Contactează-ne

Eveniment

Neamţ: Arestare! Era să-şi omoare nevasta

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un sătean din Ion Creangă şi-a înjunghiat soţia pe 3 ianuarie ■ a doua zi a fost arestat preventiv ■ a contestat măsura, o decizie definivă urmînd a da Curtea de Apel Bacău ■ într-un caz de atentat la viaţă, autorul nu este mulţumit de sentinţa de 3 ani şi 9 luni de închisoare ■

Un sătean din localitatea Ion Creangă s-a luat la ceartă cu soţia în primele zile ale acestui an, iar într-un acces de furie a înjunghiat-o, victima ajungînd la spital.

S-a întîmplat pe 3 ianuarie 2020, ulterior a fost reţinut, iar a doua zi judecătorii din cadrul Tribunalului Neamţ l-au arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

„În temeiul art. 226 Cod procedură penală, admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lîngă Tribunalul Neamţ. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Grădinaru Mitică, pentru săvîrşirea infracţiunii de tentativă de omor prevăzută de art. 32 raportat la art. 188 Cod penal cu aplicarea art. 199 Cod penal, pentru o perioadă de 30 de zile, începînd cu data de 4 ianuarie 2020 şi pînă la data de 2 februarie 2020 inclusiv“, conform instanţei.

Decizia Tribunalului Neamţ nu este definitivă şi a fost atacată deja de inculpat, astfel că dosarul va ajunge pe rolul Cureţii de Apel Bacău care va decide dacă locul bărbatului este după gratii, sau nu. Conform actelor de urmărire penală, agresiunea a avut loc la locuinţa celor doi soţi din localitatea menţionată.

Pe fondul consumului de alcool dar şi a altor neînţelegeri mai vechi părţile combatante s-au luat la ceastă. Nu a durat mult pînă ce scandalul a degenerat, iar într-un moment de furie agresorul în vîrstă de 54 de ani a pus mîna pe un cuţit şi a înjunghiat victima în zona toracică. Ulterior au fost anunţate autorităţile, iar un echipaj din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Neamţ a preluat victima şi a transportat-o la spital.

Medicii au intervenit chirurgical, ulterior stabilindu-se că prin natura lor leziunile suferite i-au pus viaţa femeii în pericol. Avînd în vedere toate aceste considerente inculpatul a fost reţinut iar mai apoi privat de libertate, acesta fiind prima agresiune împotriva vieţii din judeţul Neamţ în anul care tocmai a început.

„În ziua de 3 ianuarie, la ora 15.07, medicii de pe ambulanţa TIM-SMURD au adus la spital o pacientă în vîrstă de 53 de ani, din satul Izvoare, comuna Ion Creangă. Femeia prezenta policontuzii în urma unei agresiuni domestice, cu o contuzie toraco- abdominală, avînd o plagă înjungheată henitorace stîng.

În urma investigaţiilor s-a constatat un hemopneumotorax, care presupune prezenţa comcomitentă a aerului şi sîngelui în plămîni. Rana i-a fost drenată în regim de urgenţă de către medicii specialişti. Pacienta se află în stare stabilă la Secţia ATI“, a precizat Andreea Trifan, purtătorul de cuvînt al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman.

Atentatul cu maceta, va fi o nouă judecată

Dosarul atentatului cu maceta se mută de pe rolul Tribunalului Neamţ pe rolul Curţii de Apel Bacău după ce inculpatul şi anchetatorii au atacat decizia instanţei de fond.

Ionuţ Daniel Ungheanu, din Pîngăraţi, a fost condamnat la 3 ani şi 9 luni de închisoare pentru tentativă de omor, tulburare a ordinii şi liniştii publice şi lovire sau alte violenţe. Tînărul datorează Spitalului Neamţ circa 2.500 de lei, plus 1.500 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

Rămîne de văzut ce vor stabili magistraţii din judeţul vecin, însă decizia lor va fi definitivă. Fapta a avut loc pe 18 martie 2018, pe strada Aleea Ulmilor din cartierul Dărmăneşti şi se pare că nu ar fi avut nici o miză. Incidentul în urma căruia două persoane au fost rănite a avut loc în jurul orei 17.15 şi a fost anunţat la Poliţia Piatra Neamţ prin 112.

Cercetările au stabilit că agresorul şi viitoarea victimă nu se cunoşteau. Totuşi, inculpatul era băut şi a atacat un bărbat pe care l-a lovit cu un cuţit tip macetă peste mîini, cap şi torace.

