unui lot competitiv care să o propulseze cu şanse mari în lupta pentru promovarea în Liga 2.

Advertisement
Trending