Contactează-ne

Eveniment

Neamţ: Arestare! Era să-şi omoare nevasta

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un sătean din Ion Creangă şi-a înjunghiat soţia pe 3 ianuarie ■ a doua zi a fost arestat preventiv ■ a contestat măsura, o decizie definivă urmînd a da Curtea de Apel Bacău ■ într-un caz de atentat la viaţă, autorul nu este mulţumit de sentinţa de 3 ani şi 9 luni de închisoare ■

Un sătean din localitatea Ion Creangă s-a luat la ceartă cu soţia în primele zile ale acestui an, iar într-un acces de furie a înjunghiat-o, victima ajungînd la spital.

S-a întîmplat pe 3 ianuarie 2020, ulterior a fost reţinut, iar a doua zi judecătorii din cadrul Tribunalului Neamţ l-au arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

„În temeiul art. 226 Cod procedură penală, admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lîngă Tribunalul Neamţ. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Grădinaru Mitică, pentru săvîrşirea infracţiunii de tentativă de omor prevăzută de art. 32 raportat la art. 188 Cod penal cu aplicarea art. 199 Cod penal, pentru o perioadă de 30 de zile, începînd cu data de 4 ianuarie 2020 şi pînă la data de 2 februarie 2020 inclusiv“, conform instanţei.

Decizia Tribunalului Neamţ nu este definitivă şi a fost atacată deja de inculpat, astfel că dosarul va ajunge pe rolul Cureţii de Apel Bacău care va decide dacă locul bărbatului este după gratii, sau nu. Conform actelor de urmărire penală, agresiunea a avut loc la locuinţa celor doi soţi din localitatea menţionată.

Pe fondul consumului de alcool dar şi a altor neînţelegeri mai vechi părţile combatante s-au luat la ceastă. Nu a durat mult pînă ce scandalul a degenerat, iar într-un moment de furie agresorul în vîrstă de 54 de ani a pus mîna pe un cuţit şi a înjunghiat victima în zona toracică. Ulterior au fost anunţate autorităţile, iar un echipaj din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Neamţ a preluat victima şi a transportat-o la spital.

Medicii au intervenit chirurgical, ulterior stabilindu-se că prin natura lor leziunile suferite i-au pus viaţa femeii în pericol. Avînd în vedere toate aceste considerente inculpatul a fost reţinut iar mai apoi privat de libertate, acesta fiind prima agresiune împotriva vieţii din judeţul Neamţ în anul care tocmai a început.

„În ziua de 3 ianuarie, la ora 15.07, medicii de pe ambulanţa TIM-SMURD au adus la spital o pacientă în vîrstă de 53 de ani, din satul Izvoare, comuna Ion Creangă. Femeia prezenta policontuzii în urma unei agresiuni domestice, cu o contuzie toraco- abdominală, avînd o plagă înjungheată henitorace stîng.

În urma investigaţiilor s-a constatat un hemopneumotorax, care presupune prezenţa comcomitentă a aerului şi sîngelui în plămîni. Rana i-a fost drenată în regim de urgenţă de către medicii specialişti. Pacienta se află în stare stabilă la Secţia ATI“, a precizat Andreea Trifan, purtătorul de cuvînt al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman.

Atentatul cu maceta, va fi o nouă judecată

Dosarul atentatului cu maceta se mută de pe rolul Tribunalului Neamţ pe rolul Curţii de Apel Bacău după ce inculpatul şi anchetatorii au atacat decizia instanţei de fond.

Ionuţ Daniel Ungheanu, din Pîngăraţi, a fost condamnat la 3 ani şi 9 luni de închisoare pentru tentativă de omor, tulburare a ordinii şi liniştii publice şi lovire sau alte violenţe. Tînărul datorează Spitalului Neamţ circa 2.500 de lei, plus 1.500 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

Rămîne de văzut ce vor stabili magistraţii din judeţul vecin, însă decizia lor va fi definitivă. Fapta a avut loc pe 18 martie 2018, pe strada Aleea Ulmilor din cartierul Dărmăneşti şi se pare că nu ar fi avut nici o miză. Incidentul în urma căruia două persoane au fost rănite a avut loc în jurul orei 17.15 şi a fost anunţat la Poliţia Piatra Neamţ prin 112.

Cercetările au stabilit că agresorul şi viitoarea victimă nu se cunoşteau. Totuşi, inculpatul era băut şi a atacat un bărbat pe care l-a lovit cu un cuţit tip macetă peste mîini, cap şi torace.

Un trecător care a văzut incidentul a sărit în apărarea victimei, la rîndul lui fiind lovit cu aceeaşi armă. Prima victimă a ajuns la spital pentru îngrijiri medicale, iar medicii au concluzionat că a suferit leziuni care necesită pentru vindecare un număr de 20 – 25 de zile de îngrijiri medicale.

A fost momentul în care fapta încadrată iniţial ca loviri şi alte violenţe a trecut din „curtea“ Parchetului local, în cea a Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ. Procurorii au apreciat că prin natura lor leziunile suferite de victimă i-au pus viaţa în primejdie şi au schimbat încadrarea juridică în tentativă de omor.

Al doilea bărbat a suferit şi el leziuni care necesită 4-5 zile de îngrijiri medicale. Aşa stînd lucrurile, inculpatul a fost reţinut şi propus spre arestare la Tribunalul Neamţ. În repetate rînduri el a cerut înlocuirea privării de libertate cu o măsură mai blîndă, iar la o vreme a obţinut schimbarea cătuşelor cu statutul de arestat la domiciliu, măsură preventivă care a fost menţinută la pronunţare.

Advertisement
Trending