Contactează-ne

Actualitate

Neamţ: 6.000 de euro, preţul naivităţii

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ femeia a fost înşelată prin celebra metodă Accidentul ■ ţeparul a sunat din penitenciar ■ intervenţia rapidă a poliţiştilor a dus la recuperarea prejudiciului ■

Deşi oamenii legii au mediatizat în repetate rînduri metodele de înşelare prin metoda Accidentul, sînt unii care încă mai cad în plasa infractorilor.

Este şi cazul unei octogenare din Săvineşti, care a dat din mînă economiile de o viaţă, 6.000 de euro. Intervenţia rapidă a oamenilor legii a dus la recuperarea pagubei. S-a întîmplat a doua zi de Paşte, pe 20 aprilie, cînd oamenii legii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Săvineşti au fost sesizaţi cu privire la comiterea a cinci tentative de înşelăciune prin metoda „Accidentul“.

Imediat poliţiştii au constituit filtre pe raza localităţii Săvineşti, reuşind oprirea în trafic a unui autoturism condus de un bărbat de 34 de ani, din Piatra Neamţ.

De asemenea, după controlul efectuat asupra autoturismului, poliţiştii au descoperit o cutie metalică în care se afla o sumă de bani. Verificările au relevat faptul că bărbatul ar fi primit o solicitare de la o persoană să preia un colet din localitatea Săvineşti, pe care urma să-l transporte în judeţul Iaşi.

„În vederea documentării activităţii infracţionale a celor implicaţi, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Săvineşti împreună cu cei de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Roman s-au deplasat în judeţul Iaşi, unde au depistat în flagrant delict o tînără de 18 ani şi un bărbat de 39 de ani, ambii din Iaşi, în timp ce ridicau coletul de la conducătorul auto“, anunţă IPJ Neamţ.

Din cercetări au reieşit indicii că, un bărbat de 29 de ani, aflat în stare de deţinere, încarcerat în alte cauze, ar fi indus în eroare persoanele vătămate, printre care şi o femeie de 83 de ani, din Săvineşti, contactîndu-le la telefon şi spunîndu-le că o persoană apropiată este vinovată de producerea unui accident rutier grav.

Pentru înlăturarea consecinţelor penale ale accidentului, precum şi sub pretextul acoperirii costurilor medicale generate de intervenţia personalului medical, victimelor le-ar fi fost solicitate diverse sume de bani.

Prin activitatea infracţională, ar fi fost cauzat un prejudiciu de aproximativ 6.000 de euro, care a fost recuperat integral de poliţişti şi restituit femeii. Cele două persoane din Iaşi au fost prezentate de poliţişti Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ, fiind bănuite de comiterea infracţiunii de complicitate la înşelăciune, însă magistratul a infirmat reţinerea acestora.

Oamenii legii reiau recomandările pentru prevenirea acestor infracţiuni. Fiţi prudenţi atît în eventuale situaţii premergătoare săvîrşirii unor astfel de fapte, cît şi atunci cînd sînteţi contactaţi telefonic pentru a fi înştiinţaţi de producerea unor evenimente în care ar fi implicate rude apropiate.

Nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sînt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat etc.), decît după ce solicitaţi prezentarea actului de identitate şi a legitimaţiei de serviciu.

În cazul în care sînteţi contactaţi de persoane care pretind a fi o rudă apropiată sau susţin că sună din partea acesteia şi că au urgent nevoie de bani pentru a rezolva problemele create de un accident rutier, în care ar fi fost implicată, nu daţi curs solicitării, în ciuda impulsului imediat cauzat de reacţia emoţională.

Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier, cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare.

Dacă sînteţi contactat de către cineva care vă apelează în numele unei rude apropiate, solicitaţi-i acestuia o întîlnire directă şi anuntaţi poliţia la numărul de urgenţă 112, pentru a vă acorda sprijin, şi nu mergeţi la aceste întîlniri decît însoţiţi de reprezentanţii poliţiei.

Actualitate

Cadavru găsit într-o fosă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Corpul neînsufleţit al unei femei de 74 de ani a fost găsit de pompierii nemţeni într-o fosă, în comuna Gherăieşti, vineri, 16 aprilie.

“Prin apel la 112, în jurul orei 11:04, pompierii au fost solicitați să intervină pentru degajarea unei persoane căzută într-o fosă, în comuna Gherăești.

