Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: A dat foc la casa moştenire şi era să-şi omoare fiul

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ inculpatul a stropit casa cu lichid inflamabil şi i-a dat foc ■ el a vrut să-şi incendieze şi fiul ■ cei doi îşi disputau dreptul de moştenire asupra imobilului, care acum este scrum ■ totul a avut loc pe fondul consumului de alcool ■ autorul incendierii a fost reţinut, dat nu s-a luat nici o măsură împotriva lui ■

Un individ de 44 de ani, din Tupilaţi, care şi-a incendiat casa, dar şi- a stropit şi fiul cu un lichid inflamabil, vrând să-i dea şi lui foc, a beneficiat de clemenţă.

Deşi a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de săvîrşirea a două infracţiuni, distrugere şi violenţă în familie, nu a mai ajuns la instanţă cu propunere de arestare preventivă.

Procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ, a luat decizia de a-l cercetat în libertate, iar la expirarea reţinerii a fost eliberat din arest şi trimis acasă. Doar că imobilul nu mai există, fiind distrus în totalitate de focul pus chiar de el.

Cercetările efectuate în cauză au stabilit că între tată şi fiu existau neînţelegeri cde la dreptul de moştenire asupra imobilului. Cum nu au găsit o soluţie pentru această problemă, tatăl a incendiat-o, astfel că acum moştenirea s-a transformat în scrum. Faptele au avut loc pe 18 iulie 2020, în localitatea Tupilaţi.

Oamenii legii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Ştefan cel Mare au fost sesizaţi de către o tînără de 29 de ani, din Tupilaţi, care a reclamat faptul că locuinţa unui localnic de 44 de ani este în flăcări. Prin apel la numărul unic de urgenţă 112 au fost chemaţi în ajutor pompierii, plecînd la drum trei echipaje de la Detaşamentului Roman şi unul de pompieri voluntari din Războieni.

La sosirea acestora, incendiul cuprinsese acoperişul şi interiorul casei. Două vecine, de 45 de ani şi 79 de ani, au suferit atacuri de panică la vederea flăcărilor. Ambele au primit îngrijiri medicale, dar au refuzat transportul la spital. Incendiul a fost lichidat dar flăcările au transformat în scrum acoperişul casei pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp şi bunurile materiale din cele trei camere (obiecte de mobilier, articole de îmbrăcăminte, materiale textile, aparate electrice şi electrocasnice, documente de proprietate şi de identitate).

La final poimpierii au stabilit drept cauză de producere a incendiului o acţiune intenţionată. Între timp demaraseră cercetări şi poliţiştii, care au stabilit şirul evenimentelor. „Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, pe fondul consumului de alcool şi a unor neînţelegeri cu fiul său, de 19 ani, bărbatul de 44 de ani ar fi stropit cu o substanţă inflamabilă atît bunurile din locuinţă, pe care ulterior le-ar fi aprins, cît şi bunurile din bucătărie care s-au aprins de la sursa de foc deschis a aragazului aflat în funcţiune. De asemenea, bărbatul l-ar fi stropit şi pe fiul său cu aceeaşi substanţă inflamabilă“, conform Poliţiei Neamţ.

În urma incendiului acoperişul locuinţei a ars în totalitate iar din interior aproximativ 70% din bunuri, fără ca focul să se extindă la proprietăţile învecinate şi fără a pune în pericol alte bunuri sau persoane. În conflictul cu tatăl, fiul a suferit leziuni, dar a refuzat să fie transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Actualitate

Cadavru găsit într-o fosă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Corpul neînsufleţit al unei femei de 74 de ani a fost găsit de pompierii nemţeni într-o fosă, în comuna Gherăieşti, vineri, 16 aprilie.

“Prin apel la 112, în jurul orei 11:04, pompierii au fost solicitați să intervină pentru degajarea unei persoane căzută într-o fosă, în comuna Gherăești.

La locul solicitării s-au deplasat pompieri din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au scos din interiorul fosei  o femeie de 74 de ani, ce nu prezenta semne vitale”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Accident neverosimil: autoturism lovit de roata unui camion

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier mai puţin obişnuit s-a produs vineri, 16 aprilie, în comuna Bălţăteşti. O femeie a ajuns la spital după ce autoturismul pe care îl conducea a fost lovit de o roată desprinsă de la un autocamion încărcat cu lemne.

“Prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Bălțătești. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț.

O roată de la un autocamion încărcat cu lemne s-a desprins și a lovit un autoturism. În autoturism se afla doar conducatoarea auto, o femeie de 40 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD,  ulterior fiind transportată la CPU Târgu Neamț.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și au curățat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Primăvară … timidă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pînă la finele săptămînii viitoare se anunţă temperaturi „călii“ ■ maximele diurne vor oscila între 9 şi 13 grade ■ în cea mai caldă noapte nu vor fi mai mult de 6 grade ■ în cea mai mare parte a intervalului sînt aşteptate ploi ■

Primăvara aceasta a fost capricioasă şi la fel va rămîne vremea chiar dacă am trecut în a doua parte a anotimpului. Cea de-a doua decadă a lui aprilie nu ne aduce timpul bun la care sperăm, iar meteorologii anunţă valori termice sub media perioadei, indiferent dacă vorbim de cele nocturne sau de cele diurne.

Şi mai rău este faptul că în majoritatea intervalului supus analizei sînt aşteptate precipitaţii sub formă de ploaie. Aşa stînd lucrurile trebuie spus faptul că meteorologii de la staţia de pe Ceahlău – Toaca au anunţat faptul că pe munte este un strat consistent de nea, ce măsoară 100 de centimetri de nea, iar o vorbă din popor spune că nu vine primăvara pînă nu se topeşte zăpada de pe munte.

Ieri, 15 aprilie 2021, la jumătatea primăverii, la ora 10:00 erau 2 grade la Tîrgu Neamţ, 3 grade erau la Roman, iar în reşedinţa de judeţ se înregistrau la acelaşi moment 5 grade. Pe munte erau valori negative, de -6 grade. Astăzi, 16 aprilie, am putea zări soarele în răstimpuri, iar la amiază se vor înregistra 11 grade.

Minima nocturnă va fi mult sub media perioadei, doar 2 grade. Ceva mai bine va fi sîmbătă, 17 aprilie, cînd se anunţă cer varoabil cu soare şi pînă la 13 grade. Regimul termic diurn nu-l influenţează şi pe cel nocturn, iar minima rămîne la 2 grade. Duminică, 18 aprilie, se strică vremea. Se readună norii şi plouă destul de mult, iar maxima se opreşte la 12 grade. Singura veste bună este că mai creşte maxima nocturnă care ajunge la 6 grade.

Fix la fel va fi vremea şi luni, 19 aprilie, cînd cerul va fi acopereit, plouă slab întreg intervalul la o maximă diurnă de 12 grade şi o minimă nocturnă staţionară la 6 grade. Cea mai rece zi din întreg intervalul de prognoză pare a fi cea de marţi, 20 aprilie, cînd nu vor fi mai mult de 9 grade şi continuă să plouă. După lăsarea întunericului nu sînt schimbări notabile, iar minima rămîne la 6 grade.

Mai zărim soarele abia miercuri, 21 aprilie, dar vor fi şi ceva nori lipsiţi de importanţă. Se ajunge la valori termice diurne de 11 grade, însă noaptea va fi mai rece şi minima coboară la 5 grade. Joi, 22 aprilie, se readună norii şi reîncep precipitaţiile, chiar dacă ziua se mai încălzeşte şi se ajunge la 13 grade. Se depreciază regimul termic nocturn şi se ajunge la 4 grade. Vineri, 23 aprilie, va fi cer acoperit, dar pare că precipitaţiile încetează.

Maxima zilei nu trece de 13 grade, iar minima nocturnă ajunge la 6 grade. Week-end-ul viitor aduce timp mohorît. Sîmbătă şi duminică, în perioada 24 – 25 aprilie, ploile vor face legea. În ce priveşte temperaturile nu avem mari speranţe, pentru că ziua vor fi cam 12, cel mult 13 grade, iar minima nocturnă va fi de 6 grade.

Citește știrea

Trending