Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Braconieri, lemn ilegal şi şoferi deveniţi pietoni

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ poliţiştii au efectuat controale pentru combaterea infracţiunilor silvice ■ au fost aplicate amenzi în valoare de 23.000 de lei şi confiscat lemn evaluat la 64.000 de lei ■ braconierii prinşi pe lacul de acumulare de la Bicaz au dosare penale şi au rămas fără 16 plase monofilament ■ sancţiuni de peste 247.000 de lei au fost date pentru nereguli în trafic ■

Poliţiştii au intensificat verificările cu prilejul unor misiuni, avînd loc acţiuni pentru combaterea infracţiunilor silvice, în trafic, dar au fost urmăriţi şi braconierii.

Cele mai mari sancţiuni, dar şi confiscări, au fost la materialul lemnos. Numai săptămîna trecută au fost confiscaţi 186 de metri cubi în valoare de 64.000 lei.„ În perioada 11 – 15 mai a.c., poliţiştii de ordine publică au organizat acţiuni şi controale pe raza mai multor localităţi pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori şi pentru asigurarea legalităţii transportului şi comercializării.

În cadrul activităţilor specifice de cercetare desfăşurate într-un dosar penal, oamenii legii alături de specialiştii silvici au confiscat de la o societate comercială peste 155 de metri cubi de lemn rotund, esenţă răşinoase.

În urma neregulilor silvice constatate au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu Legea nr. 171/2010, în valoare de 23.000 de lei. Ca măsuri complementare, s-au confiscat 31 de metri cubi de lemn, în valoare de 64.000 lei“, conform Poliţiei Neamţ.

Au fost verificări pentru depistarea braconierilor şi poliţiştii au descoperit în lacul de acumulare Izvorul Muntelui o plasă de tip monofilament în care erau 20 de kilograme de peşte, de diferite specii, ce a fost redat mediului natural, fiind deschis un dosar penal. Verificări pe Lacul Izvorul Muntelui au avut loc şi pe 16 mai, cînd au fost aplicate şapte sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.300 de lei, fiind constatate în flagrant patru infracţiuni. Au fost ridicate, în vederea confiscării, 16 plase de pescuit monofilament, în lungime de aproximativ 320 de metri.

„La data de 16 mai, poliţiştii au depistat, în flagrant delict, un bărbat de 50 de ani, din Hangu, în timp ce desfăşura activităţi de braconaj piscicol, prin folosirea la pescuit a unei plase monofilament, în lungime de aproximativ 30 de metri, cu ajutorul căreia ar fi capturat 10 kilograme de peşte“, mai arată Poliţia Neamţ. Razii au avut loc şi pe şosele, iar în perioada 15-17 mai poliţiştii rutieri au aplicat 299 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 11 pentru consum de alcool, 206 pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 82 pentru alte abateri.

Valoarea totala a amenzilor a depăşit 247.000 de lei. 85 de şoferi au devenit pietoni, dintre care 11 au fost prinşi băuţi la volan, 61 pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 13 pentru alte abateri.

Actualitate

Grajd incendiat

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ proprietarul a suferit arsuri la mâini

Un bătrân în vârstă de 76 de ani a suferit arsuri la mâini în urma unui incendiu produs la grajd dintr-o gospodărie din comuna Borleşti, în noaptea de miercuri spre joi, 27 spre 28 ianuarie. Pompierii care au intervenit pentru stingerea flăcărilor au stabilit că focul a fost pus intenţionat.

“În jurul orei 23:19, prin apel la 112, am fost înștiințati despre producerea unui incendiu produs la un adăpost pentru animale din comuna Borlești. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unui adăpost pentru animale, cu posibilitatea propagării la locuință.

Pompierii au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite. Au ars adăpostul pentru animale cu o suprafață de aproximativ 70 mp și șapte tone de plante furajere. Din păcate în incendiu au fost surprinse trei bovine mari, două bovine mici și o cabalină, care nu au putut fi salvate.

Proprietarul în vârstă de 76 de ani a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare.  Acesta a primit primul ajutor calificat de la paramedici, refuzând transportul la spital.

Acțiunea intenționată a fost cauza probabilă de producere a acestui incendiu”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

A reclamat că i-a dispărut cumnata

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi cei ai Poliţiei municipiului Roman continuă activităţile de căutare în vederea depistării unei femeie de 42 de ani, din oraşul de la malurile Moldovei şi Siretului, care a plecat de acasă şi nu a mai revenit.

Oamenii legii au fost sesizaţi pe 25 ianuarie, cînd la Poliţia municipiului Roman s-a prezentat un localnic de 57 de ani, care a reclamat faptul că în ziua anterioară, pe 24 ianuarie, cumnata sa, Dodoi Mihaela, de 42 de ani, din Roman, a părăsit în mod voluntar domiciliul şi nu a mai revenit acasă. Femeia are o înălţime de aproximativ 1,60 metri, o greutate de circa 80 de kilograme, păr brunet, lung, şi ochi căprui.

La momentul dispariţiei, aceasta era îmbrăcată cu o bluză de trening portocalie, haină de blană mov, pantaloni negri, fiind încălţată cu slapi. Poliţiştii au efectuat verificări pe raza municipiului Roman, în vederea depistării acesteia, dar pentru că nu au găsit-o, cer ajutorul populaţiei.

„Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea celei căutate, este rugată să apeleze numărul unic de urgenţă 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie“, conform unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Şi Poliţia Locală a „ars“ la buzunare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ odată cu apariţia epidemiei generate de noul coronavirus, atribuţiile structurii s-au mărit ■ pentru încălcarea ordonanţelor militare şi a Legii 55/2020 au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 497.975 lei ■

Criza sanitară prin care trece ţara a adus modificări nu numai în sistemul sanitar din ţară, care se confruntă cu o siruaţie nemaiîntîlnită, dar a adus atribuţii noi şi altor structuri. În această categorie intră şi poliţiştilor locali.

Astfel, începând cu luna martie a anului trecut, Poliţia Locală Piatra Neamţ s-a subordonat operaţional Ministerul Afacerilor Interne, respectiv Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ, acţionînd în comun cu mai multe instituţii, cum ar fi cadrele Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ şi Instectoratul Judeţean de Jandarmi Neamţ, pentru prevenirea şi combaterea răspândirii epidemiei cauzate de noul coronavirus.

Astfel, Poliţia locală Piatra Neamţ a fost implicată în acţiunuile ce au presupus realizarea a 26.828 anchete epidemiologice (lucru ce a însemnat verificarea persoanlor aflate în izolare sau în carantinare la domiciliu), la 14.728 adrese/locaţii. De asemenea, au fost monitorizate în privinţa respectării măsurilor sanitare impuse de prevenirea infectării cu noul coronavirus, un număr de 7.611 unităţi comerciale şi de prestări servicii şi 8.523 de mijloace de transport public de călători, în acest context fiind legitimate 35.565 de persoane.

S-au aplicat 1.176 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea ordonanţelor militare şi a Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în valoare totală de 497.975 lei. În acelaşi context, poliţiştii locali din cadrul Poliţiei Locale Piatra Neamţ au participat la 73 de filtre şi acţiuni comune dispuse de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Neamţ împreună cu jandarmii nemţeni şi reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, Direcţia de sănătate Publică Neamţ, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Neamţ ori alte instituţii implicate în combaterea şi prevenirea răspândirii SARS CoV -2.

Citește știrea

Trending