La locul solicitării s-au deplasat pompieri din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au scos din interiorul fosei  o femeie de 74 de ani, ce nu prezenta semne vitale”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Accident neverosimil: autoturism lovit de roata unui camion

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier mai puţin obişnuit s-a produs vineri, 16 aprilie, în comuna Bălţăteşti. O femeie a ajuns la spital după ce autoturismul pe care îl conducea a fost lovit de o roată desprinsă de la un autocamion încărcat cu lemne.

“Prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Bălțătești. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț.

O roată de la un autocamion încărcat cu lemne s-a desprins și a lovit un autoturism. În autoturism se afla doar conducatoarea auto, o femeie de 40 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD,  ulterior fiind transportată la CPU Târgu Neamț.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și au curățat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Primăvară … timidă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pînă la finele săptămînii viitoare se anunţă temperaturi „călii“ ■ maximele diurne vor oscila între 9 şi 13 grade ■ în cea mai caldă noapte nu vor fi mai mult de 6 grade ■ în cea mai mare parte a intervalului sînt aşteptate ploi ■

Primăvara aceasta a fost capricioasă şi la fel va rămîne vremea chiar dacă am trecut în a doua parte a anotimpului. Cea de-a doua decadă a lui aprilie nu ne aduce timpul bun la care sperăm, iar meteorologii anunţă valori termice sub media perioadei, indiferent dacă vorbim de cele nocturne sau de cele diurne.

Şi mai rău este faptul că în majoritatea intervalului supus analizei sînt aşteptate precipitaţii sub formă de ploaie. Aşa stînd lucrurile trebuie spus faptul că meteorologii de la staţia de pe Ceahlău – Toaca au anunţat faptul că pe munte este un strat consistent de nea, ce măsoară 100 de centimetri de nea, iar o vorbă din popor spune că nu vine primăvara pînă nu se topeşte zăpada de pe munte.

Ieri, 15 aprilie 2021, la jumătatea primăverii, la ora 10:00 erau 2 grade la Tîrgu Neamţ, 3 grade erau la Roman, iar în reşedinţa de judeţ se înregistrau la acelaşi moment 5 grade. Pe munte erau valori negative, de -6 grade. Astăzi, 16 aprilie, am putea zări soarele în răstimpuri, iar la amiază se vor înregistra 11 grade.

Minima nocturnă va fi mult sub media perioadei, doar 2 grade. Ceva mai bine va fi sîmbătă, 17 aprilie, cînd se anunţă cer varoabil cu soare şi pînă la 13 grade. Regimul termic diurn nu-l influenţează şi pe cel nocturn, iar minima rămîne la 2 grade. Duminică, 18 aprilie, se strică vremea. Se readună norii şi plouă destul de mult, iar maxima se opreşte la 12 grade. Singura veste bună este că mai creşte maxima nocturnă care ajunge la 6 grade.

Fix la fel va fi vremea şi luni, 19 aprilie, cînd cerul va fi acopereit, plouă slab întreg intervalul la o maximă diurnă de 12 grade şi o minimă nocturnă staţionară la 6 grade. Cea mai rece zi din întreg intervalul de prognoză pare a fi cea de marţi, 20 aprilie, cînd nu vor fi mai mult de 9 grade şi continuă să plouă. După lăsarea întunericului nu sînt schimbări notabile, iar minima rămîne la 6 grade.

Mai zărim soarele abia miercuri, 21 aprilie, dar vor fi şi ceva nori lipsiţi de importanţă. Se ajunge la valori termice diurne de 11 grade, însă noaptea va fi mai rece şi minima coboară la 5 grade. Joi, 22 aprilie, se readună norii şi reîncep precipitaţiile, chiar dacă ziua se mai încălzeşte şi se ajunge la 13 grade. Se depreciază regimul termic nocturn şi se ajunge la 4 grade. Vineri, 23 aprilie, va fi cer acoperit, dar pare că precipitaţiile încetează.

Maxima zilei nu trece de 13 grade, iar minima nocturnă ajunge la 6 grade. Week-end-ul viitor aduce timp mohorît. Sîmbătă şi duminică, în perioada 24 – 25 aprilie, ploile vor face legea. În ce priveşte temperaturile nu avem mari speranţe, pentru că ziua vor fi cam 12, cel mult 13 grade, iar minima nocturnă va fi de 6 grade.

Citește știrea

Trending