Un trecător care a văzut incidentul a sărit în apărarea victimei, la rîndul lui fiind lovit cu aceeaşi armă. Prima victimă a ajuns la spital pentru îngrijiri medicale, iar medicii au concluzionat că a suferit leziuni care necesită pentru vindecare un număr de 20 – 25 de zile de îngrijiri medicale.

A fost momentul în care fapta încadrată iniţial ca loviri şi alte violenţe a trecut din „curtea“ Parchetului local, în cea a Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ. Procurorii au apreciat că prin natura lor leziunile suferite de victimă i-au pus viaţa în primejdie şi au schimbat încadrarea juridică în tentativă de omor.

Al doilea bărbat a suferit şi el leziuni care necesită 4-5 zile de îngrijiri medicale. Aşa stînd lucrurile, inculpatul a fost reţinut şi propus spre arestare la Tribunalul Neamţ. În repetate rînduri el a cerut înlocuirea privării de libertate cu o măsură mai blîndă, iar la o vreme a obţinut schimbarea cătuşelor cu statutul de arestat la domiciliu, măsură preventivă care a fost menţinută la pronunţare.

Actualitate

Detalii din ancheta tatălui care şi-a ucis fiica în vârstă de 5 ani

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ cadavrul victimei minore era îngropat la numai jumătate de metru adîncime ■ se pare că totul a ieşit la iveală în urma unei sesizări ■ anchetatorii caută şi cadavrul mamei ■ presupusul autor a fost arestat după 15 ani ■

Antonio Ilie Arhip, de 51 de ani, din Tîrgu Neamţ, care-i acuzat că şi-a ucis atît fosta nevastă, cît şi fiica de 5 ani în urmă cu 15 ani, a fost arestat preventiv de magistraţii din cadrul Tribunalului Neamţ.

„În temeiul art. 226 Cod procedură penală, raportat la art. 203 alin. 3 Cod procedură penală, art. 202 Cod procedură penală şi art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lîngă Tribunalul Neamţ, avînd ca obiect luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul A. A.- I.

Dispune arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile, începînd cu data de 20.10.2021 pînă la data de 18.11.2021 inclusiv, a inculpatului A. A. -I., cercetat în dosarul penal nr. 32/P/2021 al Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ pentru săvîrşirea infracţiunii de omor calificat, prevăzută de art.188 Cod penal- art. 189 alin. 1 lit.f Cod penal, cu referire la art.199 alin.1 Cod penal“, conform instanţei.

Decizia nu este definitivă, la pronunţare inculpatul nu a contestat-o, dar mai are timp. Totul a ieşit la iveală la un deceniu şi jumătate de la dispariţia fostei neveste a lui Arhip, Magdalena Ursu, de 26 de ani, din Buhuşi şi a fiicei celor doi, Andreea, atunci de 5 ani.

Pe 19 octombrie 2021, în urma unei sesizări, anchetatorii au descins în curtea inculpatului, ulterior descoperind cadavrul copilei. Era îngropat la o adîncime de numai jumătate de metru. Anchetatorii au găsit osemintele unei persoane minore, cu o înălţime de circa un metru. Oamenii legii presupun că individul ar fi ucis-o şi pe fosta soţie, cel mai probabil cadavrul fiind îngropat tot prin preajma casei, în curte sau în grădină.

Cel mai probabil este o chestiune de timp pînă cînd va fi descoperit. Dacă toate acestea se adeveresc, iar inculpatul va fi găsit vinovat de dublu omor şi-ar putea petrece toată viaţa în închisoare. Conform normelor în vigoare acesta poate fi condamnat la maximul prevăzut de Codul penal, 25 de ani de închisoare sau detenţie pe viaţă.

Probabil ideea crimei a încolţit încă de pe 7 decembrie 2006, cînd Magdalena Ursu, divorţată fiind de fostul soţ şi locuind deja la casa părintească, la Buhuşi, cu tatăl ei, s-a prezentat la uşa lui Arhip cu un executor judecătoresc pentru a-şi lua fiica pe care instanţa i-o încredinţase. Au plecat împreună la Buhuşi, la bunicul matern. A doua zi, pe 8 decembrie 2006, Arhip a venit la Magdalena Ursu şi nu se ştie cum a convins-o să mergă împreună cu fetiţa în oraş pentru a-i cumpăra hăinuţe. Nu s-au mai întors niciodată acasă.

