Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Bătrînă jefuită la drumul mare. Autorul a fost arestat

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un tînăr de 23 de ani a tîlhărit o bătrînă, sustrăgîndu-i poşeta în care avea 125 de lei şi un telefon

Un tînăr de 23 de ani, din Roman şi-a pierdut libertatea pentru 125 de lei şi un telefon mobil. Acestea erau valorile din geanta unei femei pe care a tîlhărit-o în plină stradă, faptă pentru care judecătorii au decis să-l priveze de libertate pentru o perioadă de 30 de zile.

Totul s-a întîmplat pe 22 iulie 2020, cînd poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Roman au fost sesizaţi, de către o femeie de 62 de ani, cu privire la faptul că a fost victima unui jaf. Imediat au fost demarate activităţile de cercetare şi documentare, iar operativitatea cu care au fost desfăşurate de poliţiştii a condus la identificarea persoanei bănuite de comiterea faptei.

„Investigaţiile au relevat faptul că, în timp ce femeia în cauză se deplasa pe o stradă din Roman, a fost acostată de un tînăr de 23 de ani, care i-ar fi smuls din mînă geanta în care se aflau documentele personale, telefonul mobil şi 125 de lei“, anunţă Poliţia Neamţ.

La data de 24 iulie, în urma documentării activităţii infracţionale, tînărul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunii de tîlhărie. În cursul aceleiaşi zile, cel în cauză a fost prezentat de poliţişti în faţa magistraţilor de la Judecătoriei Roman, faţă de acesta fiind dispusă arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lîngă Judecătoria Roman în dosarul de urmărire penală nr. 2269/P/2020 şi, în consecinţă: În temeiul art. 223 alin. 2 Cod de procedură penală şi art. 225, art.226, Cod procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului Călăraşu Nuţu-Florian, aflat în stare de reţinere, pentru săvîrşirea infracţiunii de tîlhărie prev. de art. 233 din Codul penal, cu aplicarea art. 41 alin. 1 şi art. 43 alin. 1 Cod penal, pentru o perioadă de 30 de zile, începînd cu data de 24.07.2020 şi pînă la data de 22.08.2020 inclusiv“, conform instanţei.

Decizia nu era definitivă şi putea fi atacată de inculpat la instanţa superioară, Tribunalul Neamţ.

FOTO: generica

Actualitate

Grajd incendiat

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ proprietarul a suferit arsuri la mâini

Un bătrân în vârstă de 76 de ani a suferit arsuri la mâini în urma unui incendiu produs la grajd dintr-o gospodărie din comuna Borleşti, în noaptea de miercuri spre joi, 27 spre 28 ianuarie. Pompierii care au intervenit pentru stingerea flăcărilor au stabilit că focul a fost pus intenţionat.

“În jurul orei 23:19, prin apel la 112, am fost înștiințati despre producerea unui incendiu produs la un adăpost pentru animale din comuna Borlești. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unui adăpost pentru animale, cu posibilitatea propagării la locuință.

Pompierii au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite. Au ars adăpostul pentru animale cu o suprafață de aproximativ 70 mp și șapte tone de plante furajere. Din păcate în incendiu au fost surprinse trei bovine mari, două bovine mici și o cabalină, care nu au putut fi salvate.

Proprietarul în vârstă de 76 de ani a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare.  Acesta a primit primul ajutor calificat de la paramedici, refuzând transportul la spital.

Acțiunea intenționată a fost cauza probabilă de producere a acestui incendiu”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

A reclamat că i-a dispărut cumnata

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi cei ai Poliţiei municipiului Roman continuă activităţile de căutare în vederea depistării unei femeie de 42 de ani, din oraşul de la malurile Moldovei şi Siretului, care a plecat de acasă şi nu a mai revenit.

Oamenii legii au fost sesizaţi pe 25 ianuarie, cînd la Poliţia municipiului Roman s-a prezentat un localnic de 57 de ani, care a reclamat faptul că în ziua anterioară, pe 24 ianuarie, cumnata sa, Dodoi Mihaela, de 42 de ani, din Roman, a părăsit în mod voluntar domiciliul şi nu a mai revenit acasă. Femeia are o înălţime de aproximativ 1,60 metri, o greutate de circa 80 de kilograme, păr brunet, lung, şi ochi căprui.

La momentul dispariţiei, aceasta era îmbrăcată cu o bluză de trening portocalie, haină de blană mov, pantaloni negri, fiind încălţată cu slapi. Poliţiştii au efectuat verificări pe raza municipiului Roman, în vederea depistării acesteia, dar pentru că nu au găsit-o, cer ajutorul populaţiei.

„Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea celei căutate, este rugată să apeleze numărul unic de urgenţă 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie“, conform unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Şi Poliţia Locală a „ars“ la buzunare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ odată cu apariţia epidemiei generate de noul coronavirus, atribuţiile structurii s-au mărit ■ pentru încălcarea ordonanţelor militare şi a Legii 55/2020 au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 497.975 lei ■

Criza sanitară prin care trece ţara a adus modificări nu numai în sistemul sanitar din ţară, care se confruntă cu o siruaţie nemaiîntîlnită, dar a adus atribuţii noi şi altor structuri. În această categorie intră şi poliţiştilor locali.

Astfel, începând cu luna martie a anului trecut, Poliţia Locală Piatra Neamţ s-a subordonat operaţional Ministerul Afacerilor Interne, respectiv Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ, acţionînd în comun cu mai multe instituţii, cum ar fi cadrele Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ şi Instectoratul Judeţean de Jandarmi Neamţ, pentru prevenirea şi combaterea răspândirii epidemiei cauzate de noul coronavirus.

Astfel, Poliţia locală Piatra Neamţ a fost implicată în acţiunuile ce au presupus realizarea a 26.828 anchete epidemiologice (lucru ce a însemnat verificarea persoanlor aflate în izolare sau în carantinare la domiciliu), la 14.728 adrese/locaţii. De asemenea, au fost monitorizate în privinţa respectării măsurilor sanitare impuse de prevenirea infectării cu noul coronavirus, un număr de 7.611 unităţi comerciale şi de prestări servicii şi 8.523 de mijloace de transport public de călători, în acest context fiind legitimate 35.565 de persoane.

S-au aplicat 1.176 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea ordonanţelor militare şi a Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în valoare totală de 497.975 lei. În acelaşi context, poliţiştii locali din cadrul Poliţiei Locale Piatra Neamţ au participat la 73 de filtre şi acţiuni comune dispuse de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Neamţ împreună cu jandarmii nemţeni şi reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, Direcţia de sănătate Publică Neamţ, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Neamţ ori alte instituţii implicate în combaterea şi prevenirea răspândirii SARS CoV -2.

Citește știrea

Trending