Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Bătrînă arestată după ce „a căutat-o cu lumînarea”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ iniţial femeia a fost plasată sub control judiciar, dar nu a respectat condiţiile impuse ■ în alt caz, un arestat la domiciliu a ieşit în stradă să se bată ■ şase persoane au fost reţinute ■

O bunică în vîrstă de 63 de ani, din Roman, a ajuns la închisoare după ce, în repetate rînduri, a rîvnit la bunurile altora.

Iniţial, Justiţia a arătat clemenţă faţă de ea, fiind plasată sub control judiciar. Numai că femeia nu a respectat condiţiile impuse, ulterior fiind arestată preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Nu a fost găsită la acel moment, dar a fost depistată recent şi încarcerată.

Totul în urma investigaţiilor efectuate de oamenii legii din cadrul Poliţiei municipiului Roman care au dus la găsirea bunicii pe numele căreia instanţa de judecată emisese un mandat de arestare preventivă.

„La data de 21 iunie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Roman au depistat, pe raza municipiului, o femeie de 63 de ani, pe numele căreia Judecătoria Roman a emis un mandat de arestare preventivă“, anunţă Poliţia Neamţ.

Femeia este cercetată pentru săvîrşirea mai multor infracţiuni de furt. Iniţial ea a fost plasată sub cea mai blîndă măsură preventivă, controlul judiciar. Numai că bunicuţa nu a respectat obligaţiile stabilite.

Atunci, poliţiştii au sesizat instanţa de judecată, pe numele acesteia fiind emis un mandat de arestare preventivă. Din ancheta oamenilor legii au rezultat indicii că, în perioada 8 martie – 15 iunie 2020, aceasta ar fi sustras mai multe telefoane mobile, sume de bani, bunuri electrocasnice şi produse alimentare, din diferite societăţi comerciale de pe raza municipiului Roman, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională fiind de 3.900 de lei.

Femeia a fost introdusă de poliţişti în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

Şi alţii au călcat strîmb şi au ajuns după gratii. S-a întîmplat pe 21 iunie cînd şase persoane cu vîrste cuprinse între 16 şi 40 de ani au fost încarcerate pentru comiterea infracţiunilor de lovire şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Unul dintre indivizi era în arest la domiciliu dar nu a ezitat să iasă în stradă, să se bată. În ziua menţionată, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că pe o stradă din Roman a izbucnit un conflict în care sînt implicate mai multe persoane. Imediat, mai multe echipaje de poliţie s-au deplasat la faţa locului şi au procedat la aplanarea cu operativitate a altercaţiei şi implicit la imobilizarea şi conducerea la sediul poliţiei a persoanelor participante.

Investigaţiile au relevat faptul că, pe fondul unor neînţelegeri mai vechi, un bărbat de 35 de ani, faţă de care era dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu, s-ar fi deplasat în apropierea locuinţei, unde ar fi lovit un bărbat de 46 de ani, în altercaţia izbucnită intervenind mai multe persoane.

„În urma documentării activităţii infracţionale a celor implicaţi şi avînd în vedere pericolul social al faptelor, faţă de 6 persoane cu vîrste cuprinse între 16 şi 40 de ani, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind cercetate sub aspectul comiterii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice“, conform Poliţiei Neamţ.

Ulterior au fost prezentaţi în faţa unui procuror din cadrul Parchetului Neamţ cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Actualitate

Neamţ: Tânăr decedat într-un accident rutier

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tânăr în vârstă de 23 de ani şi-a pierdut viaţa, miercuri, 28 octombrie, în urma unui accident rutier produs pe un drum judeţean din localitatea Păstrăveni.

“La data de 28 octombrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Tîrgu-Neamț au intervenit la un accident rutier produs pe DJ 155 I, soldat cu decesul unei persoane.

Din cercetările preliminare efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat de 42 de ani, din Grumăzești, conducea un autoturism pe DJ 155 I, în localitatea Păstrăveni, a surprins și accidentat un tânăr de 23 de ani, din Tupilați, care s-ar fi aflat pe partea carosabilă.

