Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Au vrut să fure la Bacalaureat

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ 3.643 candidaţi s-au înscris la una din cele 10 probe de la BAC, la proba E-d ■ un candidat a fost eliminat pentru tentativă de furt ■ la cea obligatorie a profilului, au fost 3.575 la Matematică şi 987 la Istorie ■ de la cele două probe, cinci candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de furt ■

Joi, 25 iunie, s-a desfăşurat ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, proba E- d: proba la alegere a profilului şi specializării. Conform comunicatului Inspectoratului Şcolar Neamţ, dintre cei 3.643 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea testului scris la una dintre cele 10 discipline: Biologie – 1.262, Chimie – 93, Fizică – 248, Economie – 5, Filosofie – 8, Geografie – 1.116, Informatică – 235, Logică şi argumentare – 507, Sociologie – 102 şi Psihologie – 67, s- au prezentat 3.511, iar unul a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.

Conform legislaţiei, acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului. La proba E-d au absentat 132 de candidaţi.

„Nu au fost cazuri de candidaţi cu temperatura peste 37.3 grade şi nu au fost fost candidaţi care au susţinut examenul cu subiectele de rezervă. Subiectele şi baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00“, se precizează în comunicatul semnat de inspectorul general Mihai Obreja.

Primele rezultate vor fi afişate marţi, 30 iunie, pînă la ora 12.00. În conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/ CE – Regulamentul general privind protecţia datelor(RGPD), precum şi cu solicitarea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va publica rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale cu anonimizarea numelui şi a prenumelui.

Contestaţiile pot fi depuse atît în format fizic, cît şi electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00 şi pe data de 1 iulie, în intervalul orar 08:00 – 12:00. În acest caz, candidaţii completează, semnează, depun sau transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunţate duminică, 5 iulie.

Reamintim că în 24 iulie s-a desfăşurat proba obligatorie a profilului, la care s-au înscris 3.575 candidaţi pentru Matematică şi 987 pentru Istorie. Au fost prezenţi la cele două probe 3441 candidaţi, absentînd 130. Nici la proba de miercuri, 24 iunie, nu s-au înregistrat candidaţi, care să fi avut temperatură mai mare de 37,3 grade şi care să fi necesitat neprimirea lor în examen.

„Nu au fost candidaţi care au susţinut examenul cu subiecte de rezervă nici la această probă. În schimb, patru elevi au fost eliminaţi din examen, pentru tentativă de fraudă“, a mai precizat sursa citată.

Actualitate

Cadavru găsit într-o fosă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Corpul neînsufleţit al unei femei de 74 de ani a fost găsit de pompierii nemţeni într-o fosă, în comuna Gherăieşti, vineri, 16 aprilie.

“Prin apel la 112, în jurul orei 11:04, pompierii au fost solicitați să intervină pentru degajarea unei persoane căzută într-o fosă, în comuna Gherăești.

La locul solicitării s-au deplasat pompieri din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au scos din interiorul fosei  o femeie de 74 de ani, ce nu prezenta semne vitale”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Accident neverosimil: autoturism lovit de roata unui camion

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier mai puţin obişnuit s-a produs vineri, 16 aprilie, în comuna Bălţăteşti. O femeie a ajuns la spital după ce autoturismul pe care îl conducea a fost lovit de o roată desprinsă de la un autocamion încărcat cu lemne.

“Prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Bălțătești. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț.

O roată de la un autocamion încărcat cu lemne s-a desprins și a lovit un autoturism. În autoturism se afla doar conducatoarea auto, o femeie de 40 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD,  ulterior fiind transportată la CPU Târgu Neamț.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și au curățat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Primăvară … timidă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pînă la finele săptămînii viitoare se anunţă temperaturi „călii“ ■ maximele diurne vor oscila între 9 şi 13 grade ■ în cea mai caldă noapte nu vor fi mai mult de 6 grade ■ în cea mai mare parte a intervalului sînt aşteptate ploi ■

Primăvara aceasta a fost capricioasă şi la fel va rămîne vremea chiar dacă am trecut în a doua parte a anotimpului. Cea de-a doua decadă a lui aprilie nu ne aduce timpul bun la care sperăm, iar meteorologii anunţă valori termice sub media perioadei, indiferent dacă vorbim de cele nocturne sau de cele diurne.

Şi mai rău este faptul că în majoritatea intervalului supus analizei sînt aşteptate precipitaţii sub formă de ploaie. Aşa stînd lucrurile trebuie spus faptul că meteorologii de la staţia de pe Ceahlău – Toaca au anunţat faptul că pe munte este un strat consistent de nea, ce măsoară 100 de centimetri de nea, iar o vorbă din popor spune că nu vine primăvara pînă nu se topeşte zăpada de pe munte.

Ieri, 15 aprilie 2021, la jumătatea primăverii, la ora 10:00 erau 2 grade la Tîrgu Neamţ, 3 grade erau la Roman, iar în reşedinţa de judeţ se înregistrau la acelaşi moment 5 grade. Pe munte erau valori negative, de -6 grade. Astăzi, 16 aprilie, am putea zări soarele în răstimpuri, iar la amiază se vor înregistra 11 grade.

Minima nocturnă va fi mult sub media perioadei, doar 2 grade. Ceva mai bine va fi sîmbătă, 17 aprilie, cînd se anunţă cer varoabil cu soare şi pînă la 13 grade. Regimul termic diurn nu-l influenţează şi pe cel nocturn, iar minima rămîne la 2 grade. Duminică, 18 aprilie, se strică vremea. Se readună norii şi plouă destul de mult, iar maxima se opreşte la 12 grade. Singura veste bună este că mai creşte maxima nocturnă care ajunge la 6 grade.

Fix la fel va fi vremea şi luni, 19 aprilie, cînd cerul va fi acopereit, plouă slab întreg intervalul la o maximă diurnă de 12 grade şi o minimă nocturnă staţionară la 6 grade. Cea mai rece zi din întreg intervalul de prognoză pare a fi cea de marţi, 20 aprilie, cînd nu vor fi mai mult de 9 grade şi continuă să plouă. După lăsarea întunericului nu sînt schimbări notabile, iar minima rămîne la 6 grade.

Mai zărim soarele abia miercuri, 21 aprilie, dar vor fi şi ceva nori lipsiţi de importanţă. Se ajunge la valori termice diurne de 11 grade, însă noaptea va fi mai rece şi minima coboară la 5 grade. Joi, 22 aprilie, se readună norii şi reîncep precipitaţiile, chiar dacă ziua se mai încălzeşte şi se ajunge la 13 grade. Se depreciază regimul termic nocturn şi se ajunge la 4 grade. Vineri, 23 aprilie, va fi cer acoperit, dar pare că precipitaţiile încetează.

Maxima zilei nu trece de 13 grade, iar minima nocturnă ajunge la 6 grade. Week-end-ul viitor aduce timp mohorît. Sîmbătă şi duminică, în perioada 24 – 25 aprilie, ploile vor face legea. În ce priveşte temperaturile nu avem mari speranţe, pentru că ziua vor fi cam 12, cel mult 13 grade, iar minima nocturnă va fi de 6 grade.

Citește știrea

Trending