Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Autorul atentatului cu drujba e judecat

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ procurorii au finalizat urmărirea penală şi au trimis dosarul la instanţă ■ acuzatul şi-a atacat un consătean cu drujba, victima ajungînd într-o clinică din Iaşi ■

Procurorii din cadrul parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a lui Ciprian Vasile Porcescu, în sarcina sa fiind reţinută săvîrşirea infracţiunii de tentativă de omor.

Fapta a avut loc pe 25 ianuarie 2020 în comuna Moldoveni cînd un localnic de 36 de ani a atacat cu drujba în funcţiune un vecin cu 10 ani mai mare. Conflictul dintre cei doi era mai vechi şi a plecat de la delimitarea proprietăţilor celor doi. Nu s-au înţeles cu vorba bună, iar conflictul a degenerat pe 25 ianuarie.

Vecinul mai tînăr s-a înarmat cu o drujbă şi l-a atacat pe consăteanul cu care nu se mai înţelegea. L-a rănit în zona gîtului dar şi la ambele braţe, iar în urma rănilor suferite victima a ajuns la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Roman. Acolo medicii au apreciat că din cauza rănilor profunde suferite de victimă se impune transferul interclinic la un spital din Iaşi.

Ancheta a stabilit că prin natura leziunilor produse, dar şi din cauza obiectului cu care a fost săvîrşită fapta e necesară reţinerea lui Ciprian Vasile Porcescu, pentru săvîrşirea infracţiunii de tentativă de omor. Ulterior a fost dus în faţa judecătorilor de la Tribunalul Neamţ, care l-au arestat pentru 30 de zile.

Cauza va intra în procedură de Cameră preliminară pentru o periopadă de cel mult două luni după care procesul intră în linie dreaptă cu administrări de probe şi audieri de martori. Reamintim că o faptă similară a avut loc în urmă cu aproape un an într-o localitate de lîngă Timişoara.

Atunci un bărbat înarmat cu drujbă a intrat în casa victimei, unde aceasta dormea împreună cu trei copii minori. Supărat de la cumpărarea unei maşini, criminalul şi-a urmărit victima şi a decapitat-o. Ucigaşul a fost condamnat la închisoare pe viaţă.

 

FOTO: generică

Advertisement
Trending