Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Ajutoare UE. Produse de igienă pentru persoanele defavorizate

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ acţiunea a demarat la Piatra Neamţ de pe 27 ianuarie ■ la Roman, ea va începe de pe data de 11 februarie ■ un pachet conţine 5 periuţe de dinţi, pastă de dinţi (300 ml), săpun lichid (500 ml), şampon copii (800 ml), şampon adulţi (500 ml) şi detergent (2,7 kg)n proiectul este derulat prin Ministerul Fondurilor Europene şi are o valoare de 141.224.394 de lei ■

Conducerea Primăriei Roman va începe de marţi, 11 februarie, să distribuie pachetele cu produse de igienă destinate persoanelor defavorizate.

Acestea sînt primite de la Prefectură, în cadrul unui proiect derulat în toate judeţele prin Uniunea Europeană, respectiv Ministerul Fondurilor Europene din România .

E vorba de Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate POAD 2018-2020, prin care se dau pachete. Acestea conţin 5 periuţe de dinţi, pastă de dinţi (300 ml), săpun lichid (500 ml), şampon pentru copii (800 ml), şampon pentru adulţi (500 ml) şidetergent pentru rufe (2,7 kg).Categoriile de persoane defavorizate care beneficiază de pachete cu produse de igienă sînt stabilite prin dispoziţie scrisă a primarului.

Este vorba despre beneficiarii Legii nr. 416/2001, a venitului minim garantat cu modificările şi completările ulterioare; familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010, privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Persoanele care se încadrează în ambele categorii beneficiază de pachete cu produse de igienă aferente unei singure categorii din care fac parte la data acordării asistenţei materiale de bază. Mai pot beneficia persoane aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate.

Pachetele se ridică personal de către beneficiari de la centrul de distribuire din curtea fostului Club Petrotub, în spatele Poliţiei Locale şi a Direcţiei Locale pentru Evidenţa Persoanelor, pe baza actului de identitate.

Primăria a stabilit şi programul de distribuire a acestor ajutoare, după cum urmează: beneficiarii de ajutor social se pot prezenta în zilele de luni, 10 februarie şi marţi, 11 februarie 2020, în timp ce beneficiarii de alocaţie pentru susţinerea familiei în zilele miercuri, 12 februarie şi joi, 13 februarie 2020. Distribuirea produselor de igienă se va realiza după următorul program: 8.00 – 14.00.

La Piatra Neamţ, operaţiunea de distribuire a acestor ajutoare a început de pe 27 ianuarie, desfăşurîndu-se prin Direcţia de Asistenţă Socială. Produsele se vor distribui la depozitul aflat în Cartierul Speranţa, începînd cu 27 ianuarie 2020, de luni pînă joi între orele 09.00-14.00, iar vineri între orele 09.00-13.00, se precizează într-un comunicat primăriei.

Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate are o valoare totală de 166.146.346,88 lei, din care valoarea cofinanţată de Uniunea Europeană este de 141.224.394 lei, co-finanţare din Fondul de Ajutor European destinat celor mai dezavantajate persoane, prin Programul Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014 – 2020.

Actualitate

Autoturism în şanţ, pasager la spital

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Un tânăr în vârstă de 19 ani a ajuns la spital, vineri seara, 22 ianuarie, după ce a fost victima unui accident rutier produs în comuna Gârcina.

“În jurul orei 22:29, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Gârcina. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.

În urma accidentului rutier produs, în care un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un șanț, a rezultat o victimă.

Până la sosirea forțelor de intervenție, cei doi ocupanți ai autoturismului erau ieșiți din autoturism. Pasagerul, un tânăr de 19 ani, a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la spital.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor autoturismului”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Vreme bună pînă la final de lună

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii anunţă valori termice pozitive pînă la început de februarie ■ arareori minimele vor fi negative ■ precipitaţiile vor fi rare şi neînsemnate cantitativ ■

După ce cîteva zile de ger, vremea s-a încălzit spectaculos, iar din prognoză rezultă că aşa vor fi condiţiile meteo pînă la începutul lunii viitoare. Meteorologii anunţă zile senine, cu valori termice diurne ce se vor încadra între 3 şi cel mult 8 grade Celsius, nefireşti de mari pentru acest moment al anului.

