Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Acuze grave după şedinţa de CJ

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ liberalul Hopşa acuză PSD, ALDE şi PMP că au respins un proiect ce prevedea ca 500.000 de lei să ajungă la o asociaţie care a sprijinit Spitalul Judeţean

Consilierul judeţean liberal Florin Hopşa a formulat un atac dur după şedinţa de CJ de luni, 30 martie. El acuză majoritatea PSD-ALDE-PMP că a respins un proiect de hotărîre ce prevedea încheierea unui parteneriat cu o asociaţie care a sprijinit Spitalul Judeţean Piatra Neamţ.

Asociaţia, care a donat unităţii spitaliceşti măşti, containere, viziere, mănuşi, dezinfectatnt şi alte materiale sanitare, ar fi urmat să primească 500.000 de lei. Motivele pentru care a fost respins proiectul sînt considerate fără substanţă de către consilierul liberal.

“De curînd s-a terminat Şedinţa Consiliului Judeţean Neamţ şi încă nu-mi revin din şoc. Am iniţiat un proiect de hotărîre privind încheierea unui parteneriat cu Asociaţia…. (căreia nu-i dau numele, din respect pentru ceea ce fac), în care se prevedea şi alocarea a 500.000 de lei către aceştia. Vorbim de aceeaşi organizaţie care s-a implicat cu tot sufletul în acţiunea prin care Spitalul Judeţean a fost dotat cu măşti, containere, viziere, mănuşi, dezinfectant şi alte materiale sanitare.

Cu nesimţirea specifică, alianţa PSD-ALDE-PMP a votat împotriva propunerii, sub motivul că nu au copie după CUI şi contul bancar. Dacă aveau aceste două documente, probabil le lipsea dosarul cu şină. Sau şapca roşie. Încă un exemplu că ceea ce face Ionel Arsene în această perioadă e populism şi fanfaronadă electorală. Nu are legătură cu binele oamenilor, ci cu cîştigurile lui de imagine. Mulţumim, PSD! Astăzi aţi dat, iarăşi, măsura nesimţirii de care sînteţi capabili!”, a scris consilierul liberal pe pagina lui de Facebook.

Aşteptăm punctul de vedere al coaliţiei majoritare.

UPDATE:

La rîndul său, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a publicat următorul mesaj:

“Astăzi am condus şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean, pentru a aloca, din bugetul judeţului, fonduri cu care să asigurăm, de urgenţă, aparatură şi echipamente de protecţie pentru spitalul din Piatra Neamţ, suplimentar faţă de cei 3,03 milioane de lei – banii alocaţi la şedinţa trecută, din 18 martie, tot pentru materiale şi echipamente medicale necesare unităţii medicale. Am alocat circa 8 milioane de lei pentru: – 20 ventilatoare mecanice – 20 de monitoare pentru funcţii vitale – 20 de paturi ATI – 4 tuneluri decontaminare – obiecte de inventar – servicii de cazare pentru circa 140 de angajaţi ai spitalului şi servicii de transport pentru aproximativ 185 de cadre medicale – 5.000 de teste diagnosticare PCR – 10.000 de teste rapide – medicamente pentru COVID-19 -soluţii dezinfectante, seturi complete de echipament, măşti de trei tipuri, combinezoane de unică folosinţă.

Sînt momente grele prin care trecem cu toţii şi trebuie să găsim urgent, cele mai bune soluţii pentru nemţeni, fie că sunt pacienţi în spital sau cadre medicale care au nevoie de condiţii normale pentru a-şi desfăşura activitatea! De aceea am regîndit lista de priorităţi a Consiliului Judeţean şi am realocat fondurile în funcţie de urgenţele care au apărut din cauza pandemiei!

Am avut o discuţie după şedinţă cu Vlad Gliga, preşedintele Asociaţiei Comunitatea Noastră (VIVID), şi am convenit împreună să transmită către Consiliul Judeţean toate documentele necesare în vederea realizării unui parteneriat. Le mulţumesc pe această cale încă o dată pentru implicarea de care dau dovadă el şi cei cu care formează această echipă!”.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Mihaela Farmatu

    31 martie 2020 at 9:11 AM

    Nici în al doisprezecelea ceas nu renunțați la disputele politice ?Nu aveți un pic de bun simt ?Nu va mai gândiți la capital politic.Oamenii MOR,nu interesează pe nimeni de unde vin banii ci doar sa existe ceea ce este necesar pentru a salva vieți,pentru a împiedica răspândirea virusului, pentru a putea să revenim cat mai curând la o viață normală.
    Treziți va până nu este prea târziu !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending