Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Au dat foc la pădure. Intervenţia pompierilor a durat 8 ore

Știre publicată în urmă cu

în data de

Patru hectare şi jumătate din fondul forestier şi cinci hectare de vegetaţie uscată au ars, pe 11 mai, în zona oraşului Bicaz. Intervenţia pompierilor a durat aproximativ 8 ore iar cauza a fost stabilită drept acţiunea intenţionată.

“În data de 11.05.2020, în jurul orei 13.04, pompierii nemțeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și stingerea unui incendiu de vegetație uscată în orașul Bicaz.

Incendiul se manifesta în trei locuri diferite, fiind identificate focare. Pentru localizarea și stingerea incendiului au intervenit 28 de pompieri de la Detașamentul Piatra Neamț, 8 voluntari din cadrul SVSU Bicaz, 8 lucrători de la Ocolul Silvic Borca și 6 cadre de la IPJ.

Intervenția a fost dificilă din cauza vântului și a terenului cu acces dificil. Au ars aproximativ 4,5 ha fond forestier și 5 ha vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind acțiunea intenționată. Misiunea de stingere s-a încheiat în data de 12.05.2020, în jurul orei 21”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

 

FOTO: generică

Advertisement
Trending