Ancheta a fost îngreunată de faptul că bunicul matern a anunţat dispariţia la celor două la aproape un an şi jumătate, în martie 2007. Ani de zile au fost căutate fără folos, de neînţeles fiind cum de nu s-a săpat şi în curtea inculpatului, deşi acesta era primul suspect, fiind ultimul care le văzuse. Au existat zvonuri că mama şi fiica ar fi plecat în Germania, dar corespondenţa oficială cu statul străin nu a confirmat acest lucru.

Acum este cautat cadavrul mamei, posibil să fie făcute teste ADN şi să se stabilească exact modul în care victima minoră şi-a pierdut viaţa dar şi mobilul crimei, deşi acesta pare evident, răzbunare sau gelozie. Pînă acum inculpatul nu a mai avut contact cu legea penală.

Citește știrea

Actualitate

Persoană decedată, lăsată într-un apartament care putea lua foc de la o candelă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Pompierii pietreni au avut parte de o intervenţie mai puţin obişnuită, joi, 21 octombrie.

Ei au fost alertaţi pentru că pe casa scării unui bloc din Piatra Neamţ se simţea miros de fum. Au intrat într-un apartament în care au găsit o persoană decedată, iar un dulap ardea mocnit. După ce au stins flăcările, pompierii au stabilit că acestea au fost provocate de la o candelă lăsată nesupravegheată şi că persoana din apartament fusese declarată decedată în cursul acestei dimineţi.

“În jurul orei 09:51, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre faptul că se simte miros de fum pe casa scării într-un bloc de locuințe din bulevardul Decebal, municipiul Piatra Neamț.

La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD.

Pompierii au intrat într-un apartament situat la etajul șase, unde au constatat că o persoană era decedată, iar un dulap ardea mocnit.

Miltarii au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite și au acționat pentru evacuarea fumului din interiorul apartamentului.

Incendiul s-a produs cel mai probabil din cauza unei candele lăsată nesupravegheată (foc deschis în spații închise).

Nu a fost necesară evacuarea locatarilor din bloc.

Precizăm faptul că persoana nu a decedat din cauza incendiului, aceasta fiind declarată decedată în cursul aceste dimineți, de către un echipaj SAJ”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

MONSTRUL – Mamă şi fiică ucise. A scăpat de pedeapsă timp de 15 ani

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ o fetiţă de 5 ani şi mama de 26 de ani au dispărut fără urmă, de la finalul anului 2006 ■ ultima dată, cele două se văzuseră cu tatăl copilei, din Tîrgu Neamţ ■ cu o zi înainte, mama îşi luase fiica de la tată cu ajutorul unui executor judecătoresc ■ ani în şir bărbatul a negat că ar şti ceva de cele două ■ rămăşiţele copilei au fost descoperite în curtea tatălui ■ bărbatul a fost reţinut şi a ajuns la instanţă cu propunere de arestare preventivă, măsură admisă ■

Dispariţia fără urmă a unei fetiţe de 5 ani şi a mamei ei, o femeie de 24 de ani, a avut un final nefericit. Timp de 15 ani cele două au fost căutate fără folos şi nici o pistă nu a dus la aflarea adevărului.

Ambele locuiau la părinţii femeii, în oraşul Buhuşi, judeţul Bacău, iar tatăl copilei este de loc din Tîrgu Neamţ. Timp de 15 ani s-au făcut cercetări, s-au audiat martori, au fost prelevate şi analizate diferite probe, însă toate acestea nu au dus la nici un rezultat. A durat un deceniu şi jumătate pînă cînd rămăşiţele copilei au fost descoperite în curtea tatălui din Tîrgu Neamţ.

Cele două, Andreea, de 5 ani, şi mama sa, Magdalena Ursu, de 26 de ani, au dispărut de pe 8 decembrie 2006, iar cel despre care se presupune că le-a luat viaţa a fost reţinut pe 19 octombrie 2021.

„La data de 19.10.2021, la Parchetul de pe lîngă Tribunalul Neamţ s-a înregistrat dosar penal ca urmare a unei sesizări vizînd dispariţia în anul 2006 a două victime, mama şi fiica minoră, existînd posibilitatea ca persoanele dispărute să fi fost la acel moment victimele unei infracţiuni de omor.

Ca urmare a cercetărilor, la data de 19.10.2021, a fost efectuată o percheziţie domiciliară la locuinţa de pe raza oraşului Tîrgu Neamţ, ocazie cu care au fost identificate rămăşiţele unui cadavru uman, posibil al unei persoane minore, ce erau îngropate în curtea casei. Avînd în vedere că proprietarul locuinţei este tatăl uneia din victimele date dispărute în anul 2006, prin ordonanţa procurorului din data de 19.10.2021 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de acesta sub aspectul săvîrşrii infracţiunii de omor calificat, prevăzută şi pedepsită de art, 188 – 189, alin. 1, lit. f, cu aplicarea art. 199 Cod penal“, conform unui comunicat al Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ.

S-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a suspectului, iar ulterior, pe 20 octombrie 2021, la aproape 15 ani de la data dispariiei celor două, individul a fost dus în faţa unui judecător din cadrul Tribunalului Neamţ cu propunere de arestare preventivă, măsura fiind luată. Iată firul poveştii pentru elucidarea căreia a fost nevoie de 15 ani, La data dispariţiei, 8 decembrie 2006, Magdalena Ursu era despărţită de soţ, Antonio Ilie Arhip, de loc din Tîrgu Neamţ, mama fiind cea care avea custodia copilei rezultată din mariaj, Andreea, la acea vreme de 5 ani.

Bărbatul locuia în Tîrgu Neamţ, iar mama şi fiica s-au întors la părinţii femeii şi locuiau în Buhuşi, judeţul Bacău. În ziua fatidică, cele două au ieşit în oraş cu tatăl copilei, pentru a-i cumpăra celei mici nişte hănuţe. Mama şi fiica au plecat de acasă, fiind văzute pentru ultima dată de bunicul matern. Nu a mai dat de urma lor şi deocamdată nu se ştie ce l-a determinat pe Mihai Ursu să aştepte timp de doi ani pînă cînd a anunţat dispariţia celor două.

Abia pe 7 martie 2008, Mihai Ursu a reclamat la Poliţia Tîrgu Neamţ că de mai bine de un an şi jumătate nu mai ştie nimic de fiică şi nepoată. A menţionat atunci că, la data de 8 decembrie 2006, acasă la el a venit în vizită fostul ginere, care le-ar fi luat pe ambele în oraş, la cumpărături. De menţionat este faptul că, cel mai probabil, gestul care a aprins ideea crimei în capul tatălui, avusese loc cu o zi în urmă. Asta deoarece, pe 7 decembrie 2006, Magdalena Ursu, care era însoţită de un executor judecătoresc s-a deplasat la domiciliul fostului soţ, ocazie cu care Antonio Ilie Arhip i-ar fi încredinţat  fetiţa. Fusese pusă în executare o sentinţă civilă din 26 noiembrie 2006, prin care custodia copilului îI era cordată mamei.

În aceeaşi zi, pe 7 decembrie 2006, femeia şi-a luat copilul şi s-a întors în casa părintească, la Buhuşi. Pe 8 decembrie, tatăl a venit la uşa lor şi nu se ştie cum a reuşit să le convingă să meargă la cumpărături. Au plecat spre moarte, pentru că de atunci nu au mai fost văzute. Tatăl a fost audiat,dar în mod constant a susţinut că a fost în oraş, cu ambele, însă în aceeaşi zi s-au despărţit, mama şi fiica plecînd spre domiciliul bunicului matern, iar el s-a întors acasă, la Tîrgu Neamţ.

Fetiţa rămăsese cu domiciliul în Neamţ, drept pentru care timp de un deceniu şi jumătate poliţiştii din două judeţe le-au căutat fără folos. Au fost audiate zeci de persoane şi s-au verificat numeroase piste, însă fără nici un rezultat. La un moment dat, anchetatorii au primit o informaţie, cum că cele două dispărute s-ar afla în Germania, la nişte rude.

În aceste condiţii autorităţile din România au cerut sprijinul judiciariştilor nemţi.  S-au „plimbat“ tone de hîrtii, dar demersul internaţional nu a dat roade, dispărutele nefiind găsite. S-a renunţat la această pistă şi s-au reluat cercetările în România, însă nici unul din demersuri nu a avut efectul scontat. Acum cadavrul copilei a fost găsit în curtea tatălui şi, cel mai probabil şi mama a avut aceeaşi soartă. Cercetările urmează a stabili exact ce s-a întîmplat în ziua fatidică, în urmă cu 15 ani.

Citește știrea

Trending