Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Andreea Marin, din nou acasă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ cunoscuta realizatoare TV a revenit în week-end în oraşul de baştină, la Roman ■ Andreea Marin a trăit emoţiile revederii cu liceul pe care l-a absolvit, Colegiul Roman Vodă ■ a regăsit apoi gustul prăjiturilor de la cofetăria Tosca, acolo unde mai fugea cu colegii ■

Andreea Marin, Zîna Surprizelor cum e cunoscută realizatoarea de televiziune, a revenit după ceva vreme la Roman, oraşul natal. Nu singură, ci cu partenerul de viaţă şi cu fetiţa ei. Într-o postare pe Facebook, Andreea Marin mărturiseşte că a fost copleşită de emoţiile regăsirii unor locuri pline de semnificaţii şi de aduceri aminte. Liceul pe care l-a absolvit, Colegiul Roman Vodă, a fost unul dintre aceste locuri, iar altul cofetăria din centru unde a regăsit gustul prăjiturilor pe care le savura odinioară. Dar surpriza pentru Zîna Surprizelor a fost „tanti Aurica Anghel“, care de 60 de ani „prăjitureşte“ la cofetăria Tosca. După Roman şi-a continuat itinerariul amintirilor spre Iaşi, oraşul stundenţiei şi al primilor paşi în televiziune. Dar iată şi postarea cunoscutei realizatoare tv: „ACASA… Ce putere minunată, de balsam pentru suflet, are acest cuvînt-sentiment… Spre cei dragi, adunaţi acasă, m-au îndreptat paşii în ultimele zile, spre Romanul natal. Timpul preţios cu familia a fost un dar de neuitat… Atât de importante şi amintirile ivite parcă din senin, la orice pas. În imagine, liceul meu drag, fereastra lui pe care erau lipite foile cu rezultatele examenelor de treapta întâi, a doua, bacaureatul… Apoi, foarte aproape, cofetăria Tosca, unde fugeam din când în când cu colegii, ademeniţi de îngheţata sau indienele nemaipomenite, făcute după reţeta bunicii, aşa cum nu mai găseşti azi… I-am povestit despre parfumul şi gustul copilăriei mele copilului meu, partenerului de viaţă, dar nu ajunsesem împreună acolo, aşa că am urcat cu emoţie pe trepte spre terasa de unde odinioară priveam oraşul şi savuram desertul preferat. Surpriza întâlnirii cu tanti Aurica Anghel s-a întâmplat în chip minunat: are 80 de ani, de 60 de ani «prăjitureşte» cu spor şi e mândră că dulciurile ei au ajuns să fie dorite până departe, peste mări şi ţări, îşi face planuri de viitor pentru un nou laborator modern şi nu are un rid pe frunte, iar pofta de viaţă, mintea ascuţită, mişcările rapide de gazdă gata să-şi mulţumească oaspeţii sfidează timpul! Savurez o indiană cum nicăieri în lume n-am mai întâlnit şi ea îmi povesteşte cum păstrează cu sfinţenie reţetele… Iar celalalt secret, al alungării ridurilor şi al feminităţii păstrate peste timp? Se şterge zilnic pe faţă cu ştergarul de cânepă, îşi coafează părul, spinarea dreaptă şi munca, exemplu pentru copiii şi nepoţii ce trăiesc moştenind valoroasa afacere dezvoltată de ea… Paşii m-au dus apoi şi către cei tăcuţi şi dragi ce nu mai sunt aici, dar lumina aprinsă pentru ei ne încălzeşte sufletele deopotrivă şi ne apropie, fie că suntem aici, fie sus, în cer… (…) Zile de neuitat!“.

Actualitate

Cadavru găsit într-o fosă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Corpul neînsufleţit al unei femei de 74 de ani a fost găsit de pompierii nemţeni într-o fosă, în comuna Gherăieşti, vineri, 16 aprilie.

“Prin apel la 112, în jurul orei 11:04, pompierii au fost solicitați să intervină pentru degajarea unei persoane căzută într-o fosă, în comuna Gherăești.

La locul solicitării s-au deplasat pompieri din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au scos din interiorul fosei  o femeie de 74 de ani, ce nu prezenta semne vitale”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Accident neverosimil: autoturism lovit de roata unui camion

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier mai puţin obişnuit s-a produs vineri, 16 aprilie, în comuna Bălţăteşti. O femeie a ajuns la spital după ce autoturismul pe care îl conducea a fost lovit de o roată desprinsă de la un autocamion încărcat cu lemne.

“Prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Bălțătești. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț.

O roată de la un autocamion încărcat cu lemne s-a desprins și a lovit un autoturism. În autoturism se afla doar conducatoarea auto, o femeie de 40 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD,  ulterior fiind transportată la CPU Târgu Neamț.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și au curățat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Primăvară … timidă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pînă la finele săptămînii viitoare se anunţă temperaturi „călii“ ■ maximele diurne vor oscila între 9 şi 13 grade ■ în cea mai caldă noapte nu vor fi mai mult de 6 grade ■ în cea mai mare parte a intervalului sînt aşteptate ploi ■

Primăvara aceasta a fost capricioasă şi la fel va rămîne vremea chiar dacă am trecut în a doua parte a anotimpului. Cea de-a doua decadă a lui aprilie nu ne aduce timpul bun la care sperăm, iar meteorologii anunţă valori termice sub media perioadei, indiferent dacă vorbim de cele nocturne sau de cele diurne.

Şi mai rău este faptul că în majoritatea intervalului supus analizei sînt aşteptate precipitaţii sub formă de ploaie. Aşa stînd lucrurile trebuie spus faptul că meteorologii de la staţia de pe Ceahlău – Toaca au anunţat faptul că pe munte este un strat consistent de nea, ce măsoară 100 de centimetri de nea, iar o vorbă din popor spune că nu vine primăvara pînă nu se topeşte zăpada de pe munte.

Ieri, 15 aprilie 2021, la jumătatea primăverii, la ora 10:00 erau 2 grade la Tîrgu Neamţ, 3 grade erau la Roman, iar în reşedinţa de judeţ se înregistrau la acelaşi moment 5 grade. Pe munte erau valori negative, de -6 grade. Astăzi, 16 aprilie, am putea zări soarele în răstimpuri, iar la amiază se vor înregistra 11 grade.

Minima nocturnă va fi mult sub media perioadei, doar 2 grade. Ceva mai bine va fi sîmbătă, 17 aprilie, cînd se anunţă cer varoabil cu soare şi pînă la 13 grade. Regimul termic diurn nu-l influenţează şi pe cel nocturn, iar minima rămîne la 2 grade. Duminică, 18 aprilie, se strică vremea. Se readună norii şi plouă destul de mult, iar maxima se opreşte la 12 grade. Singura veste bună este că mai creşte maxima nocturnă care ajunge la 6 grade.

Fix la fel va fi vremea şi luni, 19 aprilie, cînd cerul va fi acopereit, plouă slab întreg intervalul la o maximă diurnă de 12 grade şi o minimă nocturnă staţionară la 6 grade. Cea mai rece zi din întreg intervalul de prognoză pare a fi cea de marţi, 20 aprilie, cînd nu vor fi mai mult de 9 grade şi continuă să plouă. După lăsarea întunericului nu sînt schimbări notabile, iar minima rămîne la 6 grade.

Mai zărim soarele abia miercuri, 21 aprilie, dar vor fi şi ceva nori lipsiţi de importanţă. Se ajunge la valori termice diurne de 11 grade, însă noaptea va fi mai rece şi minima coboară la 5 grade. Joi, 22 aprilie, se readună norii şi reîncep precipitaţiile, chiar dacă ziua se mai încălzeşte şi se ajunge la 13 grade. Se depreciază regimul termic nocturn şi se ajunge la 4 grade. Vineri, 23 aprilie, va fi cer acoperit, dar pare că precipitaţiile încetează.

Maxima zilei nu trece de 13 grade, iar minima nocturnă ajunge la 6 grade. Week-end-ul viitor aduce timp mohorît. Sîmbătă şi duminică, în perioada 24 – 25 aprilie, ploile vor face legea. În ce priveşte temperaturile nu avem mari speranţe, pentru că ziua vor fi cam 12, cel mult 13 grade, iar minima nocturnă va fi de 6 grade.

Citește știrea

Trending