Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: Acuze grave după şedinţa de CJ

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ liberalul Hopşa acuză PSD, ALDE şi PMP că au respins un proiect ce prevedea ca 500.000 de lei să ajungă la o asociaţie care a sprijinit Spitalul Judeţean

Consilierul judeţean liberal Florin Hopşa a formulat un atac dur după şedinţa de CJ de luni, 30 martie. El acuză majoritatea PSD-ALDE-PMP că a respins un proiect de hotărîre ce prevedea încheierea unui parteneriat cu o asociaţie care a sprijinit Spitalul Judeţean Piatra Neamţ.

Asociaţia, care a donat unităţii spitaliceşti măşti, containere, viziere, mănuşi, dezinfectatnt şi alte materiale sanitare, ar fi urmat să primească 500.000 de lei. Motivele pentru care a fost respins proiectul sînt considerate fără substanţă de către consilierul liberal.

“De curînd s-a terminat Şedinţa Consiliului Judeţean Neamţ şi încă nu-mi revin din şoc. Am iniţiat un proiect de hotărîre privind încheierea unui parteneriat cu Asociaţia…. (căreia nu-i dau numele, din respect pentru ceea ce fac), în care se prevedea şi alocarea a 500.000 de lei către aceştia. Vorbim de aceeaşi organizaţie care s-a implicat cu tot sufletul în acţiunea prin care Spitalul Judeţean a fost dotat cu măşti, containere, viziere, mănuşi, dezinfectant şi alte materiale sanitare.

Cu nesimţirea specifică, alianţa PSD-ALDE-PMP a votat împotriva propunerii, sub motivul că nu au copie după CUI şi contul bancar. Dacă aveau aceste două documente, probabil le lipsea dosarul cu şină. Sau şapca roşie. Încă un exemplu că ceea ce face Ionel Arsene în această perioadă e populism şi fanfaronadă electorală. Nu are legătură cu binele oamenilor, ci cu cîştigurile lui de imagine. Mulţumim, PSD! Astăzi aţi dat, iarăşi, măsura nesimţirii de care sînteţi capabili!”, a scris consilierul liberal pe pagina lui de Facebook.

Aşteptăm punctul de vedere al coaliţiei majoritare.

UPDATE:

La rîndul său, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a publicat următorul mesaj:

“Astăzi am condus şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean, pentru a aloca, din bugetul judeţului, fonduri cu care să asigurăm, de urgenţă, aparatură şi echipamente de protecţie pentru spitalul din Piatra Neamţ, suplimentar faţă de cei 3,03 milioane de lei – banii alocaţi la şedinţa trecută, din 18 martie, tot pentru materiale şi echipamente medicale necesare unităţii medicale. Am alocat circa 8 milioane de lei pentru: – 20 ventilatoare mecanice – 20 de monitoare pentru funcţii vitale – 20 de paturi ATI – 4 tuneluri decontaminare – obiecte de inventar – servicii de cazare pentru circa 140 de angajaţi ai spitalului şi servicii de transport pentru aproximativ 185 de cadre medicale – 5.000 de teste diagnosticare PCR – 10.000 de teste rapide – medicamente pentru COVID-19 -soluţii dezinfectante, seturi complete de echipament, măşti de trei tipuri, combinezoane de unică folosinţă.

Sînt momente grele prin care trecem cu toţii şi trebuie să găsim urgent, cele mai bune soluţii pentru nemţeni, fie că sunt pacienţi în spital sau cadre medicale care au nevoie de condiţii normale pentru a-şi desfăşura activitatea! De aceea am regîndit lista de priorităţi a Consiliului Judeţean şi am realocat fondurile în funcţie de urgenţele care au apărut din cauza pandemiei!

Am avut o discuţie după şedinţă cu Vlad Gliga, preşedintele Asociaţiei Comunitatea Noastră (VIVID), şi am convenit împreună să transmită către Consiliul Judeţean toate documentele necesare în vederea realizării unui parteneriat. Le mulţumesc pe această cale încă o dată pentru implicarea de care dau dovadă el şi cei cu care formează această echipă!”.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Mihaela Farmatu

    31 martie 2020 at 9:11 AM

    Nici în al doisprezecelea ceas nu renunțați la disputele politice ?Nu aveți un pic de bun simt ?Nu va mai gândiți la capital politic.Oamenii MOR,nu interesează pe nimeni de unde vin banii ci doar sa existe ceea ce este necesar pentru a salva vieți,pentru a împiedica răspândirea virusului, pentru a putea să revenim cat mai curând la o viață normală.
    Treziți va până nu este prea târziu !

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Vremea, cum va fi zilele viitoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii anunţă că precipitaţiile dispar, dar nu va fi prea cald ■ în cea mai „rece“ zi vor fi 14 grade, iar în cea mai caldă, vreo 21 ■ minimele nocturne oscilează între 4 şi cel mult 12 grade ■

Chiar dacă ne apropiem de finele primei decade a lunii mai, nu este spectaculos de cald, iar zilele ceva mai reci alternează cu cele în care nu vor fi mai mult de 21 de grade. Acelaşi trend îl au şi valorile termice nocturne care, pînă la finele săptămînii viitoare vor oscila între 4 şi cel mult 12 grade.

Meteorologii dau asigurări că precipitaţiile vor fi rare şi neînsemnate. De menţionat este faptul că la acest moment la staţia meteorologică de pe Ceahlău – Toaca mai sînt încă 42 de centimetri de nea. Astăzi, 7 mai, va fi timp frumos, cu cu soare, iar la amiază termometrele vor indica 20 de grade, iar noaptea vor fi 9. Ziua de 8 mai aduce o depreciere a regimului termic, iar maxima ajunge la 14 grade. În a doua parte a zilei ar putea veni ceva stropi de ploaie. Minima scade la 7 grade.

Duminică regimul termic se mai apreciază şi se ajunge la o maximă de 16 grade. Urmează una din cele mai reci nopţi, iar minima se opreşte la 4 grade. Meteorologii promit că luni, 10 mai, va fi soare şi cam 18 grade, dar noaptea va fi rece, cam 5 grade. Ceva mai bine va fi marţi, 11 mai, cînd se anunţă cer variabil cu soare, iar peste zi se face sensibil mai cald şi se ajunge la o maximă de 19 grade. În schimb, noaptea va fi din nou prea rece pentru acest moment al anului cu o minimă de 4 grade.

Jumătatea săptămînii aduce timp bun, iar miercuri 12 mai, cerul nu va fi brăzdat de nici un nor, iar mercurul din termometre saltă din nou la 20 de grade. Urmează o altă noapte rece, cu vreo 5 grade. O zi mai rece şi una mai caldă, pentru că joi, 13 mai, chiar dacă va fi cer absolut senin nu vor fi mai mult de 18 grade. În schimb se mai îmbunează regimul termic nocturn, iar minima saltă voiniceşte la 10 grade. În ultima zi lucrătoare a săptămînii viitoare va fi timp frumos, dar nu prea cald. Chiar dacă soarele va fi la datorile, e cam leneş, pentru că maxima nu trece de 19 grade.

Rămînem cu noaptea blîndă cu o minimă de 10 grade. Una din cele mai calde zile din întreg intervalul de prognoză se anunţă a fi cea de sîmbătă, 15 mai. La jumătatea lui Florar se anunţă timp bun, soare, şi o maximă în creştere pînă la 21 de grade. Sînt schimbări şi în regimul termic nocturn şi se vor înregistra 12 grade. La fel va fi vremea şi duminică, 16 mai, cer variabil cu soare, 21 de grade, dar ar putea veni ceva stropi de ploaie mai după amiază.

Citește știrea

Actualitate

Prefectul de Neamţ, întâlnire cu primarii şi şefii din învăţământ

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ motivul: mobilizare pentru vaccinare

Prefectul de Neamţ, George Lazăr, s-a întâlnit, joi, 6 mai, cu primarii din judeţ şi cu directorii unităţilor din învăţământ, scopul fiind o mobilizare comună pentru campania de vaccinare.

“Am avut astăzi o zi plină în care am reuşit să mă întâlnesc cu aproape toţi primarii din judeţul Neamţ, directorii unităţilor de învăţământ şi reprezentanţi ai mediului de afaceri şi HoReCa. Motivul acestor întâlniri a fost mobilizarea pentru campania de vaccinare în Neamţ şi am rugat deopotrivă pe doamnele şi domnii primari, directori de şcoli şi licee, oameni de afaceri şi mari angajatori să transmită în comunităţi, în rândul profesorilor şi părinţilor, a angajaţilor un mesaj de susţinere a campaniei de vaccinare şi de conştientizare a beneficiilor.

Alături de mine au participat la aceste întâlniri directorul DSP, Radu Firăstrău, comandantul IPJ, comisarul şef Mihai Osoianu, comandantul ISU, colonelul Mihai Mitrea, şeful ISJ, inspectorul general Mihai Obreja, şi doctorul Bogdan Mahu, coordonatorul acţiunii de vaccinare pentru Municipiul Piatra Neamţ. Am avut întâlniri pe toate zonele din judeţul Neamţ, începând cu zona Roman Metropolitan, Târgu Neamţ şi arealul de munte şi terminând la Piatra Neamţ şi zona adiacentă.

Consider că soluţia cea mai bună la acest moment pentru a reveni la o viaţă normală, pentru a intra într-o zonă de relaxare a restricţiilor şi pentru sănătatea fiecăruia dintre noi o reprezintă vaccinarea. Sfatul meu în calitate de prefect al judeţului Neamţ, bazat pe informaţii oficiale ale specialiştilor din sistemul de sănătate, este să ne vaccinăm, într-un număr cât mai mare”, a declarat prefectul George Lazăr.

Citește știrea

Actualitate

Afacere cu droguri în familie, alte sentinţe

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ patru indivizi, care erau înrudiţi între ei, s-au apucat de afaceri cu stupefiante ■ doi dintre ei au fost condmnaţi la închisoare cu executare ■ drogurile erau aduse din strinătate ■

Doi indivizi înrudiţi între ei au ajuns în penitenciar pe 5 mai 2021 după ce Curtea de Apel Bacău s-a pronunţat în dosarul în care aceştia au fost acuzaţi de afaceri necurate cu droguri. În cauză au fost patru inculpaţi, însă doi au fost condmanaţi cu suspendare, nu au mai declarat apel, iar sentinţele lor au devenit definitive.

În schimb au uzat de calea de atac Emanuel David, care fusese condamnat de Tribunalul Neamţ la 4 ani şi 4 luni de detenţie, precum şi Nicolae Covas, care a fost condamnat la 3 ani şi 9 luni de detenţie. Apelurile lor au fost admise, iar pedepsele au scăzut la 3 ani şi o lună pentru primul şi 2 ani şi 2 luni pentru Covas. În acelaşi dosar, Florin Alin Enea a avut o sancţiune de 2 ani, 6 luni şi 10 zile de detenţie, pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere. Instanţa l-a mai obligat să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Singura femeie din grup, Ana Maria Enea, a primit şi ea o pedeapsă cu suspendare, 2 ani şi 8 luni de închisoare, plus 60 de zile de muncă voluntară. Inculpaţii au vîrste între 20 şi 31 de ani, fiind de loc din Stejaru, Bicaz şi Tarcău. În cauză au fost acuze de săvîrşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, în forma continuată, introducere în ţară de droguri de risc şi mare risc, deţinere fără drept de droguri de risc şi mare risc, în vederea consumului propriu.

Anchetatorii se sesizaseră de mai mult timp că în zona Piatra Neamţ şi Bicaz se distribuie droguri, iar în urma cercetărilor s-a aflat că doi dintre inculpaţi, Emanuel David şi Florin Alin Enea ar fi vîndut stupefiante, cannabis şi ecstasy în reşedinţa de judeţ, Bicaz şi comunele învecinate, drogurile fiind aduse din străinătate. De aprovizionare se ocupa Covas, care le trimitea din străinătate, prin servicii de coletărie. Pentru siguranţă, coletele erau dosite la Ana Maria Enea. Afacerea ilicită era cumva în familie pentru că femeia era mătuşa primilor doi inculpaţi, Emanuel David şi Florin Alin Enea, aceştia doi fiind veri.

Legătura dintre grupul infracţional şi doritorii de stupefiante era asigurată de David. Aceştia îl contactau şi disimulat îl întrebau dacă pot obţine cannabis sau ecstasy. La rîndul lor clienţii erau întrebaţi ce drog vor şi în ce cantitate. În cazul în care cantităţile pe care le deţinea nu erau suficiente, David îl contacta pe Covas. Îi solicita tipul de drog şi cantitatea de stupefiante necesară, iar Covas îl trimitea să ridice marfa ilicită de la femeie. Ancheta a stabilit că ultimele vînzări au avut loc în perioada 26 noiembrie – 4 decembrie 2019 cînd au ajuns pe piaţă atat cannabis cît şi ecstasy în diverse cantităţi.

Un gram de drog sau un comprimat de ecstasy aveau acelaşi preţ, de 80 de lei, însă pentru cantităţi mai mari doritorii obţineau reduceri de preţ. Pe 4 decembrie 2019, David şi Florin Alin Enea au fost depistaţi în trafic, în timp ce se deplasau cu maşina la un cumpărător pentru a vinde 100 de grame de cannabis şi 20 de comprimate de ecstasy. Ulterior la domiciliile celor patru inculpaţi au avut loc percheziţii domiciliare iar anchetatorii au mai găsit 300 de grame de cannabis.

Citește știrea

Trending