Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Admiterea în liceu, etapa situaţii speciale

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ este vorba de cazuri medicale, schimburi de elevi, redistribuire candidaţi pe locurile libere pentru apropierea de domiciliu, etc

Comisia judeţeană de admitere în liceu şi şcoli profesionale va trebui să rezolve, în perioada 22 -24 iunie, o serie de situaţii speciale ivite în procesul de admitere.

„Este vorba de situaţii medicale speciale, schimburi de elevi, redistribuire a candidaţilor gemeni, distribuirea şi redistribuirea pe locuri rămase libere pentru apropierea de domiciliu sau repartizarea celor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termem.

Această repartizare se va face, fără a depăşi numărul maxim de elevi într-o clasă (30 elevi – n.r.) şi va respecta, în toate cazurile, criteriul referitor la media de admitere, candidaţii repartizaţi trebuind să aibă media de admitere mai mare sau egală cu media ultimului admis pe locul 28, ca urmare a repartizării computerizate la specialitatea din clasa respectivă. Excepţie fac candidaţii gemeni, care se pot redistribui în clasa celui cu media mai mare sau invers“, a precizat Mihai Obreja, inspector general.

La inspectorat au fost primite două cereri de repartizare pe motive medicale, două de redistribuire a gemenilor şi trei pe motive de domiciliu. În judeţ au rămas neocupate, după prima etapă a repartizării computerizate: şase locuri la Liceul Agricol Ion Ionescu de la Brad, 123 la liceele vocaţionale şi 454 la profesională, din care 430 la cel de stat şi restul la dual.

„Greu de spus dacă şi după această etapă de admitere specială se vor ocupa toate locurile. Ţinînd cont de ceea ce s-a întîmplat anul trecut, cînd au rămas neocupate două clase la profesională, credem că şi anul acesta să ne aflăm într-o situaţie oarecum asemănătoare“, a mai spus Mihai Obreja.

Advertisement
Trending