La fața locului s-a prezentat un echipaj medical care a constatat decesul tânărului.

Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, în vederea stabilirii, cu exactitate, a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, au transmis reprezentanţii IPJ Neamţ

Citește știrea

Actualitate

Dragoş Chitic: “Pensiile speciale sunt furt din banul public”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Dragoş Chitic, fostul primar al municipiului Piatra Neamţ şi candidat al PMP la alegerile parlamentare a declarat recent că “pensiile speciale sunt furt din banul public” şi a cerut decidenţilor politici să ia măsuri pentru a îndrepta acest lucru.

“Statul român plătește peste 12 miliarde de lei pensii speciale, în vreme ce, după zeci de ani de muncă, mulți dintre seniorii României au pensii extrem de mici, la limita sărăciei.

Mă voi bate în Parlamentul țării, împreună cu colegii mei din PMP pentru eliminarea pensiilor speciale.

Ipocrizia majorității politicienilor decidenți trebuie să înceteze. Opriți-vă din a vă mai bate joc de români! Criteriul corect și moral de acordare a pensiilor este contributivitatea.

Este nedrept și rușinos pentru politicieni să beneficieze de pensii speciale. Parlamentarii, primarii sau președinții de consilii județene sunt primii pentru care trebuie să se elimine aceste privilegii.

Vă invit pe 6 decembrie să facem dreptate și să Mișcăm România!”, a declarat Dragoş Chitic.

Citește știrea

Actualitate

Cerinţe aberante şi fără bază juridică

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ Ministerul Educaţiei vrea să oblige elevii, părinţii şi cadrele didactice să de o declaraţie că nu vor filma şi difuza în spaţiul public lecţiile on-line ■ Gabriel Ploscă, liderul FSLI Neamţ, este de părere că iniţiativa Ministerului Educaţiei este una bună ■

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a solicitat marţi, 27 octombrie, părinţilor, elevilor şi profesorilor să semneze o declaraţie, pe proprie răspundere, prin care părinţii şi elevii se obligă să nu înregistreze şi să nu difuzeze cursurile on-line.

Atît reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor, cît şi ai Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi îşi exprimă dezacordul faţă de un asemenea document, care în opinia părinţilor nu are nici o valoare juridică. „Este clar că avem nevoie de disciplină şi regulamente la nivelul sistemului de educaţie, dar nu prin documente acre nu sînt redundant.

Susţinem necesitatea instaurării disciplinei şi susţinem şi dreptul cadrelor didactice de a-şi apăra imaginea. Şi noi, părinţii, vrem aceste lucruri. Solicitarea ministerului de a primi astfel de declaraţii, pe proprie răspundere, trebuiau să meargă pe filiera contracului educaţional, un document care este specificat în Regulamentul de organizare şi funcţionare, ca act subsecvent în Legea Educaţiei.

În acest moment o asemenea declaraţie nu are nici un temei legal şi nu face altceva decît să semene discordie în rîndul părinţilor. Mulţi dintre aceştia vor refuza, pe bună dreptate, să dea asemenea declaraţii“, a precizat, pentru Monitorul, Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi din România.

Declaraţia pentru elevi şi părinţi invocă două articole din Legea Educaţiei şi Ordinul 5.545 din 2020 al Ministrului Educaţiei, dar şi un articol din Codul Penal. Reprezentanţii elvilor şi ai părinţilor apreciază că în plină criză pandeemică, cînd tot mai multe şcoli trec pe scenariul roşu, altele ar trebui să fie priorităţile Ministrului Educaţiei şi Cercetării, respectiv cele legate de asigurarea infrastructurii şcolare.

Contactat telefonic, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţămînt, Gabriel Ploscă, este de părere că iniţiativa Ministerului Educaţiei este una bună, ţinînd cont de faptul că de cîţiva ani elevii îşi permit să filmeze diverse aspecte în timpul orelor de curs, pe care apoi le publică pe paginile de socializare, încălcînd dreptul la imagine al cadrelor didactice.

Citește știrea

Trending