Contactează-ne

Actualitate

N-au fost probleme nici la ultima probă de la simularea Bacalaureatului

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în județul Neamț, prezența a fost la fel de bună ca la celelalte probe, de 92,34% ■ au fost înscriși la simulare 3.369 elevi și s-au prezentat 3.111 ■

În cursul zilei de miercuri, 6 martie 2024, în cele 34 de centre de examen din județul Neamț s-a desfășurat ultima probă, E.d-proba la alegerea profilului și specializării, care a fost susținută la disciplinele Biologie, Chimie, Fizică, Informatică, Geografie, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie, Economie și Filosofie.

În organizarea examenului de simulare au fost angrenate 3.381 cadre didactice, profesori asistenți și evaluatori. Conform comunicatului de presă al ISJ Neamț, procentul general de prezență a fost de 92,34%, fiind prezenți la simulare 3.111 elevi, din 3.369 înscriși. Dintre aceștia la învățământul liceal de zi, procentul de prezență a fost de 97,41%.

Au fost 3.041 candidați prezenți, din 3.122 înscriși. La învățământul seral procentul de prezență a fost de 23,97%, respective 37 elevi prezenți, din 155 înscriși. La învățământul cu frecvență redusă procentul de prezență anunțat de ISJ este de 35,87%, ceea ce înseamnă 33 elevi prezenți din 92 înscriși.

Lucrările la simulare BAC 2024 vor fi corectate digitalizat prin intermediul platformei utilizate de Ministerul Educației și la simularea probelor Evaluării Naționale pentru clasele a VIII-a. Rezultatele la simularea de la Bacalaureat vor fi comunicate în 15 martie 2024 și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități, prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții.

Notele nu se trec în catalog, însă, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi consemnate în catalog. Conform Ministerului Educației, la nivel național, la simularea BAC-ului erau așteptați să participe peste 146.000 de elevi ai claselor a XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă din peste 1.320 de unități de învățământ.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending