Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: A vrut să-şi vadă copilul, a făcut scandal şi s-a ales cu cătuşe

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un nemţean aflat sub control judiciar a revenit în locuinţa comună pentru a-şi vedea copilul ■ nu a durat mult şi a început un scandal, lucru ce i-a atras arestarea ■

Un romaşcan de 45 de ani parcă a cerut să fie arestat, lucru care s-a şi întîmplat. Individul era deja sub control judiciar, cea mai blîndă măsură preventivă, pentru nerespectarea ordinului de protecţie, dar nu s-a putut abţine şi a recidivat, drept pentru care la finele săptămînii trecute a fost arestat preventiv de magistraţii din cadrul Judecătoriei Roman.

Totul a început pe 17 ianuarie 2020, cînd oamenii legii din cadrul Poliţiei Roman au fost sesizaţi de către o tînără de 29 de ani, cu privire la faptul că fostul concubin a încălcat ordinul de protecţie emis împotriva lui. Cercetările efectuate în cauză au stabilit că bărbatul de 45 de ani, faţă de care era emis un ordin de protecţie, a pătruns, cu acordul tinerei, în locuinţă pentru a-şi vedea copilul şi pentru a-şi lua mai multe lucruri personale.

La scurt timp, după vreo jumătate de oră, individul, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a devenit violent şi a exercitat acte de violenţă asupra acesteia. Aşa se face că nemţeanul a încălcat ordinul de protecţie, Judecătoria Roman dispunînd evacuarea acestuia din locuinţa comună, precum şi obligaţia de a păstra o distanţă minimă de 100 de metri faţă de tînăra în cauză şi locuinţa acesteia.

Bărbatul era deja sub control judiciar însă în urma administrării probatoriului a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunilor de violenţă în familie şi nerespectarea ordinului de protecţie, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Poliţei Neamţ.

Pe 18 ianuarie, Judecatoria Roman a dispus înlocuirea măsurii preventive a controlului judiciar cu măsura arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile, fiind introdus în arestul Poliţiei Neamţ. O să aibă timp să se gîndească la consecinţele faptei sale şi dacă nu era mai bine în libertate.

Advertisement
Trending