Şi minimele nocturne vor fi preponderent pozitive şi rare vor fi intervalele cînd mercurul din termometre scade sub pragul îngheţului. Precipitaţiile vor fi rare şi nensemnate din punct de vedere cantitativ. Pînă atunci trebuie spus că chiar de ieri, 21 ianuarie, vremea s-a mai îmbunat şi la ora 10:00 termometrele indicau -3 grade la Roman, 1 grad cu plus era la Piatra Neamţ, 2 grade erau la Roman, iar la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca termometrele indicau, la acelaşi moment, -5 grade.

Din cauza vîntului, pe munte indicele de răcire era de -18 grade. Mai este şi ceva zăpadă, în strat de 3 – 5 centimetri în teritoriu şi 37 de centimetri pe munte. Aşa stînd lucrurile, trebuie spus că şi azi, 22 ianuarie, va fi soare şi timp bun, iar la amiază maxima saltă la valoarea de 6 grade. Noaptea aduce valori termice negative, de -1 grad. Cel mai cald va fi în week-end. Sîmbătă şi duminică, în perioada 23 – 24 ianuarie, se anunţă cer variabil cu soare, iar dacă meteorologii nu dau greş, în zona noastră se va înregistra o maximă spectaculoasă pentru momentul din an în care ne aflăm, de 8 grade.

Din acest motiv şi peste noapte va fi mai cald şi trecem la minime nocturne pozitive, de 1, respectiv 2 grade. Singura zi în care aşteptăm ceva precipitaţii va fi cea de luni, 25 ianuarie 2021. Cerul va fi acoperit şi va ploua slab la o maximă diurnă în scădere pînă la 5 grade. Cu toate acestea noaptea va fi blîndă cu o minimă de 1 grad. De marţi, 26 ianuarie, revedem soarele, dar nu prea mai are vlagă, astfel încît la amiază se vor atinge cu greu 3 grade, astfel că rămînem totuşi cu valori termice pozitive. Noaptea nu aduce schimbări de nici un fel şi minima rămîne cantonată la 1 grad.

La fel va fi vremea şi miercuri, 27 ianuarie, cînd va fi cer variabil cu soare, 3 grade ziua. Noaptea va fi mai rece şi minima va fi negativă, de -2 grade. Joi, 28 ianuarie, se readună norii, dar nu vor mai fi precipitaţii. Rămînem cu maxima diurnă de 3 grade şi o minimă nocturnă de -1 grad. Vineri, 29 ianuarie, nu este nici un fel de schimbare în registrul meteo. Ceva mai bine va fi week-end-ul viitor.

Pe final de lună, sîmbătă, 30 ianuarie, va fi cer acoperit, dar nu vor fi precipitaţii. Maxima diurnă va fi în creştere, pînă la 4 grade, iar peste noapte va fi 1 grad. În ultima zi a lui ianuarie revedem soarele ce aduce o maximă de 5 grade.

Citește știrea

Actualitate

Coliziune între două autoturisme, două victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier produs joi seara, 21 ianuarie, la Roznov, s-a soldat cu două victime. În accident au fost implicate două autoturisme, unul dintre şoferi fiind scos dintre fiarele contorsionate de pompieri şi transportat la spital. O altă persoană, pasager, a fost de asemenea transportată la unitatea medicală.

“Prin apel la 112, în jurul orei 20:48, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier produs pe DJ 156 A în orașul Roznov. În urma accidentului rutier produs între două autoturisme au rezultat două victime,  din care una încarcerată.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială de stingere, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD,  pompierii voluntari din cadrul SVSU Roznov cu autospeciala din dotare și două echipaje cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au descarcerat victima, conducătorul unuia dintre autoturisme, în stare critică. Acesta a fost preluat de echipajul de la SAJ.

Cea de-a doua victimă, pasager din celălalt autoturism, a fost găsit de către forțele de intervenție pe partea carosabilă. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD care i-a acordat primul ajutor calificat după care a fost transportat la spital.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor de la cele două autoturisme și vor curăța/degaja carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier produs și lichidele combustibile”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Trending